22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRecorduri fabuloase pentru handbaliștii francezi

Recorduri fabuloase pentru handbaliștii francezi

handbal franta

Naţionala de handbal masculin a Franţei este noua campioană mondială, pentru a cincea oară în istoria sa, după ce a învins, duminică, reprezentativa ţării gazdă, Qatar, cu scorul de 25-22 (14-11), şi a depăşit astfel echipele României şi Suediei, cu patru titluri mondiale în palmares. În semifinale, Qatar a eliminat Polonia, cu 31-29, iar Franţa a trecut de deţinătoarea titlului mondial, Spania, cu scorul de 26-22.
Franţa şi-a trecut în palmares al cincilea titlu mondial, după cele cucerite în 1995, 2001, 2009 şi 2011, depăşind astfel echipele Suediei şi României, care deţin patru astfel de trofee.
Echipa de handbal masculin a Franţei a intrat deja în istoria sportului mondial.
Ar mai fi de notat o performanţă remarcabilă: este pentru a doua oară când reuşeşte să facă „tripla“, adică să deţină în acelaşi timp toate cele trei titluri importante din handbal: olimpic, mondial şi european. Precedenta performanţă a realizat-o în 2010.
De altfel, Franţa se descurcă de minune atunci când ajunge într-o finală de turneu final: din cele 11 finale pe care le-a disputat de-a lungul timpului a pierdut una singura, prima jucată la Mondialul din 1993.
Prezenţa Qatarului în finala mondială a fost o premieră în istoria de 77 de ani a competiţiei, trofeul fiind disputat la fiecare ediţie de echipe europene. Mai mulţi jucători au fost naturalizaţi în reprezentativa Qatarului din ţări precum Franţa, Muntenegru, Spania, Cuba şi Egipt, iar antrenorul echipei este chiar Valero Rivero, care cucerea titlul mondial în 2013 cu Spania.
Portarul Thierry Omeyer, din naționala Franței, campioană mondială la handbal masculin, a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului final din Qatar. Echipa competiţiei este următoarea: Thierry Omeyer (Franţa) – portar, Valero Rivera Jr. (Spania) – extremă stânga, Rafael Capote (Qatar) – inter stânga, Nikola Karabatici (Franţa) – centru, Zarko Markovici (Qatar) – inter dreapta, Dragan Gajici (Slovenia) – extremă dreapta, Bartosz Jurecki (Polonia) – pivot. Tot duminică, în finala mică, formaţia Poloniei a învins, cu scorul de 29-28 după prelungiri, echipa Spaniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS