11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Sorin Cârţu: În amicale urmărim în primul rând intrarea treptată în formă a echipei

Fotbal – Sorin Cârţu: În amicale urmărim în primul rând intrarea treptată în formă a echipei

Sorin Cârțu (dreapta) își dorește ca alb-albaștrii să înceaptă returul în formă maximă (foto: csuc.ro)
Sorin Cârțu (dreapta) își dorește ca alb-albaștrii să înceaptă returul în formă maximă (foto: csuc.ro)

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârțu, a vorbit, pentru site-ul clubului, despre perioada de cantonament pe care o vor petrece Brandan și compania în Antalya, punctând că își doreşte şi rezultate bune în amicale, dar în primul rând vrea să-i ducă pe alb-albaştrii în formă maximă pentru returul campionatului.

– Domnule Cârţu, o zi încărcată de antrenamente după o călătorie destul de lungă. Cum au răspuns băieţii?
– Nu a fost o zi chiar aşa de încărcată. Antrenamentele nu au fost intense, a fost aşa mai mult să facem o trecere pentru ceea ce urmează. Întradevăr am avut o călătorie cu peripeţii, întârzierile ne-au dat peste cap. Dar sperăm că în continuare timpul nu ne va mai pune mari pierdici.
– La primul antrenament v-aţi pregătit cot la cot cu băieţii. Are nevoie echipa de un nou Maxim în avanposturi?
– Am făcut şi eu o bicicletă scurtă, aşa ca la vârsta şi la nivelul meu.
– Sunteţi recunoscut ca un tehnician care promovează jucători tineri olteni. Şi de data aceasta, după ce l-aţi promovat pe Cârstea, alţi patru juniori sunt în lotul CS Universitatea Craiova.
– Ne uităm la ei, îi încercăm. Sunt jucători de perspectivă şi cu talent. Mergem pe principiul acesta de selecţie naturală, dacă pot să reziste la vârsta pe care o au la ceea ce facem noi este ok, dacă nu pot face faţă la cerinţele pe care le impune prezenţa lor la o echipă profesionistă şi cu obiectivele noastre atunci încercăm alţii. Asta nu înseamnă că mai târziu nu pot ajunge fotbalişti de valoare, poate se coc mai greu. Îi încercăm în acest cantonament, este un prim pas, o şansă a lor pe care trebuie să o exploateze. Din partea noastră au sprijinul.
– S-ar putea crea la un moment dat şi când preconizaţi o echipă sută la sută oltenească, pe model Athletic Bilbao?
– De felul meu sunt mai naţionalist şi totdeauna am mers pe o idee de tipul acesta, dar nu ştiu dacă acum e momentul să ne gândim la acest lucru. În orice caz îţi trebuie fotbalişti în echipă care să înţeleagă foarte bine ce înseamnă spiritul oraşului nostru şi în primul şi în primul rând spiritul Craiovei Maxima. Întotdeauna am urmărit aceste lucruri, cei care nu înţeleg asta uşor – uşor se elimină.
– Aveţi la dispoziţie în acest cantonament 26 de jucători…
– 26 de jucători, dar exact cum ai spus înainte: sunt patru puşti pe care-i încercăm acum, plus Ivan, plus Cârstea. Deci sunt vreo şase jucători pe care nu poţi să mergi sută la sută la cerinţele ligii naţionale. Din aceştia 20 care mai rămân trei sunt portari, deci avem doar 17 jucători de câmp pe care să ne bazăm în totalitate. Ne gândim în continuare la ceva soluţii.

 

Întâlnirea cu Sven Goran Eriksson nu este specială

 

– În aceste cantonamente din Antalya avem adversari puternici. Ce aşteptări să avem de la aceste meciuri?
– Sunt meciuri de antrenament în care urmărim intrarea treptată în formă, deşi e puţin brusc să joci de la început cu Genclerbirligi. Apoi, cu Lankaran şi Anji.
– Cât vor conta rezultatele în aceste meciuri? Vrea CS Universitatea să-şi păstreze seria de invincibilitate şi în amicale?
– Ne interesează şi acest lucru, dar nu neapărat. Sunt meciuri care trebuie să intre în procesul de pregătire al echipei. De aceea, nu vom merge pe ideea de titulari şi rezerve, ci vom face echipe aproximativ egale valoric şi echilibrate pentru cele două reprize.
– În cel de-al doilea stagiu de pregătire, în meciul cu Shangai, veţi fi faţă în faţă cu Sven Goran Eriksson, antrenorul care ne-a barat drumul spre finala Cupei UEFA. Este un meci special pentru dumneavoastră?
– Nu neapărat. Este o întâlnire care mă bucură. Am mai avut o întâlnire cu domnul Eriksson, acum trei ani la reeditarea jocului România – Italia din 1983. Ne-am văzut atunci la Iaşi. A fost şi dânsul invitat din partea societăţii care a organizat acel eveniment. Şi atunci am conversat foarte mult pe acest subiect, jocul Universitatea – Benfica. Îşi aducea foarte bine aminte de acea partidă. Sigur, era printre primele meciuri importante ale lui din cariera care s-a dovedit apoi prodigioasă. Este un antrenor emblematic pentru fotbalul mondial şi sigur că îmi face plăcere să mă revăd cu el, mai ales că este un tip foarte comunicativ şi dispus la conversaţie.

https://www.youtube.com/watch?v=GvP591H8k9I&feature=youtu.be

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS