20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii își umflă mușchii la Pandurii și Steaua

Alb-albaștrii își umflă mușchii la Pandurii și Steaua

Vătăjelu abia aşteaptă să-şi ia revanşa în faţa steliştilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Vătăjelu abia aşteaptă să-şi ia revanşa în faţa steliştilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Reveniți de la echipa națională divizionară a României după un cantonament susținut în Antalya, fundașii laterali ai CS Universitatea Craiova, Bogdan Vătăjelu și Andrei Dumitraș, abia așteaptă să înceapă returul campionatului din Liga I, pariind pe un parcurs cel puțin la fel de bun ca în prima parte.
„Am jucat peste 200 de minute în tricoul României la turneul din Antalya. Mă bucur că munca pe care am depus-o la Craiova a fost remarcată de selecţioner. Îmi doresc ca în retur să mergem pe aceeaşi linie, să nu pierdem nici un meci şi astfel să continuu să fiu în vizorul primei reprezentative. Nu mă hazardez să spun că acum aş putea să-i iau locul lui Răzvan Raţ, dar într-un an-doi mă voi bate pentru postul de fundaş stânga. La naţională am fost coleg de cameră cu Dumi (Andrei Dumitraș – n.r.), am căutat să-l familiarizez cu Bănia. I-am spus câtă lume vine la stadion, cum e susţinută echipa şi acasă, şi în deplasare. Va vedea în retur cum este. Aportul fanilor ne ajută enorm, ei ne împing practic de la spate“, a declarat Bogdan Vătăjelu, la Digi24 Craiova. „Mi-ar plăcea să am parcursul lui Cristi Chivu, dar să nu plec atât de repede de la Craiova. Mai întâi, mi-ar plăcea să joc în Europa cu CS Universitatea“, a completat „Sarma“.
„A fost o experienţă frumoasă la echipa națională și mă bucur că am marcat. Pentru un jucător român, să îmbrace tricoul naţionalei e maximul. Sper ca prin evoluţiile mele la CS Universitatea să-i oblig să mă recheme“, a spus, la rândul său, Andrei Dumitraș.

„Le-am spus lui Anton şi lui Roman că venim să le luăm toate punctele“

Avându-i colegi la națională pe Paul Anton, Mihai Roman şi proaspătul pandur Mihai Pintilii, Bogdan Vătăjelu nu a ratat ocazia să le transmită că punctele din meciul direct cu Pandurii, programat luni, de la ora 20.30, la Târgu Jiu, în prima etapă a returului, vor ajunge în contul grupării din Bănie. „Le-am spus lui Anton şi lui Roman că venim în fieful lor să le luăm toate punctele. Mi-aş dori un stadion plin la Târgu Jiu, indiferent dacă fanii ar ţine cu ei sau cu Craiova, pentru că atunci te simţi cu adevărat fotbalist“, a spus Vătăjelu, completat de colegul său din defensivă, Dumitraș: „Vom lua meciurile unul câte unul, pas cu pas, şi vom încerca să obţinem maximum din fiecare. Fireşte, partida cu Pandurii nu face excepţie. Ştim că au un lot bun, că s-au întărit, că locul pe care îl ocupă în clasament, ţinând cont de valoarea lor, este mincinos, dar vrem să-i batem şi vom lupta pentru toate punctele. E important să începem bine returul, să acumulăm puncte din fiecare meci, iar dacă la final ne vom clasa pe un loc de Liga Europa e şi mai bine“.

„Aştept revanşa cu Steaua“

Bogdan Vătăjelu este nerăbdător să o reîntâlnească pe Steaua, confruntarea fiind programată pe 1 martie, de la ora 15.30, pe stadionul „Extensiv“, convins că de data asta CS Universitatea Craiova va răzbuna și înfrângerea din turul campionatului, scor 1-3, și pe cea din Cupa României, scor 0-1. „Se anunţă un retur de foc, extrem de disputat, în ciuda faptului că fotbalul românesc străbate cea mai grea perioadă, cu atâtea echipe care se confruntă cu dificultăţi financiare. Va fi o bătălie grea la retrogradare, însă vreau ca noi să ne batem sus, să urcăm cât mai mult posibil în clasament. Aştept revanşa cu Steaua, este o echipă bună, dar nu este de neînvins. Nu mă interesează arbitrajul. Sunt convins că meciul se va juca pe teren“, este de părere Bogdan Vătăjelu.

„Unitatea grupului este principalul nostru atu“

Fundaşul dreapta Andrei Dumitraș a vorbit și despre scurta perioadă petrecută alături de noii săi colegi de la CS Universitatea, punctând că este o diferență mare între ce a găsit la Craiova și ce a lăsat la Ceahlăul Piatra Neamț. „Am întâlnit aici un grup unit. Acesta a fost atuul care explică rezultatele din tur și îmi doresc să îmbunătăţim rezultatele din prima parte a sezonului. CS Universitatea are lot valoros, competiţia pe posturi este dură şi benefică. Eu cel mai bine mă simt fundaş dreapta, dar voi da totul, indiferent de postul pe care-mi cer antrenorii să joc. Este diferenţă între CS Universitatea şi Ceahlăul: avem un lot echilibrat şi acoperire pe fiecare post, în vreme ce la Piatra Neamţ exista doar primul unsprezece, iar atunci când nu juca un titular apăreau probleme. După pregătirea din această iarnă sunt convins că ne putem bate cu oricine, deci consider că avem forţa să învingem Steaua“, a punctat Andrei Dumitraș.
Până la disputele din campionat cu Pandurii şi Steaua, CSU Craiova va mai susţine un joc amical, care se va desfăşura astăzi, de la ora 15.00, pe stadionul „Municipal“ din Severin, în compania divizionarei B FC Caransebeş.

Program încărcat pentru juniori

Oficialii centrului de copii și juniori al CS Universitatea Craiova au anunțat programul jocurilor amicale pe care le vor susține grupele alb-albastre și echipa a doua a clubului în această săptămână, printre oponente regăsindu-se nume importante ale fotbalului juvenil, și nu numai.
Iată programul partidelor de verificare: astăzi: CS Vişina Noua – CSU II (ora 15.00, Deveselu), juniori 2000: Şcoala de Fotbal „Dani Coman“ – CSU (15.00, Pitești), CSU 2005 – Junior Craiova 2004 (16.00, Baza Sportivă „Popeci“); sâmbătă: juniori B: CS Mioveni – CSU (11.00, Mioveni), juniori A: CS Mioveni – CSU (13.00, Mioveni), juniori 2002: „Dani Coman“ – CSU (13.00, Piteşti), juniori 1999: Academia „Gheorghe Hagi“ – CSU (13.30, Pipera); duminică: juniori 1999: Dinamo – CSU (12.00, Arena „Țiriac“ – Bucureşti).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS