17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAnghel Iordănescu s-a lămurit de nivelul Ligii I în Antalya

Anghel Iordănescu s-a lămurit de nivelul Ligii I în Antalya

Bogdan Vătăjelu (în galben) a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui Anghel Iordănescu în cantonamentul din Turcia (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Bogdan Vătăjelu (în galben) a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui Anghel Iordănescu în cantonamentul din Turcia (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Selecționata divizionară a României a învins cu 2-1 naționala Republicii Moldova, sâmbătă seară, într-un meci de pregătire, ultimul disputat în cadrul turneului din Antalya. Golurile tricolorilor au fost marcate de Adrian Popa (’21) și Valentin Lazăr (’87), replica adversarilor venind de la Cătălin Carp (‘9).
„Am pus în valoare munca celorlalți coechipieri și sunt foarte bucuros“, a spus mijlocașul Stelei, Adrian Popa, la Digi Sport.
„Am vrut să centrez, să prind și poarta, în caz că nu deviază nimeni, pentru că se dau multe goluri așa“, a recunoscut Valentin Lazăr, omul care a adus victoria României.
România: Lung jr. – Manea, Papp, Muth, Vătăjelu – Prepeliță (’74, Anton), Pintilii – A. Popa, Rusescu (’74, Roman), Bumba (’66, V. Lazăr) – Keșeru (’90, Budescu).
Moldova: Calancea – Burghiu, Racu, Jardan, Erhan – Cojocari, Carp, Posmac, Rață – Boghiu, Dedov.
Acesta a fost cel de-al treilea joc amical susținut de tricolorii divizionari pe pământ turcesc, trupa lui Anghel Iordănescu reușind să obțină cu trudă un 0-0 cu Bulgaria și 1-0 cu Sioni Bolnisi, echipă aflată pe locul 14 în Georgia.

„Aveam nevoie de acest stagiu de pregătire“

Selecționerul României, Anghel Iordănescu, a tras primele concluzii după acest cantonament şi chiar dacă au existat unele critici în privinţa utilităţii acestuia, a punctat că naţionala avea nevoie de un astfel de turneu de pregătire. „Tata Puiu“ nu a dorit să nominalizeze jucătorii care l-au impresionat plăcut în declarația sa de final de cantonament, dar din afirmațiile anterioare a reieșit că fotbaliștii echipei CS Universitatea Craiova, Cristi Bălgrădean, Andrei Dumitraș și Bogdan Vătăjelu, proaspătul pandur Mihai Pintilii, astralul Silviu Lung jr., stelistul Adi Popa și dinamovistul Vali Lazăr pot face saltul către prima reprezentativă. „Generalul” s-a arătat dezamăgit de evoluţia unor jucători cu experienţă, dar nici acestora nu le-a rostit numele.
„Chiar dacă am fost conduşi şi am primit gol repede, mă pot declara satisfăcut pentru că am revenit în joc şi am întors rezultatul. Aveam nevoie de acest stagiu de pregătire. Am spus din noiembrie că echipa naţională trebuie să se pregătească. Aveam nevoie să căutăm jucători tineri pentru naţională. Cu siguranţă, sunt jucători care s-au remarcat. Vreau să mai revăd cele trei meciuri, vreau să analizez jocurile şi voi da numele la care mă refer. Sunt câţiva tineri care au aşteptat confirmările mele. Cu siguranţă, vor veni unul sau doi jucători pentru meciul cu Feroe. Mă aşteptam la mai mult de la jucătorii care au experienţă, care au o anumită vârstă“, a spus Anghel Iordănescu.
Peste aproximativ o lună şi jumătate, tricolorii reiau campania de calificare la Euro 2016. România va juca pe 29 martie, de la ora 19.00, pe teren propriu, cu reprezentativa Insulelor Feroe, etapa a 5-a a grupei F programând și întâlnirile: Irlanda de Nord – Finlanda (ora 19.00) și Ungaria – Grecia (ora 21.45). Un succes al tricolorilor ar consolida poziţia de lider înaintea partidei cu Irlanda de Nord, din iunie, clasamentul după patru runde arătând astfel: 1. România 10 puncte (golaveraj 6-1), 2. Irlanda de Nord 9 (6-3), 3. Ungaria 7 (4-3), 4. Finlanda 4 (4-5), 5. Insulele Feroe 3 (2-6), 6. Grecia 1 (1-5).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS