9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBăluţă a prins gustul golului

Băluţă a prins gustul golului

Alexandru Băluţă (la minge) a făcut partide bune în cantonamentul din Antalya (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alexandru Băluţă (la minge) a făcut partide bune în cantonamentul din Antalya (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Unul dintre jucătorii CS Universitatea Craiova aflaţi în plină ascensiune este Alexandru Băluţă. Mijlocaşul craiovean de 21 de ani a demonstrat în partidele de verificare disputate până acum în Antalya că ajută din plin în faza ofensivă. Dacă înainte îşi trecea în cont mai mult pasele decisive, în noul sistem folosit de Emil Săndoi şi Sorin Cârţu, 4-4-2, fotbalistul crescut de Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ a avut sarcini ofensive şi a început să aibă şi „lipici“ la gol.
Băluţă a marcat primul gol în amicalul cu Sioni Bolnisi, iar duminică seară a recidivat, înscriind pentru victoria obţinută în faţa celor de la Wisla Cracovia.
Mijlocaşul CS Universitatea Craiova a stat de vorbă cu GdS şi a analizat perioada de cantonament din Turcia, punctând că returul se anunţă dificil, dar că se aşteaptă la rezultate pozitive în continuare.
GdS: A trecut aproape o lună de cantonament. Cum te simţi după pregătirea din Antalya?
Alexandru Băluţă: Aşa este, mai e puţin până se face o lună… A fost o perioadă grea pentru toată lumea, dar eu zic că ne-am pregătit foarte bine. În primul stagiu ne-am pus la punct cu pregătirea fizică, iar în al doilea am realizat destul de multe lucruri bune din punct de vedere tehnico-tactic. Având în vedere că am întâlnit echipe destul de puternice, sigur o să ne ajute în timpul campionatului, pentru că o să ne mobilizăm mai bine, ne va da încredere şi sunt sigur că vom face o figură frumoasă în retur.
GdS: Cum ţi se pare echipa acum, după o jumătate de an petrecută sub comanda lui Săndoi şi Cârţu?
A.B.: Este mult mai omogenă şi am dovedit asta încă din timpul campionatului. Suntem o echipă şi mai puternică acum, bine pregătită, disciplinată şi sunt sigur că vom arăta mult mai mult decât am făcut-o în tur.

„Am obţinut nişte rezultate bune în amicale“

GdS: Au trecut deja nouă meciuri de verificare. Cum comentezi rezultatele?
A.B.: În primul stagiu a fost mai dificil, pentru că antrenamentele au fost foarte intense şi n-am reuşit să ne revenim la meciuri, nu am avut prospeţime, însă în cel de-al doilea am intrat în ritm şi ne-am dat drumul la joc. Cred că am obţinut nişte rezultate bune în aceste amicale.
GdS: Care dintre echipe ţi s-a părut mai dificilă?
A.B.: Kuban Krasnodar a fost o echipă puternică, valoroasă, s-a simţit asta şi în teren. Şi Anji a fost destul de bună, bătăioasă, la fel şi cele din Polonia au fost bune, cu atât mai mult că rezultatele contra lor au fost pozitive. Au fost echipe puternice, dar ne-am mobilizat şi am reuşit să ne impunem jocul.
GdS: Cât de mult contează rezultatele din aceste amicale?
A.B.: Contează pentru moral, ne dau încredere victoriile şi joci altfel următoarea partidă.

Golul, o prioritate în retur

GdS: Aţi oscilat în privinţa golurilor, a fost o perioadă în care nu aţi reuşit să marcaţi deloc.
A.B.: Da, aşa este. Acum ne-am revenit şi sperăm să o ţinem tot aşa. Important este să înscriem constant în campionat, iar eu sunt sigur că vom face asta, şi, bineînţeles, să primim cât mai puţine goluri.
GdS: Ţi-ai trecut şi tu numele pe lista marcatorilor de două ori şi ai irosit multe ocazii până acum.
A.B.: Da, aşa este, dar nu ţin morţiş să înscriu acum. Aş prefera să o fac mai des în campionat sau, dacă nu reuşesc, măcar să-mi ajut colegii să o facă.

„Promit să joc mult mai bine decât am făcut-o în tur“

GdS: Craioveanu şi ceilalţi membri din staff-ul CSU au pierdut în urmă cu câteva zile o partidă amicală contra unei echipe similare a pandurilor. Îi veţi răzbuna voi în prima etapă din retur?
A.B.: Sperăm să-i răzbunăm, să câştigăm la Târgu Jiu şi să continuăm seria meciurilor de invincibilitate, să urcăm în clasament.
GdS: După meciul cu Pandurii vom primi vizita Stelei pe „Extensiv“. Cum priveşti mutarea echipei pe arena de lângă Parcul „Nicolae Romanescu“?
A.B.: Probabil că ne va fi puţin greu la început, dar o să ne adaptăm şi sunt sigur că suporterii noştri din tribune o să ne încurajeze şi asta o să ne ajute să învingem Steaua şi să răzbunăm astfel şi rezultatul nedrept din Cupa României. Fiind şi tribunele aproape de teren, sunt convins că va fi o atmosferă frumoasă pentru noi şi totodată va fi creată o presiune mare asupra tuturor echipelor adverse. Pentru mine, meciul cu Steaua va fi primul în care voi juca pe acest stadion, deşi sunt craiovean. Ca idee, promit să joc mult mai bine decât am făcut-o în tur.
GdS: Unde o vezi pe CS Universitatea la finalul sezonului, pe ce loc?
A.B.: Avem o echipă bună, muncim şi vrem cât mai sus în clasament. Bine ar fi să prindem podiumul, dar e prea devreme să ne gândim la asta. Trebuie să luăm fiecare meci şi să încercăm să obţinem maximum posibil.

Vrea la naţională

GdS: Mâine (astăzi – n.r.) au meci iarăşi colegii tăi care îmbracă tricoul naţionalei divizionare. Vei fi cu ochii pe ei?
A.B.: Sigur că da. Suntem alături de ei, le urăm baftă şi sunt convins că vor lăsa o impresie frumoasă în acest stagiu pe care-l susţin aici, în Turcia.
GdS: Te gândeşti şi tu la naţională?
A.B.: Da, iar faptul că nu am fost selecţionat acum m-a ambiţionat şi mai tare şi sper ca domnul Iordănescu să-şi îndrepte privirea şi spre mine în viitor. Îmi doresc din tot sufletul să fiu acolo, dar mai întâi trebuie să dovedesc pe teren că merit să fiu chemat la lot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS