27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu dat lecții de handbal copiilor înainte de meciul cu Zalău

Au dat lecții de handbal copiilor înainte de meciul cu Zalău

Componentele echipei feminine de handbal SCM Craiova au mers vineri la prânz la Școala Generală nr. 2 „Traian“ pentru a se întâlni cu elevii. Așezați turcește pe parchetul sălii de sport, cei mici au așteptat nerăbdători să-și facă apariția jucătoarele lui Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora.
Când Ane Eidem și colegele sale au intrat în sală, copiii le-au primit cu aplauze și urale. Rând pe rând, handbalistele alb-albastre au fost prezentate, apoi s-au împărțit în două grupuri și i-au învățat pe elevi câteva elemente de bază din handbal: cum se pasează corect, cum se aruncă la poartă, cum să facă o pivotare. Mădălina Zamfirescu s-a arătat încântată de lucrul cu copiii mărturisind că acțiunea de la Școala nr. 2 i-a adus aminte de perioada în care era junioară și era vizitată la antrenament de fetele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea.
„Îmi plac foarte mult copiii și mi-aduce aminte de cum am început eu. Mi-a plăcut mult să-i învăț. Nu prea sunt eu în măsură, pentru că nu am experiență, încă nu sunt antrenoare, dar îmi place foarte mult să stau lângă ei. Eu am crescut lângă Oltchim și de fiecare dată când le vedeam era un vis, ceva inexplicabil“, a spus tânăra jucătoare.
Și Biancăi Tiron i-a plăcut să se joace cu elevii: „Mi s-a părut o acțiune foarte frumoasă pentru că încurajăm copiii să facă sport. Am exersat niște aruncări de la șapte metri, niște pase, aruncări la poartă din acțiune, pentru că nu a fost timp să exersăm scheme. Sper ca toți acești copii să se îndrepte spre un sport“.

Zamfirescu: A venit momentul să câștigăm

Handbalistele craiovene joacă duminică, de la ora 17.00, pe teren propriu, cu HC Zalău, în etapa a 19-a din Liga Națională.
Va fi un meci de „care pe care“ și este vremea unei victorii pentru formația din Bănie, care nu a mai câștigat un meci din luna noiembrie a anului trecut. Elevele lui Roșca și Sbora au o serie „neagră“ de șase înfrângeri consecutive (Brașov, Baia Mare, Roman, CSM București, Vâlcea, Brăila), care le-au coborât de pe locul doi până pe locul cinci (33 de puncte).
De partea cealaltă, formația sălăjeană, pregătită de Gheorghe Tadici traversează o perioadă bună, cu patru victorii consecutive, ocupând în prezent locul șapte (28 de puncte).
Antrenorul SCM Craiova, Aurelian Roșca, a fost rezervat în declarații înaintea confruntării cu Zalăul.
„Va fi un meci echilibrat, greu. Echipa din Zalău vine după patru victorii consecutive. Sperăm să facem un joc foarte bun și să fie un spectacol deosebit pentru iubitorii handbalului. Avem tot lotul valid și vrem să câștigăm partida“, a spus antrenorul SCM Craiova, Aurelian Roșca.
„Am uitat meciul de la Brăila, sperăm să spargem gheața. Este un meci dificil. Voi încerca să dau tot ce pot, dar trebuie să jucăm ca o echipă. Trebuie să fim unite pentru a ne impune în fața Zalăului“, l-a completat Bianca Tiron, jucătoare care a venit în urmă cu două etape la Craiova, dar care prin evoluția sa a arătat că este un câștig pentru echipă.
Mădălina Zamfirescu este conștientă că va avea mult de luptat cu jucătoarele Zalăului: „Chiar ne dorim să facem un meci bun. Au jucătoare experimentate, apărare foarte bună, dar cred că a venit momentul să câștigăm. Am început puțin mai greu, dar voi încerca să fac meciuri mai bune“. În tur, SCM Craiova s-a impus la Zalău, cu scorul de 25-22.

Program și clasament Liga Națională

Programul etapei a 19-a: sâmbătă: U Cluj – CSM Unirea Slobozia; duminică: U Neptun Constanța – HCM Vâlcea, Corona Brașov – HCM Roman, SCM Craiova – HC Zalău; luni: CSM Cetate Deva – CSM București. Partida HCM Baia Mare – Mureșul Târgu Mureș  se dispută pe 18 februarie. Partida CSM Ploiești – Dunărea Brăila s-a disputat joi și a fost câștigată de echipa din Ploiești, cu scorul de 34-27.
Clasament: 1. HCM Baia Mare (51puncte), 2. CSM București (47p), 3. Corona Brașov (42), 4. HCM Roman (35), 5. SCM Craiova (33), 6. Dunărea Brăila (30), 7. HC Zalău (28), 8. CSM Ploiești (24), 9. HCM Vâlcea (23), 10. CSM Deva (18), 11. CSM Unirea Slobozia (15), 12. U Cluj (14), 13. Universitatea Neptun Constanța (13), 14. Mureșul Târgu Mureș (0).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS