6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCare vor fi mai fioroși: leii din Bănie sau cei din Banat?

Care vor fi mai fioroși: leii din Bănie sau cei din Banat?

Travis Bureau, Dragoş Andrei şi ceilalţi jucători craioveni au fost vineri seara la mall pentru a invita oamenii la meci
Travis Bureau, Dragoş Andrei şi ceilalţi jucători craioveni au fost vineri seara la mall pentru a invita oamenii la meci

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova și BC Timișoara se întâlnesc sâmbătă, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă din Bănie, într-un joc din cadrul etapei a 19-a din Liga Națională. Oltenii au fost învinși în partida din turul campionatului, cu scorul de 79-73, și vor să-și ia revanșa, mai ales că situația lor din clasament este apăsătoare.
„Leii din Bănie“ se află de etape bune pe locul 11, cu 21 de puncte, și au nevoie de victorie pentru a scăpa de emoții. Adversarii lor de sâmbătă, „Leii din Banat“, așa cum își spun jucătorii de la BC Timișoara, stau mult mai bine în clasament, pe locul cinci, cu 27 de puncte, la fel ca ocupantele locurilor trei și patru, Pitești, respectiv Oradea.
Elevii lui Dragan Petricevic au câștigat meciul de runda trecută, scor 87-81, cu Gaz Metan Mediaș, în timp ce SCM-U Craiova a fost învinsă la limită, în deplasare, de BCMU Pitești, cu scorul de 76-75. Craiovenii speră că în această partidă vor scăpa de ghinion. „Ne dorim să câștigăm acest meci din mai multe motive: încă avem șanse teoretice să intrăm în play-off și totodată trebuie să scăpăm de grijile retrogradării. Am avut și ghinion în ultimele partide. Am pierdut în ultima fază în meciurile cu Mediaș, Pitești, dar și partida cu cei de la Kumanovo, în Liga Balcanică. Acum sperăm că norocul va fi de partea noastră“, a spus Lucian Pretorian, organizator de competiții al echipei din Bănie.
SCM-U a jucat la mijlocul săptămânii în Liga Balcanică, impunându-se pe terenul formației kosovare Peja (scor 67-60). „Evoluția echipei noastre în meciul cu Peja a fost confirmarea jocului bun al echipei din acest început de an. De data asta am și câștigat. De acum încolo, dacă vor fi echipe care ne vor învinge, vor avea mult de transpirat pentru cele două puncte“, a completat Pretorian.
După o absența de două săptămâni, în echipa alb-albastră va juca și americanul Travis Bureau. „Mister Slam-Dunk“ a făcut deplasarea și în Kosovo, dar antrenorul Andelko Mandic nu l-a folosit. Partida dintre SCM-U Craiova și BC Timișoara nu va fi televizată.
Tot sâmbătă, Energia Târgu Jiu evoluează pe terenul campioanei, CSU Asesoft Ploiești, de la ora 19.00 (Digisport).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS