12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCârţu: Am muncit foarte bine şi suntem mulţumiţi

Cârţu: Am muncit foarte bine şi suntem mulţumiţi

_DSC0016

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu (foto), a susţinut ieri o conferinţă de presă, în care a vorbit despre pregătirea din stagiul doi din Antalya. „Sorinaccio“ s-a arătat mulţumit de cum s-a prezentat echipa în general, nu a dorit să se pronunţe asupra celor veniţi în probe, Luciano şi Ericson, şi a recunoscut că juniorii din lot mai au de lucru ca să facă pasul la prima echipă.
GdS: Care ar fi concluziile după această lună de pregătire?
Sorin Cârţu: Am muncit foarte mult şi suntem mulţumiţi de tot ce am făcut în această perioadă. A fost un program destul de încărcat, am atins tot ceea ce ne-a interesat, de la pregătirea fizică, în general, la fazele tehnico-tactice, aşa încât ne apropiem de prima etapă. Încercăm ca echipa să fie în formă.
GdS: Cel puţin până în această parte a doua a campionatului nu aţi avut toţi jucătorii în pregătire. Va conta mult în startul returului?
S.C.: E un inconvenient, dar, trecând peste asta, am avut posibilitatea să îi vedem şi pe ceilalţi, pe cei care fac parte din lotul nostru, şi ne-am făcut o imagine asupra a ceea ce avem la dispoziţie. Pentru noi a fost îmbucurător faptul că am mai câştigat nişte jucători. Ştiţi foarte bine că în turul campionatului ne-am bazat pe 12-14 jucători de câmp. După perioada asta de pregătire am mai câştigat patru-cinci. Acest număr se alătură celor 14 jucători pe care i-am folosit în tur.

Curelea şi Ferfelea au sărit din schemă

GdS: Luciano şi Ericson rămân la echipă?
S.C.: Sunt jucători la care trebuie să ne mai gândim, ne vom sfătui şi cu conducerea. Cert este că la momentul ăsta nu sunt fotbalişti care să poată face faţă în primul 18.
GdS: De Ferfelea şi Curelea ce se mai aude?
S.C.: Şi la Ferfelea, şi la Curelea sunt probleme contractuale pe care trebuie să şi le rezolve cu clubul şi când au verde de acolo pot să vină la pregătirea echipei. Au mult de recuperat, din punctul ăsta de vedere ei sunt prejudiciaţi în lupta cu ceilalţi jucători.
GdS: Aţi avea nevoie de ei în acest moment?
S.C.: Au evoluat mai sporadic în turul campionatului. Sunt jucătorii noştri, dar, din punctul meu de vedere, sunt dezavantajaţi în lupta cu ceilalţi, pentru că nu au făcut această pregătire de iarnă. Nu văd cum ar putea să facă faţă cu ceilalţi.

E convins că tricolorii vor reveni pregătiţi

GdS: Sunteţi bucuros că Dumitraş a marcat singurul gol al selecţionatei divizionare în amicalul de marţi?
S.C.: E bine pentru el, ca stare. Îi trebuie o perioadă de acomodare, poate. Oricum, vine direct cu calităţi.
GdS: Cum credeţi că vor veni jucătorii de la naţională? Vor fi la acelaşi nivel?
S.C.: Nu mi-e teamă, pentru că au acolo un mediu în care să fie pregătiţi. Nu îmi fac griji că nu vor primi o pregătire bună din partea lui nea Puiu.
GdS: Nuno Rocha a revenit în formă?
S.C.: L-am văzut la primul joc. E acelaşi Nuno Rocha. Din punctul ăsta de vedere, nu cred că ar avea mari prejudicii, pentru că a fost într-o competiţie oficială, au făcut pregătire şi înainte de competiţia respectivă.
GdS: La Cupa Africii a jucat mijlocaş central.
S.C.: Nu e mijlocaş central, dar e alegerea antrenorului. La noi va juca altceva.

Nu mai vin jucători

GdS: E posibil să mai vină jucători?
S.C.: Nu, ce rost ar mai avea? Dacă veneau, o făceau în perioada de pregătire, aşa cum au fost cei care i-am avut acum, ne-am făcut o imagine apropo de Lucian, de Dumitraş, de Ericson, de Kevin. Asta e perioada cea mai bună să vezi jucători, în meciurile de pregătire plus perioada asta de cantonament.
GdS: Ce impresie v-au lăsat copiii din lot?
S.C.: Ei încearcă. N-am avut probleme, au făcut toate antrenamentele, au tras de ei, dar au distanţă lungă până să spere măcar să joace sau să fie la această echipă.
GdS: Sunt şi jucători care v-au dezamăgit?
S.C.: Nu neapărat. În perioada asta, noi n-am avut niciun fel de problemă cu niciun jucător în privinţa pregătirii sau a antrenamentelor. Sigur, la jocurile amicale, nu poţi să ai 100% randament. A fost o încărcătură foarte mare şi noi n-am făcut niciodată un scop în sine dintr-un meci de pregătire, în aşa fel încât să dăuneze antrenamentelor. Meciurile de pregătire nu sunt ca să trag concluzii radicale despre jucători. Vezi caracteristicile, vezi caracterul, vezi cum se comportă cei care vin noi pentru că pe ceilalţi îi ştii, ai mai lucrat cu ei.

„Nu vorbim de Liga Europa“

GdS: Este Liga Europa un obiectiv?
S.C.: Nu vorbim de Liga Europa. Returul campionatului este întotdeauna mult mai dificil decât turul. Să vedem care va fi starea de concurs a jucătorilor.
GdS: Sunt foarte mulţi oameni care văd Craiova viitoarea adversară a Stelei în lupta pentru titlu. Este posibil?
S.C.: Mă bucur să aud că am creat aşa o impresie şi că avem respectul ăsta, acum rămâne să dovedim acest lucru. Va fi un retur foarte greu, plus că şi adversarele ne privesc în alt mod şi şi-au mai adus jucători. Întotdeauna când joci cu teama retrogradării ai o altă stare de spirit.
GdS: Sunteţi îngrijorat de starea gazonului de pe „Extensiv“?
S.C.: S-au apucat târziu de stadionul „Extensiv“, iar calitatea gazonului nu o să fie foarte bună, mai ales în prima parte. Poate că spre sfârşitul turului se mai îndreaptă acest aspect. A fost problema cu acceptul administratorului judiciar şi de-asta e aşa. Dacă l-ar fi pregătit în septembrie ar fi fost altă calitate.
GdS: Nu-i aveţi pe Curelea şi Ferfelea, dar îi aveţi pe Briceag şi Dumitraş. E mai bună Craiova acum decât în tur?
S.C.: Rezultatele ne vor spune asta. La momentul ăsta, băieţii ne dau speranţe că vor avea evoluţii mai bune decât în turul campionatului. Am muncit cu toţii mult. Cu unii aveam meci, cu alţii care jucau mai puţin lucram altceva, deci nu ne-am dat deloc la o parte de la muncă. Chiar şi meciurile acestea de pregătire s-au jucat cu orgolii şi s-au desfăşurat aproape de cele oficiale, cu multe faulturi… Dacă susţii jocuri din astea din două în două zile, se instalează oboseala.
GdS: Cât contează victoriile în aceste jocuri amicale?
S.C.: N-am mai fost campioni în amicale, am mai luat şi bătaie, am făcut şi egal, iar victoriile îţi creează o stare de bine întotdeauna. Oricum, nu trag nişte concluzii doar după rezultate. Important este că toată lumea s-a antrenat bine şi nu au apărut accidentări foarte grave.
GdS: Echipa nu are foarte mulţi jucători olteni. Care ar fi caracteristica acestui lot?
S.C.: Jucătorii olteni nici nu prea ai cum să-i ai, pentru că a fost creat un vid în acest oraş prin dispariţia echipei, prin faptul că nu era o echipă în Liga I. Oltenii au ajuns pe la Pandurii, Roman, Buleică, pe la Viitorul. Au plecat pentru că nu era fotbal în Craiova şi era normal, copiii făceau de la şapte-opt ani fotbal şi şi-au căutat în altă parte. Asta se şi încearcă acum prin ceea ce facem pe la centrul de copii şi juniori, să facem o pepinieră puternică. Totul o să se regleze în timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS