12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Cornel Blejan: Vom fi foarte buni după acest cantonament de iarnă

Fotbal – Cornel Blejan: Vom fi foarte buni după acest cantonament de iarnă

Cornel Blejan, omul care îi ține pe alb-albaștrii în formă, a împlinit astăzi 31 de ani (foto: csuc.ro)
Cornel Blejan, omul care îi ține pe alb-albaștrii în formă, a împlinit astăzi 31 de ani (foto: csuc.ro)

Preparatorul fizic al echipei CS Universitatea Craiova, Cornel Blejan, împlineşte astăzi 31 de ani. Orădeanul, ajuns în Bănie odată cu antrenorul Erik Lincar, a acordat un amplu interviu site-ului clubului, pe care vi-l redăm integral, în care vorbește despre „aventura” sa la gruparea alb-albastră și despre obiectivelele pe care și le-a propus.
– La mulţi ani, Cornel! Cum este să-ţi serbezi ziua prin muncă?
– Mulţumesc în primul rând pentru urări. Pot să spun că e foarte bine, atât timp cât poţi să munceşti, să fii sănătos, e perfect. Iar, în ceea ce mă priveşte, în fiecare zi în care pot să-mi pun în practică ideile şi metodele pot să spun că e ziua mea. Aşa că sunt fericit.
– În cantonamentele din iarnă se pune accent pe acumulări, pe pregătirea fizică. Eşti unul dintre principalii pioni în acest sens. E presiune din punctul acesta de vedere sau te-ai obişnuit cu ea?
– Presiune nu simt deloc, pentru că ştiu ceea ce am de făcut, de la cap la coadă. Toate deciziile se iau împreună cu staff-ul, discutăm metodele şi mijloacele de pregătire, nu fac nimic de capul meu. Totul este controlat.
– Care este tonusul băieţilor după Sărbătorile de iarnă?
– Au venit exact cum ne-am aşteptat, ca nişte profesionişti, respectand programul de vacanță primit. În urma testelor și măsurătorilor pe care le-am efectuat au ieşit la parametrii pe care i-am dorit, iar din punct de vedere al kilogramelor doar doi jucători au venit cu un mic surplus, dar numele lor vor rămâne confidenţiale. Mai ales că au promis că în cel mai scurt timp vor remedia problema.

 

„Cei doi antrenori m-au responsabilizat la maximum”

 

– Crezi că la sfârşitul cantonamentelor vor fi jucătorii pregătiţi fizic aşa cum îţi doreşti?
– Vom fi foarte buni după acest cantonament de iarnă pentru că ştim ce lucrăm si ce efecte vor avea antrenamentele asupra fiecărui individ, iar profesionalismul băieţilor dublează ceea ce facem noi.
– Eşti de un an şi jumătate la echipă. Cum e viaţa la CS Universitatea Craiova?
– Acest an şi jumătate a fost foarte bun deoarece am promovat de pe primul loc, iar acum suntem pe locul 6 în campionat. Echipa a mers excelent în ultimele 11 etape, nu a pierdut nici un meci. Aşa că e bine, chiar dacă în trecut am avut şi momente mai dificile pe care le-am depăşit. Împreună am dat dovadă de profesionalism, seriozitate, încredere şi am reuşit.
– Cum se simte un ardelean la Craiova? Te consideri oltean acum?
– A fost uşor, atât timp cât fiecare ştie ce are de făcut, cât timp e responsabil pe ce are de făcut nu cred că apar probleme.
– S-au schimbat destui antrenori, tu ai rezistat. Care este secretul?
– Puţină vorbă şi multă muncă. Îmi pare bine că am fost apreciat de conducere, de oamenii care m-au adus aici şi mi-au dat posibilitatea să continui munca, deoarece sunt convins că sunt pe un drum bun.
– Fiecare antrenor a venit cu ideile lui, tu a trebuit să te adaptezi. E vreunul dintre ei cu care ai avut aceleaşi idei, acelaşi concept?
– Sunt sigur că doi oameni nu sunt la fel. Niciodată nu au aceleaşi idei şi principii. Iar doi profesionişti sau mai mulţi trebuie să se adapteze unul după celălalt şi să găsească soluţia optimă pentru grupul pe care-l conduc. Cu toţi antrenorii am colaborat bine, dar nu tot timpul a mers treaba aşa cum ne-am dorit.
– De la venirea cuplului Cârţu – Săndoi au fost rezultate vizibile, remarcabile. S-a schimbat ceva şi în privinţa pregătirii fizice?
– Singurul lucru care mi s-a cerut a fost să coordonez singur latura fizică. Să-mi asum responsabilitatea pentru ceea ce fac şi astfel să am putere de decizie. Cei doi antrenori m-au responsabilizat la maximum, acordându-mi încredere şi rezultatele au apărut.

 

„Muncim de dimineaţă până seara”

 

– Cum e Cornel Blejan în afara terenului? Care sunt hobby-urile tale?
– Mai am alte hobby-uri: munca şi iar munca. Muncim de dimineaţă până seara. Plecăm la 8.30 la birou, apoi stadion, masă, iarăşi la birou şi din nou la stadion, şi e din nou 8.30, dar seara. Urmează interpretarea datelor de la sistemul Polar, cu care monitorizăm frecvenţa cardiacă a jucătorilor, pregătirea antrenamentelor pentru a doua zi în urma interpretării datelor, studiu individual şi câteodată prea puţin timp pentru familie şi prieteni.
– Eşti preparator fizic dintotdeauna?
– În prima parte a vieţii am făcut atletism, până la 18 ani. Apoi am renunţat, după ce am realizat că nu pot atinge marea performanţă. Am avut o perioadă de rătăcire de câţiva ani în care nu ştiam ce-mi doresc, apoi la 24 de ani am descoperit această pasiune la FC Bihor, iar de-atunci am un singur obiectiv: să fiu cel mai bun!
– Aşadar ai pornit la FC Bihor. Ce a urmat?
– La FC Bihor la început m-am ocupat de grupele de juniori. În primul an am câştigat două titluri naţionale, cu juniorii A şi D. După care am fost promovat la echipa de seniori. Apoi am fost un tur de campionat la Gaz Metan Severin, echipa a promovat în acel an. Am trecut apoi la Fortuna Câmpina, a urmat Luceafărul Oradea, cu care ne-am salvat de la retrogradare în Liga a II-a, deşi lotul era format în proporţie de 70-80% din copii de 17 şi 18 ani. Apoi mi s-a oferit această şansă să vin la Craiova.

 

La Craiova are cele mai multe satisfacții

 

– Care este cea mai frumoasă peroadă?
– O trăiesc acum. Este de departe aceasta, de la Craiova, unde am cele mai multe satisfacţii.
– Cum te-ai descrie în două-trei cuvinte?
– Ambiţie şi autodepăşire. Şi chiar pot să exemplific. Cu o lună înainte de a veni la Craiova, în 2013, am participat la un triatlon „Iron Man“, care constă din trei probe. Prima probă 3,8 km înot, a doua 180 km cu bicicleta şi a treia maratonul, adică 42,2 km. Obiectivul este să termini competiţia sub 16 ore şi atunci eşti declarat internaţional „Omul de oţel“. Am reuşit să termin în 14 ore şi 42 de minute de efort continuu, deci mi-am îndeplinit obiectivul. Am reuşit să-mi depăşesc limitele, exact ceea ce mi-am dorit.
– Reuşeşti tot timpul în ceea ce-ţi propui?
– A fost o ambiţie personală pentru care m-am pregătit un an de zile, iar în ultimele trei luni dormeam trei – patru ore pe zi. Mă pregăteam noaptea între ora 2 şi 6, pentru că ziua lucram. Pot să spun că da. Ultimul lucru pe care mi l-am propus a fost să reuşesc admiterea la doctorat. Lucru realizat cu 4 luni în urmă.
– Să revenim la fotbal. Dacă echipa va câştiga campionatul în doi ani, unde te vezi după aceea?
– Să înţeleg că mă întrebi concret unde voi fi peste doi ani, acel „dacă“ poate să lipsească întrucât CS Universitatea va câştiga campionatul. Mi-aş dori să rămân cât mai mult timp aici pentru că progresez, atât eu, cât şi echipa.
– Ţinând cont că este ziua ta, care ar fi cel mai frumos cadou pe care ţi-ai dori să-l primeşte de la echipă? Nu neapărat astăzi, ci să-l primeşti în decursul anului.
– Chiar dacă sunt perfecţionist şi îmi place doar locul întâi, ar fi o satisfacţie foarte mare să terminăm campionatul în primele cinci echipe din România.

https://www.youtube.com/watch?v=jSZzvIs7o9c

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS