12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTârnăcop și Herghelegiu au bătut-o pe Khazar

Târnăcop și Herghelegiu au bătut-o pe Khazar

Herghelegiu (la minge) a făcut numai meciuri bune în Antalya (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Herghelegiu (la minge) a făcut numai meciuri bune în Antalya (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a dispus, ieri, cu scorul de 3-0, de formația Khazar Lankaran (locul 5 în prima ligă din Azerbaidjan), acesta fiind cel de-al doilea amical disputat de alb-albaștri în cantonamentul din Antalya. Gruparea din Bănie a deschis scorul prin Ionuț Târnăcop (‘2), după o acțiune prelungită de atac, iar Andrei Herghelegiu (‘59) a majorat diferența plasând mingea de la câțiva metri după o cursă a lui Alexandru Băluță. După marcarea golului doi, craiovenii au temperat jocul și au fost periculoși mai mult pe contraatac, așa luând naștere a treia reușită, care a purtat tot semnătura lui Herghelegiu (‘82). Atacantul Craiovei a fost servit excelent de juniorul Manea cu o pasă pe culoar și a reluat pe lângă portarul ieșit în întâmpinare din marginea careului de 16 metri, lateral dreapta, mingea scurgându-se încet la colțul lung. Herghelegiu a marcat și în primul joc amical disputat pe pământ turcesc, în acel 1-1 cu Genclerbirligi, astfel ajungând la cota trei în acest cantonament din Antalya.
CSU Craiova, repriza 1: Bălgrădean – Achim, Izvoranu, Frăsinescu, Briceag – Târnăcop, Cârstea, Brandan, Varga – Bawab, Ivan.
CSU Craiova, repriza 2: Straton – Dumitraş, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Manea, Madson – Briceag (84, Georgescu), Mateiu, Băluţă – Herghelegiu. Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârțu.
Khazar Lankaran: Tomic – Seferzade, Mirzayev, R. Jafarov, Sankoh – Amirguliyev, Rzazada, Tounkara, E. Jafarov, Ramazanov, Jalilov. Au mai intrat: Gasimzada, Kahimli, Masimzada, Ismayilov, Abdullazada, Gambarli, Babazada, Teymurov, Bakirzada. Antrenor: Elbrus Mamedov.

Următoarea partidă de verificare pe care o va susține CS Universitatea Craiova va avea loc duminică, de la ora 17.00, oponentă fiind echipa rusă Anji Mahacikala.

 

Săndoi: A fost un meci deschis şi ne bucurăm pentru victorie

 

Antrenorul principal al alb-albaştrilor s-a declarat mulţumit de evoluţia elevilor săi, mai ales că alb-albaştrii au fost supuşi la o pregătire intensă în ulltima perioadă. „A fost un joc de pregătire cu un adversar bătăios, dârz. Echipa din Lankaran, având în vedere că începe mult mai devreme campionatul, la sfârşitul acestei luni, este într-o altă etapă a pregătirii fizice. A fost un fotbal deschis, ne bucurăm pentru victorie, chiar dacă a fost un meci amical. Am reuşit să rulăm toţi jucătorii, au avut fiecare câte o repriză, cu excepţia lui Frăsinescu şi Briceag, care au evoluat tot jocul. Este o partidă care vine după zece zile de pregătire intensă şi nu putem decât să ne declarăm mulţumiţi. Nu am făcut un scop din a ne păstra invincibilitatea şi în amicale, dar e bine că se întâmplă acest lucru. În fotbal se spune că victoriile aduc victorii. Principalul scop este însă acela de a pregăti cât mai bine echipa pentru jocurile de campionat“, a declarat Emil Săndoi, pentru site-ul oficial al clubului.

 

„Forţa grupului este principalul nostru atu“

 

La rândul său, căpitanul CSU Craiova, Pablo Brandan, a afirmat că echipa creşte de la meci la meci, dar îndeamnă la umilinţă şi unitate. „Am întâlnit o echipă pregătită bine, ne-a surprins puţin la început prin agresivitatea pe care au avut-o, dar băieţii au reacţionat foarte bine şi am putut să scoatem o victorie frumoasă. Rezultatele sunt bune până acum. Chiar dacă nu ne gândim să batem pe toată lumea, important e că lucrurile merg bine. Ne-am pregătit excelent cu Cornel Blejan, preparatorul, care ne face un program încărcat, dar ne simţim bine pe teren. Ionuţ Moşteanu, Emil Săndoi şi Sorin Cârţu se ocupă de partea tehnico-tactică, cu mingea. În plus, există o unitate foarte bună, înţelegere între noi, iar acest lucru se vede pe teren. E foarte bine pentru moralul nostru, pentru încredere. Ştim astfel că efortul pe care-l facem la fiecare antrenament nu e degeabă. Toată lumea e concentrată la pregătire, iar pentru mine este o plăcere să lucrez împreună cu colegii mei. Formăm un grup puternic, ne sacrificăm unul pentru altul. De la început am încercat să fim uniţi, pentru că de unul singur nu se poate. Împreună va fi mai bine decât până acum”, a spus Brandan. „Sperăm că, dacă vom avea puţin noroc, să continuăm cu linia aceasta de rezultate bune. Dar cel mai important să fim umili, uniţi şi să nu credem că suntem cei mai buni. Trebuie să fim realişti că suntem o echipă bună, dar nu extraordinară, iar tot ceea ce am făcut până acum a fost pentru unitate. Nimeni nu a făcut de unul singur punctele pe care le avem până acum, toată lumea a muncit”, a mai spus liderul CSU.

 

„Încercăm să-i ajutăm pe toţi pentru că formăm o echipă”

 

Pablo Brandan a vorbit laudativ la adresa lui Andrei Herghelegiu, dar şi a tinerilor din lot. „Sincer, pe mine nu mă surprinde foarte mult Herghelegiu, pentru că de fiecare dată când a avut o oportunitate a profitat de ea. Este un băiat care munceşte foarte mult, este serios şi se vede acest lucru când joacă. Trece printr-un moment foarte bun şi este un jucător foarte important pentru noi. Încercăm să-i ajutăm pe toţi, inclusiv pe cei tineri, pentru că formăm o echipă. Dacă au venit de la echipa a doua şi staff-ul le-a dat o oportunitate trebuie să profite de ea. Şi noi am fost tineri şi mereu ne-am gândit că e bine să vină cineva să ne ajute. Sper că mi-am făcut datoria faţă de ei. Băieţii trec printr-un moment bun, acum şi la meciul trecut Manea a jucat foarte bine, la fel şi Cârstea, şi Ivan. Cei care sunt mai noi la echipă se antrenează foarte bine şi asta e important pentru grup”, a spus căpitanul Craiovei, punctând totodată că se simte lipsa lui Kay şi Nuno Rocha, participanţi cu reprezentativa Insulelor Capului Verde la Cupa Africii pe Naţiuni: „Sunt doi jucători importanţi pentru noi. Nuno şi Kay au muncit foarte bine la echipă, sperăm să fie bine la Cupa Africii şi să vină sănătoşi de acolo, asta e cel mai important”.

Întrebat ce mesaj le transmite fanilor, Brandan a răspuns ferm: „Să fie alături de noi cum au fost până acum pentru că vom avea multe satisfacţii împreună”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS