10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii au uitat să marcheze

Alb-albaştrii au uitat să marcheze

Thaer Bawab (alb-albastru) nu a glumit când a spus că-şi păstrează golurile pentru retur,  în amicalele de până acum din Antalya nereuşind să înscrie (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Thaer Bawab (alb-albastru) nu a glumit când a spus că-şi păstrează golurile pentru retur,
în amicalele de până acum din Antalya nereuşind să înscrie (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a început al doilea cantonament din Antalya în forţă, aşa cum şi-a dorit staff-ul tehnic. După două zile de readaptare la efort, alb-albaştrii au „intrat“ în amicale, sfârşitul de săptămână aducându-le două teste cu echipe extrem de puternice: Pogon Szczecin (locul şapte în Polonia) şi Kuban Krasnodar (locul opt în Rusia).
Ţinând cont de faptul că Bălgrădean, Dumitraş şi Vătăjelu vor fi cedaţi începând de miercuri naţionalei divizionare a României, cei trei urmând să ia parte la cantonamentul comandat de selecţionerul Anghel Iordănescu în Antalya, tehnicienii Emil Săndoi şi Sorin Cârţu i-au folosit mai mult, fiind nevoiţi să regândească strategia echipei. Altfel spus, cei trei au început ca titulari în ambele partide de verificare şi antrenorii Craiovei au folosit formulele de joc cele mai bune încă de la începutul stagiului doi, urmând să aloce timp „experimentelor“ abia de miercuri încolo, când nu vor mai fi în lot internaţionalii.

„Suntem mulţumiţi şi ca efort, şi ca implicare“

CS Universitatea Craiova a înregistrat un scor „alb“ contra polonezilor de la Pogon, dar rezultatul de 0-0 nu a reflectat exact ostilităţile din teren. Conform site-ului oficial al grupării din Bănie, cele două combatante au oferit un meci viu disputat, cu ocazii la ambele porţi, oportunităţile de gol ale Craiovei fiind irosite de Frăsinescu (’14), Ivan (’52), Băluţă (’62, ’71), şi Erikson, ultimul zguduind şi transversala (’79).
De menţionat că din tabăra alb-albastră a fost eliminat Alex Băluţă în urma a două cartonaşe galbene, însă jocul a continuat 11 contra 11, conform protocolului.
CSU, repriza 1: Bălgrădean – Dumitraş, Frăsinescu, Kay, Vătăjelu – Manea, Mateiu, Brandan, Târnăcop – Bawab, Herghelegiu.
CSU, repriza 2: Bălgrădean – Achim, Izvoranu, Acka, Briceag – Erikson, Madson, Cârstea, Varga –  Băluţă (’85, Georgescu), Ivan.
„A fost un joc amical bun, care vine şi după cele câteva zile de pauză pe care
le-au avut băieţii. A urmat o zi grea, cu două antrenamente. E foarte bine că nu am avut parte de accidentări. Am reuşit să folosim şi toţi jucătorii, pentru că, după cum aţi văzut, am utilizat iarăşi două echipe diferite în cele două reprize. Suntem mulţumiţi şi ca efort, şi ca implicare. S-a încheiat 0-0, dar nu ne interesează prea mult rezultatele în această etapă a pregătirii. E o perioadă cu efort mare. Unii o suportă mai uşor, alţii mai greu. Nu vreau să tragem concluzii acum asupra jucătorilor, e prematur. Le vom trage la final“, a declarat Emil Săndoi, după testul cu Pogon.

Lipseşte omul de gol

CSU a înregistrat 0-0 şi contra ruşilor de la Kuban Krasnodar, în partida amicală disputată duminică seară. Ca şi în meciul contra lui Pogon, alb-albaştrii au irosit destule ocazii prin Herghelegiu, Bawab şi Ivan, iar asta conduce la ideea că echipei îi lipseşte în continuare omul de gol, chiar dacă Herghelegiu a surprins plăcut în primul stagiu, când a marcat de trei ori.
De asemenea, Craiova a avut şi în acest meci un jucător eliminat. În minutul 53, Pablo Brandan şi Hubulov au văzut fiecare cartonaşul roşu după o încăierare la centrul terenului. Conform protocolului, meciul a continuat 11 contra 11, la CSU intrând Briceag în locul argentinianului.
CSU Craiova: Bălgrădean – Dumitraş (’81, Achim), Frăsinescu (’74, Izvoranu), Kay (’74, Acka), Vătăjelu – Mateiu (’74, Băluţă), Madson, Brandan (’53, Briceag), Târnăcop – Bawab (’74, Cârstea), Herghelegiu (’67, Ivan).
Kuban Krasnodar: Belenov – Sosnin, Sunich, Shandao, Eshenko – Melgareho, Tlisov, Kulik, Ignatjev – Popov, Balde. A mai intrat: Gigel Bucur.

„Sunt mulţumit de evoluţia băieţilor. Este important că am făcut un antrenament bun prin joc. Chiar şi rezultatul mi se pare echitabil, puteam şi noi să marcăm, puteau şi ei. Eram avizaţi de valoarea adversarului şi nu am mai procedat ca la celălalte meciuri să mizăm pe două echipe apropiate valoric, ci am folosit o echipă cu care preconizăm să începem campionatul. Nu mă îngrijorează faptul că n-am marcat, trebuie să o facem în campionat. Până la urmă, am întâlnit în aceste amicale adversari peste cei din campionat. Avem speranţe şi la alţi atacanţi, mă gândesc la Nuno Rocha când vine, pentru că vom câştiga şi în tehnicitate şi în viteză. Deocamdată nu-mi fac probleme“, a spus Sorin Cârţu după joc.

„Cred că am făcut un joc mulţumitor. Se resimte o oarecare oboseală, de aceea nu marcăm. Sper să dăm gol când va conta”, a punctat fundaşul Bogdan Vătăjelu.

CS Universitatea a susţinut până acum în Antalya cinci partide de verificare, înregistrând următoarele rezultate: 1-1 cu Genclerbirligi, 3-0 Khazar Lankaran, 0-1 cu Anji Mahacikala, 0-0 cu Pogon Szczecin şi 0-0 cu Kuban Krasnodar.
Următorul test pentru alb-albaştri va avea loc miercuri, de la ora 15.00, contra echipei Shanghai East Asia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS