9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Burleanu: Ne asumăm susţinerea lui Van Praag

Fotbal – Burleanu: Ne asumăm susţinerea lui Van Praag

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că forul pe care îl conduce nu este mulţumit de lucrurile care se întâmplă la FIFA, precizând că îşi asumă susţinerea olandezului Michael van Praag la preşedinţia forului mondial. „FRF a decis să-l susţină pe Michael van Praag în urma unui raport de analiză. Cred că Van Praag nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare, e o persoană corectă, cinstită, care are foarte multe lucruri de spus. Decizia de susţinere este una transparentă, ne-am asumat această susţinere. Cred că FRF are numai de câştigat din această susţinere a domnului Van Praag”, a spus Burleanu, conform Mediafax.

Şeful de la Casa Fotbalului consideră că fotbalul românesc are numai de câştigat în urma deciziei de susţinere a lui Van Praag, în opoziţie cu actualul preşedinte al FIFA, Josepf Blatter, favorit la câştigarea unui nou mandat: „Trebuie să ieşim din această logică de gaşcă, cred că ne înşelăm toţi dacă ne închipuim că lucrurile stau astfel la UEFA şi FIFA. Cred că FRF a luat o decizie bună, de pe urma căreia fotbalul românesc va avea numai de câştigat. Avem nevoie de această dezbatere, pentru că vedem cu toţii lucruri de care nu suntem mulţumiţi în ceea ce priveşte FIFA. Trebuie să încurajăm jocul democratic, altfel vom continua să rămânem un actor insignifiant”.
Referitor la decizia de a nu-l susţine pe fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, pentru un nou mandat ca membru al Comitetului Executiv al UEFA, Burleanu a afirmat că fotbalul românesc nu poate avea un reprezentant care i-a făcut rău.
Comitetul Executiv al FRF a ratificat în şedinţa de miercuri o decizie anterioară a Comitetului de Urgenţă, scrisoarea de susţinere a preşedintelui Federaţiei Olandeze de Fotbal, Michael van Praag, fiind transmisă de acesta la sediul FIFA în cursul zilei de marţi.
Preşedintele Federaţiei Olandeze de Fotbal, Michael van Praag, a anunţat, lunea trecută, că se înscrie în cursa pentru preşedinţia forului mondial. Conform regulilor de înscriere a candidaturilor la preşedinţia FIFA, un participant la alegeri trebuie să fie susţinut de cel puţin cinci federaţii naţionale.
Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, în vârstă de 78 de ani, în funcţie din 1998, va candida pentru un al cincilea mandat la alegerile din 29 mai, iar ceilalţi candidaţi sunt portughezul Luis Figo şi prinţul iordanian Ali bin Al Hussein.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS