10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbaliştii de la Tăcerea Craiova vor să câştige Liga Campionilor

Fotbaliştii de la Tăcerea Craiova vor să câştige Liga Campionilor

Marius Parască, președintele jucător de la Tăcerea Craiova, și colegii săi au cucerit tot ce se putea pe plan național și acum se gândesc la Liga Campionilor (Foto: arhiva GdS)
Marius Parască, președintele jucător de la Tăcerea Craiova, și colegii săi au cucerit tot ce se putea pe plan național și acum se gândesc la Liga Campionilor (Foto: arhiva GdS)

Fotbaliștii de la Tăcerea Craiova, echipă alcătuită din jucători hipoacuzici, și-au împlinit visul de a juca în competiția supremă intecluburi, Liga Campionilor. Competiția, care va reuni 24 de echipe, se va desfășura luna viitoare (17-21 februarie) în localitatea Graz din Austria, dar jucătorii craioveni vor fi nevoiți să se prezinte la start cu un echipament vechi de mai bine de un deceniu, de când s-a înființat echipa.
Chiar și așa, dorința de a-și demonstra valoarea și de a se întoarce acasă cu trofeul este foarte mare. „De zece ani suntem cei mai buni în România, fără rival pe măsură. Am câștigat și turnee amicale în străinătate, iar acum vom merge la prima competiție oficială de anvergură și vrem să venim acasă cu trofeul. Deocamdată avem doar echipamentul vechi și câteva promisiuni. Dacă nu se vor materializa, îl vom îmbrăca tot pe acela, pentru că ne-a purtat noroc mereu. Ne-a mai dat cineva un echipament uzat, dar ar fi frumos să fim și noi acolo cu un echipament nou“, a spus ieri Marius Parască, președinte jucător la Tăcerea Craiova.

Consiliul Local le dă 1.000 de euro și un autobuz

Fotbaliștii din Bănie au câștigat dreptul de a reprezenta România în Liga Campionilor după ce în urmă cu trei luni au câștigat un turneu de baraj la Oradea. După ce au primit invitația de participare de la UEFA, au depus cu inima îndoită taxa de participare, în valoare de 250 de euro. Se temeau că nu vor face rost de bani să-și acopere cheltuielile. Au cerut ajutor peste tot și au primit răspuns pozitiv de la autoritățile locale. Astfel, în urma ședinței Consiliului Local de ieri, consilierii au aprobat asocierea dintre Consiliul Local Craiova și Clubul Sportiv al Surzilor Tăcerea Craiova. Astfel, municipalitatea va sprijini echipa cu suma de 1.000 de euro, reprezentând cheltuielile de cazare și masă pentru 20 de persoane, dar și un autobuz de la RAT Craiova. „Mulțumim mult pentru acest sprijin fără de care nu am fi putut să mergem acolo. Ne-a sprijinit mult Sorin Manda, directorul de la CSM Craiova, care este și consilier local“, a adăugat Parască.

Nu au bani de antrenamente

Dacă echipamentul ponosit nu este o problemă atât de mare, fotbaliștii campioni de la Tăcerea Craiova nu au bani să închirieze o sală unde să se antreneze, deoarece majoritatea nu au serviciu și trăiesc din indemnizația de handicap. „Va fi greu să ajungem în Austria fără să ne antrenăm, dar sperăm că se vor găsi oameni de bine care ne vor ajuta financiar sau chiar de la instituții care au în administrare săli unde se poate juca fotbal, să ne permită și nouă accesul pentru un antrenament pe săptămână“, a completat Marius Parască.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS