10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTârnăcop: Alcătuim o familie şi asta contează cel mai mult

Târnăcop: Alcătuim o familie şi asta contează cel mai mult

Ionuţ Târnăcop (la minge) crede că CS Universitatea poate prinde un loc de cupă europeană (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Ionuţ Târnăcop (la minge) crede că CS Universitatea poate prinde un loc de cupă europeană (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Ionuţ Târnăcop a venit la CS Universitatea Craiova în timpul campionatului, la solicitarea lui Sorin Cârţu şi Emil Săndoi, care au ştiut că este un jucător tehnic, cu viteză şi forţă, dar, mai ales, muncitor şi polivalent. Strategii grupării din Bănie nu s-au înşelat în privinţa jucătorului, nici nu aveau cum la ce experienţă au în spate, Târnăcop bifând 945 de minute în turul campionatului şi în Cupa României, reuşind să şi marcheze în deplasarea de la Iaşi, cu CSMS.
„M-am acomodat foarte repede la Craiova. M-au ajutat şi antrenorii, şi colegii. Un lucru care a contat enorm a fost acela că am jucat majoritatea partidelor şi asta mi-a oferit linişte şi siguranţă. Este o echipă frumoasă, cu suporteri minunaţi, care susţin echipa 90 de minute şi merg după noi pe unde jucăm. Mă înţeleg bine cu toată lumea. Toţi sunt de treabă“, a declarat Ionuţ Târnăcop, punctând că şi Briceag pare de o viaţă la echipă: „Cu Briceag mă înţeleg bine. S-a integrat foarte repede în colectivul nostru. Este un jucător foarte bun şi sper să ne ajute cât mai mult în campionat“.

Unitatea grupului şi valoarea sunt punctele forte

Întrebat care sunt atuurile echipei CS Universitatea Craiova pentru retur, pentru că toţi jucătorii au declarat până acum că sunt foarte siguri de un retur în forţă, Târnăcop a punctat că unitatea grupului poate face posibil orice. „Suntem o familie şi asta contează cel mai mult. Ne ajutăm unul pe celălalt atât în teren, cât şi în afara lui, iar ca valoare avem un lot foarte bun, dovadă că nu am suferit nici o înfrângere de când au venit domnii Săndoi şi Cârţu. Sper să câştigăm fiecare meci până la final şi atunci vom trage linie şi sperăm să fim acolo, în faţă. Dacă vom fi la fel de uniţi şi în retur şi vom juca exact ceea ce ne cer antrenorii, cu siguranţă ne vom îndeplini obiectivele“, a spus mijlocaşul Craiovei.
Târnăcop a intrat în „joc“ şi la întrebarea când va juca portar, după ce a jucat fundaş dreapta, mijlocaş dreapta şi mijlocaş stânga a răspuns: „O să joc şi portar când vor vrea domnii antrenori. Dacă dânşii consideră că vom câştiga meciurile, voi juca exact ceea ce mi se cere“.

Visează la un titlu de campion cu CSU

Ionuţ Târnăcop a venit la CS Universitatea „pentru stabilitate şi performanţă“ şi crede foarte tare într-o participare în Liga Europa şi speră şi la un titlu de campion în viitor. „Putem termina pe un loc de cupe europene anul acesta, chiar dacă unii nu ne vor şi invocă nu ştiu ce articole din regulament. Să ajungem noi acolo şi de restul o să se ocupe conducerea. Sper din toată inima să jucăm în Europa şi sper să se întâmple cât mai curând, să fie chiar de anul acesta. Trebuie să fim atenţi la fiecare pas pe care o să-l facem. Primul este să câştigm la Târgu Jiu, apoi cu Steaua acasă. Nu ne gândim la o revanşă cu Steaua, ci doar să câştigăm. Pentru noi nu contează cu cine jucăm. Important este să luăm cele trei puncte“, a spus Târnăcop. „Visez să câştig un titlu cu CS Universitatea Craiova şi cred că putem vorbi despre astfel de performanţe în viitor. Poate nu acum, deşi Steaua mai poate fi prinsă din urmă. În fotbal, este posibil orice, surprize s-au mai văzut de-a lungul timpului. Din viitorul sezon vom fi mai atenţi şi mai eficienţi ca până acum şi putem trage la campionat. Sunt multe echipe cu probleme financiare, în insolvenţă, cu jucători neplătiţi, şi, din fericire, nu este şi problema noastră, iar asta poate conta. Sper să fie aceeaşi stabilitate şi în continuare, pentru că noi, fotbaliştii, suntem preocupaţi atunci doar de ce se întâmplă în teren şi încercăm să ne facem fiecare treaba cât mai bine“, a completat mijlocaşul CSU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS