10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNoua Craiova, victorioasă, după 53 de zile de „secetă“

Noua Craiova, victorioasă, după 53 de zile de „secetă“

Marko Boltic (la minge) s-a remarcat atât în apărare, cât şi în atac în jocul cu Priştina (FOTO: Claudiu Tudor)
Marko Boltic (la minge) s-a remarcat atât în apărare, cât şi în atac în jocul cu Priştina (FOTO: Claudiu Tudor)

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a obținut miercuri o victorie categorică, scor 101-82 (19-22, 27-16, 25-18, 30-26), în primul meci oficial din noul an, găzduit de Sala Polivalentă. Elevii lui Andelko Mandic au învins formația Sigal Priștina din Kosovo, partida contând pentru etapa a noua din Liga Balcanică, grupa B. Oltenii au pierdut doar primul sfert, apoi, grație unui joc ofensiv excelent, și-au ținut adversarul la distanță și au obținut o victorie la 19 puncte diferență, după ce în partida tur kosovarii se impuseseră la 16 puncte diferență.
Succesul vine după ce în pauza competițională în lotul alb-albastru a avut loc o remaniere în rândul jucătorilor străini, iar prestația nou-veniților este dătătoare de speranțe pentru fanii acestei formații. Bureau și colegii săi uitaseră să mai câștige, ultima victorie fiind înregistrată în 22 noiembrie, atunci când SCM-U Craiova s-a impus pe terenul ultimei clasate în Liga Națională, U Cluj.
După 53 de zile de „secetă“ și înfrângeri pe bandă rulantă, suporterii craioveni s-au bucurat miercuri din nou de victoria favoriților.
Antrenorul Andelko Mandic a subliniat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, lucrurile pozitive după victoria cu Sigal Priștina și a vorbit și despre următorul meci al echipei craiovene, cel cu BC Mureș din campionat, programat duminică, de la ora 19.45, pe teren propriu.
„Am câștigat primul meci oficial din acest an și sper că vom continua în acest fel în ambele competiții, campionat și Liga Balcanică. Este o victorie de moral, care vine după mult timp. Un lucru bun în meciul cu Priștina este acela că am arătat că baschetul este un sport de echipă, toți jucătorii au putut să-și asume responsabilitatea. Am avut o bună abordare a meciului. Am dominat adversarul la recuperări, am avut mai mult cu 23 de recuperări decât adversarii. Acum vine meciul cu BC Mureș, unul extrem de dificil. BC Mureș a făcut unele schimbări în lot. I-a adus pe Kyndall Dykes și Gajovic. Trebuie să nu intrăm în jocul lor, pentru că, dacă vor prelua inițiativa și noi vom fi mereu cu un pas în spate, ne va fi greu. Trebuie să menținem jocul bun de echipă. Cheia jocului ar putea fi recuperările realizate de fiecare dintre echipe“, a spus Mandic.

DSC_0132

Boltic, Micic și Bozovic, în prim-plan

Deși, de obicei, se ferește să laude vreun jucător în mod special, tehnicianul sârb a evidențiat ieri prestația conaționalilor săi Bozovic, Micic și Boltic, jucători care au creat faze spectaculoase: „Cu Boltic și Micic în locul lui Otovic sau Velockovic, echipa a arătat mai bine ieri. Nu îmi place să pun vreun jucător mai presus de echipă, dar miercuri Boltic a făcut un joc excelent în fața lui Berisha, principalul marcator din Liga Balcanică. Boltic a jucat bine în apărare, dar a marcat și 19 puncte. Micic a jucat în Liga Adriatică, este experimentat, este un jucător bun, nu doar în statistici. Poate marca mult, este și un bun apărător. În ceea ce-l privește pe Bozovic, toate meciurile noastre din tur au depins de el. A făcut double-double aproape la fiecare meci, iar când a fost accidentat s-a văzut imediat“. În meciul cu Priștina, Micic a avut 19 puncte, şase pase decisive și patru recuperări, Boltic a avut 19 puncte și șapte recuperări, iar Bozovic a realizat double-double, cu 14 puncte, 12 recuperări și trei pase decisive.
Întrebat care este diferența de salarizare dintre campionatele Serbiei, acolo unde au jucat în turul campionatului Micic și Boltic, și România Mandic a vorbit despre o practică a jucătorilor sârbi: „De obicei, jucătorii sârbi care nu își găsesc contracte bune în străinătate la începutul sezonului merg și joacă gratis la echipele din orașele natale din Serbia, până își găsesc o nouă echipă, apoi pleacă liberi, fără probleme“.

DSC_0111

Au jucat toți

Pentru că evoluția scorului i-a permis, Mandic a trimis în teren toți jucătorii de pe bancă, chiar dacă tinerii Damian, Ciotlăuș și Corneanu au prins doar un minut sau două. Ciotlăuș chiar a marcat două puncte. Mult mai mult a evoluat Cătălin Petrișor. Căpitanul oltenilor a stat pe parchet 17 minute, timp în care a reușit 11 puncte, dintre care nouă din aruncări de la distanță. Travis Bureau a înscris nouă puncte, Marojevic, adus să-l înlocuiască pe Krstanovic a marcat opt puncte, la care s-au adăugat cinci recuperări și două pase decisive. Au mai jucat: Bosnjak (7 puncte), Şanta (12) și Dragoș Andrei. Victoria cu kosovarii este a doua pentru SCM-U în acest sezon al Ligii Balcanice și le asigură craiovenilor, în mare măsură, accederea în faza următoare a competiției.

DSC_0151

Mâine dau invitații la mall

La meciul cu Sigal Priștina au asistat aproximativ 1.000 de spectatori. Pentru că doresc ca numărul acestora să fie mai mare la partida cu BC Mureș, jucătorii craioveni vor merge mâine, de la ora 17.00, la mall, unde vor oferi bilete de acces la meci.
„Peste tot, când vorbești despre un club, despre o echipă te referi și la suporteri. Fanii și echipa alcătuiesc o familie. Vrem să vină mai mulți spectatori la meci, iar sâmbătă (n.r. – mâine) vom merge la mall și vom oferi invitații de intrare la meci.  Mulțumesc mult și oamenilor care au venit la partida cu Priștina, fie că a fost vorba despre adevărații fani sau ceilalți „fani“, a încheiat Andelko Mandic.

DSC_0132

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS