17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportScandal între consilieri pe finanţarea echipelor de handbal şi fotbal

Scandal între consilieri pe finanţarea echipelor de handbal şi fotbal

Consilierii judeţeni s-au certat din nou pe banii pentru sport (Foto: Eugen Măruţă)
Consilierii judeţeni s-au certat din nou pe banii pentru sport (Foto: Eugen Măruţă)

Consilierii judeţeni din Gorj s-au contrat ieri pe tema finanţării echipelor de handbal şi de fotbal care evoluează în primele ligi. Aleşii din opoziţie au votat împotriva proiectelor de hotărâre prin care s-au stabilit plafoanele maxime ale cotizaţiilor anuale pe care le are de plătit Consiliul Judeţean (CJ) Gorj, în calitate de asociat la Clubul „Energia“, respectiv „Pandurii“. Liderul PNL Gorj, Dan Vâlceanu, a reproşat lipsa de transparenţă în cheltuirea banilor alocaţi de către Consiliul Judeţean Gorj şi a solicitat efectuarea unui audit la Clubul de handbal „Energia“ pentru a se stabili modul în care au fost investiţi banii din bugetul judeţului. „Am avut, ca în fiecare an, discuţii pe tema sumelor pe care CJ le alocă la cluburile sportive, mă refer la handbal şi baschet, pe de o parte, şi fotbal, pe de altă parte, aceleaşi discuţii care au devenit plictisitoare deja pentru că avem de-a face cu aceeaşi atitudine“, a spus Dan Vâlceanu.
Nemulţumiri au fost şi în legătură cu dublarea cotizaţiei pentru Clubul Pandurii, care a crescut de la 200.000 la 400.000 de lei anual. Aleşii din opoziţie au respins motivarea hotărârii conform căreia echipele de juniori trimit mai mulţi fotbalişti decât de obicei la lotul mare, menţionând că oricum juniorii sunt crescuţi pentru a fi selectaţi la echipa Pandurii. „Mai mult, motivaţia cel puţin la fotbal este una stupidă, adică îmi dai un proiect pe care mi l-ai trimis acum o săptămână şi motivarea venită astăzi de la Clubul Pandurii era că s-a mărit numărul de juniori care trebuie să fie la echipa mare. De unde ştiu cei de la CJ că această hotărâre va fi luată peste o săptămână la nivelul ligii, poate spune numai domnul Călinoiu!“, a mai declarat Dan Vâlceanu.

Călinoiu respinge acuzaţiile

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că un raport de audit poate prezenta numai conducerea Clubului Energia şi că banii viraţi de consiliul judeţean au fost justificaţi cu acte: „Atât pentru secţia de baschet şi de handbal, cât şi pentru Clubul de Fotbal Pandurii a fost fixat cuantumul maxim al cotizaţiilor pe care trebuie să îl aprobe Asociaţia Membrilor Fondatori, după care noi îl vom aproba în şedinţa de buget a CJ. Nu au fost contestaţii, au fost discuţii pe baza celor prezentate şi fiecare scoate în evidenţă un anumit interes. Trebuie să avem performanţă la nivelul sportului judeţean, dar această treabă nu o face consiliul, ci cei care sunt desemnaţi şi ei trebuie să fie traşi la răspundere dacă folosesc fondurile ilegal, pentru lipsa de performanţă. În calitate de preşedinte al CJ, nu pot comenta activitatea antrenorului Liviu Andrieş şi rezultatele echipei de handbal. Asta stabilesc cei care conduc clubul şi cei care pot lua decizii. Dacă nu dăm bani pentru handbal, se desfiinţează clubul, cei care trebuie să facă rezultate trebuie să fie schimbaţi dacă nu îl redresează“, a precizat Ion Călinou. Echipa de handbal Energia se află în subsolul clasamentului ligii naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS