12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii au făcut instrucţie cu uzbecii (galerie foto)

Alb-albaştrii au făcut instrucţie cu uzbecii (galerie foto)

Kay a reuşit să marcheze un gol superb în disputa cu Pakhtakor (foto: Alexandru Vîrtosu)
Kay a reuşit să marcheze un gol superb în disputa cu Pakhtakor (foto: Alexandru Vîrtosu)

Deşi a fost compusă mai multz din rezerve, CS Universitatea Craiova a reuşit ieri seară o victorie concludentă, atât ca scor, 2-0, cât şi ca evoluţie, în partida amicală disputată, în staţiunea Belek – Antalya, în compania echipei Pakhtakor (Uzbekistan). Alb-albaştrii au deschis scorul în minutul 21 prin Kay, care a reluat cu capul, de la şapte metri, o centrare venită din corner, de la Varga. În minutul 39 formaţia din Bănie a beneficiat de o lovitură de pedeapsă, după un henţ în careu comis de un fundaş advers. Cel care şi-a asumat responsabilitatea a fost Varga, dar şutul său a lovit transversala. CSU s-a desprins la două goluri în minutul 55, Andrei Ivan a şutat imparabil, cu stângul, la colţul lung, din marginea careului de 16 metri. Alb-albaştrii au mai ratat o lovitură de pedeapsă prin Băluţă, care a nimerit butul din stânga portarului, penaltiul fiind obținut de Varga (’57). De menţionat că în prima repriză trupa lui Emil Săndoi şi Sorin Cârţu a mai avut o bară prin Kay.

CSU Craiova: Brac – Marcu, Kay, Izvoranu, Sin – Manea (’46, Luciano), Băluță (’59, Ericson), Georgescu (’69, Iuga), Varga – Ivan (’63, Burlacu), Herghelegiu.

Ultimul meci al grupării din Bănie va avea loc mâine, de la ora 17.00, cu Sheriff Tiraspol.

 

Ivan s-a recompensat cu golul faţă de Cârţu

 

Atacantul Andrei Ivan a fost băgat în şedinţă la pauza jocului de directorul tehnic al CS Universitatea Craiva, Sorin Cârţu, reproşându-i-se că a „mers pe teren de multe ori” şi că „doarme pe el”. La final, Ivan, care a reuşit un supergol, s-a declarat mulţumit că a reuşit să-şi mai spele din păcate.

Andrei Ivan a jucat slab în prima repriză, dar şi-a revenit în a doua (foto: Alexandru Vîrtosu)
Andrei Ivan a jucat slab în prima repriză, dar şi-a revenit în a doua (foto: Alexandru Vîrtosu)

– Ţi-a priit cearta de la pauză?

– Da, nu am intrat bine în joc în prima repriză, dar în a doua am jucat puţin mai bine. Am dat un gol cu stângul, nu e stilul meu, dar mă bucur că am reuşit să marchez.

– Greu cu antrenamentele sau greu cu certurile lui Sorin Cârţu?

– Greu la antrenamente, am muncit foarte mult pentru returul campionatului. Vrem să câştigăm toate meciurile de aici dacă se poate şi să ajungem cu bine acasă. Domnul Sorin ne mai ceartă, dar cu folos, ne prinde bine.

– Dacă mai era un penalti, te-ai fi băgat să-l baţi?

– Da, sigur. Nu cred că ratam.

– Aţi avut ceva cu barele?

– Cred că da, am reuşit trei astăzi, două la penaltiuri şi una Kay. Să nimerim acum barele şi să dăm goluri în campionat şi nu se supără nimeni.

– I-aţi bătut la rând pe foştii campioni ai Poloniei, acum ai Uzbekistanului, învingeţi şi Steaua, campioana României?

– Suntem în mare formă şi sperăm să o batem şi pe Steaua după ce ne-au furat în Cupa României.

– Vă gândiţi la cupele europene?

– Ne gândim şi la cupele europene, dar cel mai mult îmi doresc să câştigăm în retur toate meciurile dacă este posibil. Sigur că o să putem să jucăm în Liga Europa, nu o să fie nici o problemă cu UEFA.

 

 

Varga: Mai bine o bară frumoasă, decât un gol urât

 

Mijlocaşul Dacian Varga, unul dintre cei mai buni jucători de pe teren şi autorul unui penalti ratat, a afirmat că nu se gândeşte la cupele europene şi că îşi doreşte să-i revadă la antrenamentele primei echipe pe prietenii săi Costin Curelea şi Viorel Ferfelea.

Dacian Varga a fost foarte activ în meciul cu uzbecii
Dacian Varga a fost foarte activ în meciul cu uzbecii

– Aţi legat victorie după victorie în ultimul timp.

– Da, e normal, după o pregătire bună, trebuiau să vină şi victoriile. Ne dau moral pentru retur.

– Aţi dat mai multe bare, decât goluri. Ce s-a întâmplat?

– Mai bine o bară frumoasă, decât un gol urât. Glumesc acum. Important e că am şi marcat pe lângă sumedenia de ocazii pe care ni le-am creat.

– Cum te-ai simţit printre atâţia puşti?

– Păi ce, eu nu sunt puşti? Am 22 de ani (râde – n.r.). Am fost toţi nişte puşti, şi eu, şi Izvoranu… Concurenţa e binevenită la echipă, pentru că te pregăteşti foarte bine şi trebuie să dai totul la antrenamente şi la jocuri.

– Puteţi prinde o participare în Liga Europa?

– Haideţi să o luăm pas cu pas. Primul este să obţinem o victorie la Pandurii, după o să pregătim meciul cu Steaua şi tot aşa. Nu ne gândim la cupele europene. Să câştigăm fiecare meci în parte şi dacă o să fim pe un loc de cupe europene nu ne dăm la o parte. Nu ştiu dacă avem dreptul să jucăm acolo, important este să câştigăm cât mai multe meciuri în retur şi vedem după ce va fi. Restul nu ţine de noi.

– Îi mai aştepţi la echipă pe Curelea şi Ferfelea?

– Normal, sunt colegii mei de la Sportul şi chiar îmi este dor de ei. Îmi doresc să vină alături de noi.

– De Luciano îţi place cum joacă, îl vrei la Craiova?

– Orice jucător bun e binevenit la Craiova. Îmi place cum joacă Luciano, de restul nu răspund eu.

 

Galerie foto:

_DSC0010

_DSC0013

_DSC0017

_DSC0018

_DSC0019

_DSC0022

_DSC0040

_DSC0057

_DSC0058

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS