17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Manchester United a încetat colaborarea cu un scouter pentru afirmaţii rasiste la adresa românilor şi bulgarilor

Fotbal – Manchester United a încetat colaborarea cu un scouter pentru afirmaţii rasiste la adresa românilor şi bulgarilor

Clubul Manchester United a încetat colaborarea cu un căutător danez de talente, după ce acesta a făcut comentarii rasiste la adresa imigranţilor est-europeni, nominalizându-i pe „ţiganii din România şi Bulgaria”. Torben Aakjaer, care colabora cu gruparea de pe „Old Trafford” din 2011, afirma pe o reţea de socializare că ar spori personalul de la graniţele Danemarcei pentru ca „toţi jegoşii de est-europeni să fie ţinuţi afară”, informează The Independent, citat de Mediafax.

După ce un utilizator i-a atras atenţia cu privire la o poveste referitoare la o sticlă de apă turnată în capul unui cerşetor în capitala Danemarcei, Aakjaer a răspus şi mai iritat: „Trebuie să fii prea implicat în mafia roşie din Copenhaga să nu crezi că toţi aceşti jegoşi din estul Europei merită un şut în fund peste graniţă. Da, în cazuri ca acestea generalizez. Nu este vorba de un muncitor polonez care munceşte din greu în construcţii sau de un şofer ceh de taxi. Este vorba de ţigani din România, Bulgaria etc. Şi în cazurile astea nu trebuie arătată milă. Nu sunt pentru violenţă, dar un pahar cu apă nu răneşte pe nimeni”.
Cotidianul britanic The Guardian a adus aceste comentarii în atenţia clubului Manchester United, care a decis imediat încetarea colaborării cu Aakjaer.
„Clubul a primit dovezi de la Guardian, a lansat imediat o investigaţie şi a încheiat colaborarea cu Dl. Aakjaer. Manchester United nu este o organizaţie exclusivistă şi nu va tolera acest fel de comportament”, a anunţat gruparea engleză.
Aakjaer şi-a recunoscut contul de pe reţeaua de socializare şi o parte din afirmaţii, dar a negat că a folosit termeni agresivi şi rasişti la adresa est-europenilor. El susţine că a afirmaţiile sale au fost modificate de un hacker, căruia nu-i convenea că lucrează cu Manchester United.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS