10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis - Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Dubai

Tenis – Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Dubai

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 1, a învins-o, astăzi, cu scorul de 6-4, 6-3, pe sportiva bulgară Ţvetana Pironkova (57 WTA) şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie Premeir 5 de la Dubai. Constănțeanca a avut nevoie de o oră şi 20 de minute pentru a trece de Pironkova, informează Mediafax. În faza următoare, Simona Halep va juca împotirva rusoaicei Ekaterina Makarova, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 6, scorul întâlnirilor directe dintre cele două jucătoare fiind egal, 1-1. Halep a câştigat prima întâlnire disputată cu Makarova, cu scorul de 6-1, 7-6 (6), în sferturile de finală ale turneului de la New Haven, ediţia 2013. Rusoiaca şi-a luat revanşa anul acesta, în sferturile de finală de la Australian Open, când s-a impus cu 6-4, 6-0.

Calificarea în sferturile de finală este recompensată cu 52.430 de dolari şi cu 190 de puncte WTA. Cu acest premiu, jucătoarea română a depăşit suma de şapte milioane de dolari câştigată din tenis.
„Makarova joacă foarte bine, la Australian Open m-a învins, însă atunci nu am jucat cel mai bun tenis al meu. Dar am şansa mea mâine, voi lupta să câştig. Mă aştept la un meci greu”, a declarat Halep. „Mă simt foarte bine, sunt prima oară în sferturi aici. Dacă am astfel de sprijin din tribună, nu am cum să pierd. Aş putea vorbi şi în română la câţi români sunt aici. Mulţumesc!”, a menţionat Halep.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS