24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLazarciuc: Nu am delegat-o pe contabilă să semneze bugetul

Lazarciuc: Nu am delegat-o pe contabilă să semneze bugetul

Victor Lazarciuc, fostul director al clubului SCM Craiova, susține că nu avea cum să fie de acord cu un buget mult mai mic decât cel pe care îl ceruse (foto: arhivă GdS)
Victor Lazarciuc, fostul director al clubului SCM Craiova, susține că nu avea cum să fie de acord cu un buget mult mai mic decât cel pe care îl ceruse (foto: arhivă GdS)

Victor Lazarciuc, fostul director al clubului SCM Craiova, a reacționat după ce a văzut pe site-ul Primăriei Craiova proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al clubului. Pe documentele postate pe site-ul primăriei apare în dreptul directorului numele lui Lazarciuc, dar semnătura nu este a sa, el nedorind atunci să aprobe un buget mult mai mic decât cel pe care îl propusese inițial. „Așa cum am declarat în presă pe 30 ianuarie, ziua în care m-au anunțat că trebuie să plec, eu nu am semnat bugetul și nici nu am fost de acord cu el. Cerusem inițial 11 milioane și ceva de lei, apoi bugetul ne-a venit înapoi și ne-au zis să solicităm suma de 7,7 milioane de lei. Chiar cred că de la acest refuz mi s-a tras când m-au eliberat din funcție“, a spus ieri fostul director.
În dorința de a afla cine a semnat în locul fostului director și când, am apelat la reprezentanții SCM. Contabila-șefă, Daniela Negotei, a spus ieri că semnătura este a ei, dar că a primit acceptul verbal al directorului. „Pe 27 ianuarie am semnat. L-am sunat pe domnul Lazarciuc, care era la Vâlcea la un meci de handbal, i-am spus că semnez eu pentru că îmi scriseseră cei de la primărie să trimit documentele cât mai repede, și a fost de acord. Nu știu de ce acum, când a plecat de la club, nu recunoaște sau a uitat“, a explicat Daniela Negotei pentru GdS.
În replică, Lazarciuc a menționat că, dacă și-ar fi dat acceptul, ar fi făcut-o conform legii, în scris, așa cum a făcut-o și în alte dăți: „Nu este adevărat ce spune! Nu am delegat-o pe contabilă să semneze bugetul. Eu și când am plecat în concediu am lăsat scris că inspectorul-șef Petrișor Albu are drept de semnătură. Altfel, altcineva nu poate semna sau pune ștampilă în locul meu“.
Ieri, proiectul de buget al SCM a picat într-una dintre comisiile primăriei, unul dintre motive fiind acela că pe el apare numele fostului director. Imediat, reprezentanții clubului au întrunit Consiliul de Administrație, au actualizat actele și au intrat în legalitate, motiv pentru care Comisia le-a acceptat într-un final dosarul. Și pe site-ul primăriei a apărut ulterior un document redactat ieri, prin care era convocat Consiliul de Administrație. Actul este semnat de directorulul Petrișor Albu, contabila Daniela Negotei și Adriana Ungureanu, membră. Acolo apare și numele lui Ionuț Pârvulescu, reprezentantul primăriei în CA de la SCM, dar nu și semnătura acestuia. În document se menționează: „Consiliul de  Administrație, întrunit în 10 februarie 2015, a aprobat următoarele puncte de pe ordinea de zi: aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2015, analiza activității secțiilor sportive ale clubului și diverse“.

Genoiu: Problemele de sănătate au dus la eliberarea lui Lazarciuc din funcţie

Viceprimarul Craiovei, Mihail Genoiu, cel care coordonează clubul SCM Craiova, a explicat ieri, într-un interviu acordat GdS, motivul pentru care a semnat pentru eliberarea din funcție a lui Victor Lazarciuc. „El a fost desemnat  director până la organizarea unui concurs și acum concursul este în plină desfășurare. Dacă este să vorbim de realizări, el și-a făcut treaba. Nu pot să-i reproșez ceva, pentru că în perioada respectivă el a adus echipele la un nivel mult peste nivelul la care le-a găsit. Ceea ce a dus la eliberarea lui din funcție sunt în special niște probleme de sănătate, pe care le-a spus de la început și care îl fac să nu poată ducă mai departe această activitate. Nu avea nicio legătură faptul că a cerut bani mai mulți. Nu ceruse degeaba, dar totul este discutabil, în funcție de ce îți permiți. Repet, a fost o perioadă foarte bună cât Lazarciuc a fost director la club. Este pentru prima dată când se alocă cheltuieli la nivelul anului anterior. În ceea ce priveşte venirea sa la club, au fost mulți care au comentat felul lui mai milităros de a se comporta“. În replică, Lazarciuc a spus că nu a avut nicio problemă de sănătate: „Nu este adevărat că am probleme de sănătate. Nu am spus asta și nici nu am făcut vreo cerere scrisă. Sunt sănătos tun, chiar dacă în trecut am avut o operație la inimă!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS