16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSite-ul Australian Open: Makarova a "demolat-o" pe Halep

Site-ul Australian Open: Makarova a „demolat-o” pe Halep

După ce a trecut de Halep, Makarova o va întâlni în semifinale pe conaţionala sa, Maria Şarapova
După ce a trecut de Halep, Makarova o va întâlni în semifinale pe conaţionala sa, Maria Şarapova

Site-ul oficial al turneului Australian Open a notat că Ekaterina Makarova, locul 10 WTA, a “demolat-o” pe Simona Halep, favorita numărul 3, astăzi, în sferturile de finală, subliniind că rusoaica a cedat doar patru ghemuri.

“Ekaterina Makarova ajunge a doua oară în semifinale la un Grand Slam după ce a învins-o pe favorita trei Simona Halep, pierzând doar patru ghemuri. Rusoaica, favorita 10, a avut nevoie doar de 69 de minute pentru victorie. Ea continuă idila cu Melbourne Park, unde a mai fost în sferturi în 2012 şi 2013″, scrie ausopen.com.

Potrivit statisticii de pe site-ul oficial al turneului, Simona Halep a comis în meciul de astăzi 31 de greşeli neforţate, dintre care patru duble greşeli, faţă de 20 adversara ei, care nu a avut nicio dublă greşeală. Totuşi, Halep a avut 15 lovituri câştigătoare, faţă de zece Makarova şi un raport de 3-0 la aşi. Rata de reuşită a primului serviciu a fost de 75 la sută în cazul rusoaicei şi numai 56 la sută pentru Halep. Makarova a fructificat cinci mingi de break din şase, în timp ce Halep a reuşit să câştige numai una din nouă.

Simona Halep părăseşte Australian Open
Simona Halep părăseşte Australian Open

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA şi a treia favorită, a fost învinsă, în această dimineaţă, cu scorul de 6-4, 6-0, de rusoaica Ekaterina Makarova, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, în sferturile de finală ale Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Sportiva din Rusia s-a impus după un meci care a durat o oră şi nouă minute.

Explicaţiile Simonei Halep

După un eşec atât de mare, Halep a apărut supărată la conferinţa de presă ce a urmat partidei, iar primele reacţii au fost clare. “M-am antrenat foarte bine dimineaţă, dar poate că am fost uşor prea stresată înainte de meci. Am avut o zi proastă. Dar Ekaterina merită felicitări, a jucat foarte bine, i-a intrat tot, astfel că merita să câştige. Nu pot spune că am jucat cel mai bun tenis al meu, dar ăsta e sportul”a declarat Halep.

“N-a fost presiune. Poate doar am fost puţin stresată. Nu ştiu de ce. Ştiam cum e să joci într-o fază superioară aici, de anul trecut, când am jucat sferturi, nu e vorba de presiune. Pur şi simplu, n-am simţit mingea, n-am simţit jocul. A fost o zi foarte proastă pentru mine. Am simţit de la început că jocul meu nu merge, am încercat să schimb ce nu mergea, dar nu am reuşit. În momentele cruciale, ea a jucat bine, a avut noroc cu mingile la limită, ale mele au mers în afara terenului. Sunt fericită cu ce am reuşit aici”, a continuat Halep.

Despre setul 2

Întrebată ce s-a întâmplat în setul 2, pe care l-a pierdut la 0, constănţeanca a explicat: “Mental am încercat să fac tot ce puteam. Dar poate nu am luptat prea bine în timpul punctelor. Mi-am pierdut concentrarea ca să câştig punctele, să câştig meciul. N-am mai crezut deloc în al doilea set şi poate de aceea am pierdut cu 6-0”, a încheiat numărul 3 mondial.

Makarova –  Şarapova, prima semifinală

În faza următoare, Makarova va juca împotriva  Mariei Şarapova (Rusia, locul 2 WTA), care a învins-o tot astăzi pe Eugenie Bouchard (Canada, locul 7 WTA), cu 6-4, 6-0.

Scorul întâlnirilor directe Şarapova-Makarova este de 5-0 în favoarea fostei ocupante a primului loc WTA.

A doua semifinală a competiţiei de la Antipozi va fi cunoscută după ce se vor disputa, mâine, partidele Serena Williams (SUA, cap de serie nr.1) – Dominika Cibulkova (Slovacia, nr.11) şi Madison Keys (SUA) – Venus Williams (SUA, nr.18).

 

La actuala ediţie a turneului de la Melbourne, Halep şi-a egalat performanţa înregistrată cu un an în urmă, calificarea în sferturi. Atunci, ea a pierdut tot în două seturi, scor 3-6, 0-6, confruntarea cu Dominika Cibulkova din Slovacia. Românca, aflată la prima înfrângere în 2015, îşi va păstra locul 3 WTA şi după încheierea acestei competiţii.

Prezenţa în sferturi este recompensată la Australian Open cu 430 de puncte WTA şi un cec în valoare de 340.000 de dolari australieni (240.000 de euro), în timp ce semifinalista primeşte 650.000 de dolari australieni (aproxiamtiv 450.000 de euro) şi 780 de puncte WTA.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS