14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTata Puiu a slăbit-o pe CSU

Tata Puiu a slăbit-o pe CSU

Bawab (la minge) şi colegii săi vor fi nevoiţi să se descurce în viitoarele amicale  fără internaţionalii Bălgrădean, Dumitraş şi Vătăjelu (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Bawab (la minge) şi colegii săi vor fi nevoiţi să se descurce în viitoarele amicale
fără internaţionalii Bălgrădean, Dumitraş şi Vătăjelu (Foto: Alexandru Vîrtosu)

După lungi controverse cu tehnicienii din Liga I, selecționerul Anghel Iordănescu a strigat ieri catalogul naționalei divizionare, care va efectua timp de 12 zile un cantonament în stațiunea Lara, din Antalya. În cartierul general de la Hotel Mardan Palace au ajuns 25 de jucători, fiind vorba despre: portari: Silviu Lung jr. (Astra), Cristian Bălgrădean (CSU Craiova), Valentin Cojocaru (Steaua); fundași: Andrei Dumitraș (CSU Craiova), Cristian Manea (FC Viitorul), Paul Papp (Steaua), Srgian Luchin (Steaua), Sergiu Muth (Gaz Metan), Ionuț Nedelcearu (Dinamo), Florin Bejan (Târgu Mureș), Steliano Filip (Dinamo), Bogdan Vătăjelu (CSU Craiova); mijlocași: Adrian Popa (Steaua), Valentin Lazăr (Dinamo), Alexandru Bourceanu (Steaua), Paul Anton (Pandurii), Andrei Prepeliță (Steaua), Alexandru Crețu (CSMS Iași), Constantin Budescu (Astra), Ioan Hora (Târgu Mureș), Florin Tănase (FC Viitorul), Claudiu Bumba (Astra); atacanți: Claudiu Keșeru (Steaua), Raul Rusescu (Steaua), Mihai Roman (Pandurii).
Reprezentativa divizionară a României are programate trei jocuri de pregătire, care nu vor intra în palmaresul echipei naționale: cu Bulgaria (7 februarie), cu Sioni Bolnisi (L1/Georgia, 10 februarie) și cu Moldova (14 februarie).
„Cu Ceauşescu am fost toţi de acord? Nu! Dar l-am acceptat, că n-aveam ce face, ne punea pistolul la tâmplă. Trebuie să acceptăm decizia federaţiei, care se zbate pentru noi şi ne conduce. A zis nea Puiu Iordănescu că trebuia să fac o cerere să-mi lase jucătorii? Haideţi că nu vreau să intru în polemică, îl respect şi dânsul ştie gândurile mele despre el. Una e să fii de acord, alta e să accepţi“, a fost ultima replică dată de directorul tehnic al CSU, Sorin Cârțu, legat de această acțiune a naționalei divizionare.

Patru inși au plecat la „oaste“

CS Universitatea Craiova nu i-a „pierdut“ doar pe Bălgrădean, Vătăjelu și Dumitraș pentru restul cantonamentului de la Belek, ci și pe fiziochinetoterapeutul Ovidiu Blendea, care „cochetează“ cu naționala încă de pe timpul lui Victor Pițurcă. „Mă bucur că nu mă mai duc singur la echipa naţională şi o fac împreună cu trei jucători ai CS Universitatea. Îmi doresc ca şi în viitor, cât mai mulţi alb-albaştri să fie în vederile primei reprezentative“, a declarat Ovidiu Blendea, pentru site-ul clubului din Bănie.
„Sunt foarte bucuros că am fost convocat, că pot să joc sub tricolor. Îmi propun să fiu din ce în ce mai bun, iar dacă se va apela la mine, să joc fără greşeală. Rămân cu sufletul alături de colegii mei de echipă de la CS Universitatea, le doresc o pregătire bună în continuare, fără accidentări, pentru că asta e cel mai important acum“, a afirmat Cristi Bălgrădean.
„A fost o veste foarte bună pentru mine şi totodată neaşteptată, având în vedere că am stat în ultimele etape din campionat. Îmi doresc să am evoluţii cât mai bune şi să mă bat pentru un post de titular“, a spus fundașul dreapta Andrei Dumitraş.
„Îmi era bine şi dacă rămânem la CS Universitatea să mă pregătesc, şi dacă mă antrenez sub tricolor. Pentru mine este ceva extraordinar să merg la naţională şi să joc acolo. Consider că este cel mai frumos lucru care i se poate întâmpla unui jucător român“, a punctat Bogdan Vătăjelu.

Alb-albaștrii, verificați

Gruparea din Bănie își continuă astăzi seria partidelor amicale, urmând să întâlnească de la ora 15.00 pe Shanghai East Asia (China), echipă antrenată de suedezul Sven Goran Eriksson, care ne-a barat drumul spre finala Cupei UEFA pe când o pregătea pe Benfica Lisabona. „Este o întâlnire care mă bucură. Am mai avut o întâlnire cu domnul Eriksson acum trei ani, la reeditarea jocului România – Italia din 1983. Ne-am văzut atunci la Iaşi. A fost şi dânsul invitat din partea societăţii care a organizat acel eveniment. Şi atunci am conversat foarte mult pe acest subiect, jocul Universitatea – Benfica. Îşi aducea foarte bine aminte de acea partidă. Sigur, era printre primele meciuri importante ale lui din cariera care s-a dovedit apoi prodigioasă. Este un antrenor emblematic pentru fotbalul mondial şi sigur că îmi face plăcere să mă revăd cu el, mai ales că este un tip foarte comunicativ“, afirma Sorin Cârțu
într-un interviu realizat de site-ul clubului la începutul pregătirii din Antalya.
În verificări se află și echipa a doua a clubului alb-albastru, trupa lui Nicolae Zamfir și Daniel Mogoșanu urmând să evolueze astăzi, de la ora 14.00, în deplasare, cu Dunărea Calafat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS