12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDe ce le-a fost frică nu au scăpat

De ce le-a fost frică nu au scăpat

Sorin Cârţu şi Emil Săndoi au rămas fără trei jucători importanţi în stagiul doi de pregătire  (Foto: csuc.ro)
Sorin Cârţu şi Emil Săndoi au rămas fără trei jucători importanţi în stagiul doi de pregătire (Foto: csuc.ro)

Selecționerul României, Anghel Iordănescu, a anunțat ieri lotul de 25 de jucători care se deplasează în Antalya pentru un stagiu de pregătire ce va avea loc în intervalul 3-15 februarie. Printre cei care vor forma naționala divizionară se numără doi fotbaliști de la Pandurii Târgu Jiu, căpitanul Paul Anton și atacantul Mihai Roman, și trei dintre componenții CS Universitatea Craiova, fiind vorba despre portarul Cristi Bălgrădean, fundașul dreapta Andrei Dumitraș și fundașul stânga Bogdan Vătăjelu. La prima vedere, aceste convocări ar fi trebuit să-i bucure pe antrenorii celor două reprezentante ale Olteniei din Liga I, numai că acțiunea vine exact când ambele echipe își derulează cantonamentele tehnico-tactice în Antalya și au programate amicale în care trebuie să se contureze „unsprezecele“ cu care vor ataca returul sezonului.
Dacă lui Edi Iordănescu îi convine cât de cât situația, pentru că Pandurii vor împărți baza sportivă „Mardan“ cu selecționata divizionară condusă de tatăl său și astfel își va putea urmări liniștit jucătorii, craiovenilor nu le pică deloc bine acțiunea „Generalului“, pentru că pierd trei „piese“ grele, dintre care una, Dumitraș, nu a apucat să se „rodeze“ la echipă. În plus, alb-albaștrii se antrenează la o distanță considerabilă față de „cazemata“ tricolorilor.
„Mă afectează, dar dacă asta este în fotbalul românesc, ca naţionala să fie mai presus de o echipă de club, ce să mai zic? De fapt, nu este nici măcar naţionala. Este pregătirea unei echipe divizionare, care este mai importantă decât a unei echipe profesioniste. Este inadmisibil ca o selecţionată să-ţi ia nişte fotbalişti vreo două săptămâni, când sunt cele mai multe amicale, când trebuie să se cristalizeze o formulă de joc“, afirma săptămâna trecută directorul tehnic al CS Universitatea, Sorin Cârţu, fiind sigur că va avea pierderi la echipă.

Marcu și Burlacu fac deplasarea în Antalya

Anticipând jucătorii pe care-i va solicita Anghel Iordănescu de la CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi și Sorin Cârțu și-au făcut din timp calculele. Cum postul de portar este foarte bine acoperit, în lipsa lui Bălgrădean rămânând Cătălin Straton și Bojan Brac, iar pe fundaș stânga ar putea juca mai mulți fotbaliști în afara lui Briceag, nu rămânea decât să „convoace“ un fundaș dreapta. Astfel, în avionul care îi va readuce astăzi pe alb-albaștri în Antalya se va regăsi Vlad Marcu, junior care îl va seconda pe Sebastian Achim în viitoarele partide amicale ale CSU din stagiul doi. Pentru partea a doua a pregătirii de la Belek, care va debuta astăzi și se va încheia pe 12 februarie, a fost luat de la centrul de copii și juniori și atacantul Andrei Burlacu, acesta mergând în locul lui Alexandru Armășelu, oprit în Bănie, și asta pentru a întări numeric ofensiva.
„Am decis să-i chemăm pe Marcu și Burlacu și să completăm golurile din lot. I-am urmărit înainte și am decis să le dăm o șansă, să ia și ei pulsul echipei mari în acest cantonament. În rest, nu sunt alte modificări și de mâine după-amiază (astăzi – n.r.) vom relua antrenamentele“, a spus Emil Săndoi, pentru GdS.
„Mă bucur foarte mult pentru toți juniorii care au prilejul să se antreneze în Antalya alături de echipa mare și îmi doresc ca ei să conștientizeze că nu au voie să dezamăgească“, a declarat managerul centrului de copii și juniori de la CSU Craiova, Silviu Bogdan, pentru GdS.

România – lotul divizionar

Jucătorii convocați de Anghel Iordănescu: portari: S. Lung jr. (Astra), Cr. Bălgrădean (CSU Craiova), V. Cojocaru (Steaua); fundași: An. Dumitraș (CSU), Cr. Manea (Viitorul), P. Papp (Steaua), S. Luchin (Steaua), Sg. Muth (Mediaș), I. Nedelcearu (Dinamo), Fl. Bejan (Tg. Mureș), S. Filip (Dinamo), B. Vătăjelu (CSU); mijlocași: Ad. Popa (Steaua), V. Lazăr (Dinamo), Al. Bourceanu (Steaua), P. Anton (Pandurii), An. Prepeliță (Steaua), Al. Crețu (Iași), C. Budescu (Astra), I. Hora (Tg. Mureș), Fl. Tănase (Viitorul), Cl. Bumba (Astra); atacanți: Cl. Keșeru (Steaua), R. Rusescu (Steaua), M. Roman (Pandurii).
Reprezentativa divizionară a României are programate trei jocuri de pregătire: cu Bulgaria (7 februarie), cu Sioni Bolnisi (L1/Georgia, 10 februarie) și cu Moldova (14 februarie). Toate cele trei partide se vor disputa în cadrul complexului „Mardan“, iar orele de start vor fi stabilite și comunicate ulterior.

 

UPDATE: Iordănescu i-a răspuns lui Cârțu

În replică, selecţionerul a declarat că nu înţelege această reacţie a tehnicianului oltean. „Sorin Cârţu mi-a fost şi îmi va rămâne un prieten apropiat, dar vreau să-i reamintesc că pe vremea lui, atunci când era chemat la echipa naţională, era dispus să vină şi în alergare uşoară de la Craiova. Pe vremea mea, eu mă duceam şi desculţ la naţională, numai să fiu convocat. Dacă Sorin este deranjat, îi promit că dacă îmi dă scris că asta e dorinţa jucătorilor convocaţi de mine să nu vină la echipa naţională am să vorbesc cu preşedintele FRF şi o să-i lăsăm acasă. Sincer, pe Steaua o înţeleg, pentru că e vorba de opt jucători, nu înţeleg însă reacţia lui Sorin Cârţu”, a declarat Iordănescu, la Digi Sport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS