16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliștii atacă pe două fronturi cupele europene

Voleibaliștii atacă pe două fronturi cupele europene

Jucătorii craioveni au şansa să lupte pentru Cupa României după ce s-au calificat fără emoţii în Final Four (Foto: arhiva GdS)
Jucătorii craioveni au şansa să lupte pentru Cupa României după ce s-au calificat fără emoţii în Final Four (Foto: arhiva GdS)

Jucătorii de la SCM-U Craiova, aflați pe locul patru în campionat, și-au mărit șansele de a juca în sezonul viitor într-o cupă europeană, după ce s-au calificat, în premieră, în semifinalele Cupei României. Echipa care va câștiga trofeul are locul asigurat într-una dintre competițiile internaționale.

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova s-a calificat în premieră în semifinalele Cupei României, eliminând în sferturile de finală formația CSM București, cu scorul general de 6-2, după o dublă manșă. În partida retur, disputată miercuri în Capitală, oltenii aveau nevoie de un singur set pentru a accede în „careul de ași“, după ce câștigase meciul tur cu 3-0. Nicu Ghionea și colegii săi și-au dorit însă mai mult și s-au impus cu scorul de 3-2 (25-23, 21-25, 25-23, 16-25, 15-10).
„Calificarea în semifinalele Cupei României reprezintă cel mai bun rezultat din istoria clubului în această competiție. Am plecat pe trei fronturi și suntem în grafic cu ce ne-am propus. Ne așteaptă un final de sezon foarte încărcat și delicat în același timp“, a spus ieri antrenorul SCM-U Craiova, Dan Pascu. Alte două formații care s-au calificat în semifinale sunt Dinamo București și CSVM Zalău, iar a patra echipă care va juca în Final-Four-ul din competiția surprizelor se va decide pe 4 martie, atunci când e programat meciul retur dintre Arcada Galați și Tomis Constanța. În tur, campioana din Constanța s-a impus cu scorul de 3-2.
Semifinalele Cupei României se vor disputa pe 4 și 5 aprilie pe teren neutru, iar echipa care va câștiga trofeul va putea participa în sezonul viitor al cupelor europene.

Mâine se întâlnesc din nou, în campionat

SCM-U Craiova și CSM București vor fi adversare și mâine, dar în campionat. Partida se va disputa în Polivalenta din Bănie, de la ora 18.00, și reprezintă un derbi pentru locul patru, poziție foarte importantă în perspectiva play-off-ului, în condițiile în care primele patru clasate la finalul sezonului regulat vor obține automat calificarea într-o cupă europeană, obiectiv pe care și l-au propus la începutul sezonului atât oltenii, cât și formația finanțată de Primăria Capitalei.
Nicușor Ghionea și Mihai Mărieș, doi dintre jucătorii de la SCM-U Craiova, au spus ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că își doresc neapărat victoria cu CSM și, dacă se poate, în mai puțin de cinci seturi.
„Jucăm acasă, nu vrem să le dăm nici o șansă adversarilor. Vrem să nu mai ajungem la 3-2, pentru că ne-am cam săturat. Să câștigăm cu 3-0 sau 3-1! Am jucat numai miercuri-sâmbătă, dar trebuie să fim proaspeți fizic și psihic. Acum, cam toate meciurile vor fi puternice“, a spus Ghionea.
„Vrem să scăpăm de meciurile ăstea de 3-2, care totodată ne-au și călit. Acum avem mare încredere în noi. E foarte greu să ne mai bată cineva în setul decisiv. Sper să reușim și o victorie mai rapidă. Atuul nostru este încrederea pe care o avem după atâtea meciuri de cinci seturi“, l-a completat Mărieș.

Opt victorii în 11 meciuri de 3-2

Antrenorul Pascu consideră că cele două echipe sunt echilibrate ca valoare și că diferența va fi făcută de starea și motivația jucătorilor de la ora meciului. „Partida are o altă conotație. Dacă în cupă ne putem permite „luxul“ de a nu merge mai departe, în campionat trebuie să câștigăm. Cei de la CSM nu sunt o echipă slabă, sunt dintr-un club cu buget mare și au obiective importante. Am avut și șase-șapte puncte avans față de CSM, ei au mai redus din diferență, mai avem doar trei puncte în fața lor. Mai sunt cinci etape din sezonul regulat și ne așteptă jocuri «de foc», la cote maxime“.
Despre partidele de 3-2, tehnicianul craiovean crede că sunt pe placul spectatorilor, nu și al antrenorilor: „Am început să mă obișnuiesc cu scorul de 3-2. Până acum am câștigat 8 din cele 11 meciuri încheiate după 3-2. Echipa face față presiunii și se mobilizează pe final, dar regretul meu este că nu o putem face mai devreme, să nu ne prelungim agonia. Meciurile de 3-2 sunt mai spectaculoase și mai atractive pentru public, dar eu, ca antrenor, vreau să câștigăm cât mai repede“.

Fetele au misiune grea

Și echipa feminină de volei SCM-U Craiova va juca mâine pe teren propriu, de la ora 13.30, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, în compania echipei aflate pe locul trei, Târgoviște.  Fără șanse la play-off, craiovencele ocupă locul 11 (penultimul) și au nevoie să adune puncte pentru a avea o clasare cât mai avantajoasă la intrarea în play-out, adică locul 9, care ar juca cu locul 12, sau locul 10, care în confruntarea cu locul 11 ar avea avantajul meciului decisiv pe teren propriu.
„E un sfârșit de campionat foarte încurcat. Trebuie să scoatem puncte din toate meciurile. În tur am obținut un punct important la Târgoviște și acum vom lupta să oprim acasă măcar un punct. Ne înțelegem din ce în ce mai bine între noi, suntem încrezătoare, ne dorim și o evoluție bună“, a spus ieri căpitanul echipei din Bănie, Florina Chirilov.
Uitându-se peste programul din următoarele etape, antrenorul Alex Cosma crede că meciul cu Universitatea Cluj este cel mai abordabil pentru jucătoarele sale. „Ne-au mai rămas cinci etape din sezonul regulat, dintre care patru cu echipe foarte puternice: Târgoviște, Bacău, Blaj și Târgu Mureș. Al cincilea meci, care ne este mai la îndemână, este cel cu Cluj. Poziția din clasament nu ne mai dă speranțe foarte mari pentru play-off. Ne dorim totuși să scoatem puncte din jocurile următoare, ca să putem spera la un loc bun de play-out pentru că se anunță o dispută foarte puternică, comparabilă cu lupta pentru medalii. Toate echipele din partea inferioară a clasamentului vor să nu retrogradeze“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS