8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncep „examenele“ pentru alb-albaștri

Încep „examenele“ pentru alb-albaștri

Aflată de la începutul săptămânii în Antalya, CS Universitatea Craiova a tras tare la antrenamente și a intrat în formă, iar acum se pregătește pentru primul test. Elevii lui Emil Săndoi și Sorin Cârțu vor întâlni sâmbătă, de la ora 17.00, în incinta bazei sportive „Titanic“ din Belek, echipa din prima ligă turcă Genclerbirligi Ankara, la care evoluează românii Bogdan Stancu şi Liviu Antal. Golgheterul turcilor din actuala stagiune este „Motanul“ Stancu, autor a șase goluri în 14 partide.
Fondat în 1923, clubul Genclerbirligi are în palmares două Cupe ale Turciei (1987 şi 2001), a câştigat de două ori campionatul (1941 şi 1946) şi de zece ori Liga regiunii Ankara. Cea mai importantă performanţă continentală e reprezentată de accederea în turul patru al Cupei UEFA (2004). Genclerbirligi a încheiat sezonul trecut pe locul 9, iar în actuala ediţie de campionat ocupă poziţia a opta, după 16 etape. Ultima partidă disputată de gruparea turcă este amicalul cu Borussia Moenchengladbach, care a avut loc pe 13 ianuarie, câştigat cu 4-2. Bogdan Stancu a reuşit o dublă în prima repriză.
După acest test cu Genclerbirligi, alb-albaștrii vor întâlni miercuri pe Khazar Lankaran, ora de desfășurare urmând să fie stabilită în câteva zile, apoi pe 25 ianuarie vor da piept cu Anji Mahacikala.
În cel de-al doilea cantonament din Antalya, care va avea loc tot la Belek, în intervalul 29 ianuarie – 12 februarie, CS Universitatea Craiova va întâlni în amicale următoarele echipe: Pogon (Polonia, 31 ianuarie), Kuban Krasnodar (Rusia, 1 februarie), FC Shanghai East Asia (China, 4 februarie), Wisla Cracovia (Polonia, 8 februarie), Pakhtakor (Uzbekistan, 9 februarie), Sheriff Tiraspol (Moldova, 11 februarie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS