13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVlad Marcu: Vreau să ajung în prima echipă

Vlad Marcu: Vreau să ajung în prima echipă

Vlad Marcu (la minge) s-a descurcat pe postul de fundaş dreapta în amicalele din Antaya (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Vlad Marcu (la minge) s-a descurcat pe postul de fundaş dreapta în amicalele din Antaya (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Staff-ul tehnic al CS Universitatea Craiova a testat în cantonamentul doi din Antalya o serie de tineri de la centrul de copii și juniori și de la echipa a doua pentru că se dorește ca în cel mai scurt timp gruparea alb-albastră să fie formată din fotbaliști olteni. Unul dintre tinerii de la „satelit“, aflat sub lupa lui Emil Săndoi și Sorin Cârțu, a fost Vlad Marcu, un fundaș dreapta de 20 de ani, crescut la Școala de Fotbal „Gică Popescu“, ca mulți alți tineri care îmbracă tricoul alb-albastru în competițiile de juniori. Craiovean get-beget, Marcu a avut evoluții bune în amicalele contra lui Sioni Bolnisi și Pakhtakor, câștigate cu 1-0 și 2-0, și mai puțin strălucită cu Mordovia Saransk, pierdută cu 2-0.
„Provin de la Școala de Fotbal «Gică Popescu» și vreau să spun că a fost o trecere surprinzătoare, dar mă bucur că am ajuns aici la CS Universitatea Craiova. Am mai mulți colegi de la «GP» la CSU și asta m-a ajutat să mă adaptez mult mai repede. Pentru mine, CS Universitatea înseamnă echipa mea de suflet și faptul că am făcut antrenamente cu echipa mare în Turcia a fost ceva extraordinar“, a spus Marcu, pentru GdS.
„Atuurile mele sunt viteza și ambiția. Ar trebui să mai lucrez la lovitura cu capul. Am început să-l studiez foarte mult pe Frăsinescu, el stă bine la acest capitol și sper să mă pun la punct cât mai curând“, a completat târnărul fotbalist.

Le-a pus gând rău lui Achim și Dumitraș

Vlad Marcu a vorbit și despre perioada de pregătire petrecută în Antalya alături de componenții primei echipe a CS Universitatea Craiova. „M-am simțit foarte bine în Antalya, atmosfera de la lot a fost foarte bună, exact cum mă așteptam, și totul a decurs bine. A fost un cantonament complex, bun, a fost și greu, dar util pentru ceea ce va urma. Sunt bucuros că am participat la această pregătire și sigur îmi va fi de mare folos în viitor. M-am înțeles foarte bine cu domnii Săndoi și Cârțu, m-au ajutat să înțeleg multe lucruri. Și colegii mai mari mi-au dat sfaturi și s-au comportat bine cu noi, cei tineri. Nu pot spune că am un idol în echipă, dar sunt mai mulți jucători buni și cu experiență pe care îi apreciz foarte mult“, a spus Marcu.
Acesta a punctat că își dorește să debuteze curând în Liga I și să le pună probleme pentru postul de titular lui Sebastian Achim și Andrei Dumitraș: „M-am descurcat destul de bine în partidele amicale și acum rămâne la latitudinea antrenorilor dacă or să mă mai cheme la echipa mare. Acum aș fi a treia sau a patra opțiune pentru postul de fundaș dreapta, dar sper să le pun probleme într-un an lui Achim și Dumitraș. Nu mă grăbesc, mai am destul timp să cresc și să arăt ce pot. Trebuie să muncești mult ca să dovedești că meriți să faci pasul, dar cu timpul mă voi adapta. Abia aștept să debutez și eu la prima echipă, să joc în Liga I. Vreau să ajung în prima echipă, să fiu titular și într-o zi să câștig campionatul cu CS Universitatea”.

„Sperăm să promovăm“

Fundașul craiovean este conștient că va fi privit cu alți ochi de antrenorul echipei „satelit“, Țâcă Zamfir, dar crede că va face față presiunii și că va contribui din plin la promovarea echipei a doua în Liga a III-a. „Acum mă întorc la pregătirile echipei a doua și știu că va fi o presiune mai mare pe mine, vor fi pretenții, dar sper că voi face față și mă voi ridica la nivelul așteptărilor. Nu cred că mai putem pierde primul loc din campionatul județean, avem un avans de puncte considerabil față de urmăritoare și vom susține barajul. Sperăm să promovăm în Liga a III-a“, a spus Vlad Marcu. Acesta este convins că prima echipă a CS Universitatea va încheia această ediție de campionat  a Ligii I pe podium: „Nu va fi un retur ușor, dar pregătirea de iarnă a fost foarte bine făcută, dovadă stând și rezultatele înregistrate în amicalele din Antalya, contra unor adversari foarte buni, iar acest lucru îmi dă încredere că vor continua rezultatele pozitive. Sunt sigur că CS Universitatea va prinde podiumul dacă va evolua cum a făcut-o și în tur“.

Jurj şi Dică, în lotul naţionalei U17

Oficialii CS Universitatea Craiova au primit ieri un fax cu convocările a doi dintre juniorii de 17 ani, Cristi Dicu și Sergiu Jurj, pentru o acțiune de pregătire în Scoția, premergătoare a Turneului de Elită. Cei doi juniori ai CSU se vor prezenta sub comanda selecţionerului Bogdan Argeş Vintilă pe 18 februarie, la Mogoşoaia, unde reprezentativa U17 se va antrena timp de cinci zile, urmând ca pe 23 februarie să se plece spre Glasgow. Aici, Jurj şi Dică vor avea ocazia să înfrunte echipa similară a Scoţiei în două partide test, programate pe 24 şi 26 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS