5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci istoric în Bănie: Craiova înfruntă superechipa Trentino

Meci istoric în Bănie: Craiova înfruntă superechipa Trentino

Jucătorii de la SCM-U Craiova (în albastru) şi Trentino (în alb) luptă pentru un loc în semifinalele Cupei CEV (Foto: Remus Badea)
Jucătorii de la SCM-U Craiova (în albastru) şi Trentino (în alb) luptă pentru un loc în semifinalele Cupei CEV (Foto: Remus Badea)

Calificată în premieră în sferturile de finală ale Cupei CEV, echipa masculină de volei SCM-U Craiova va întâlni un adversar de top, Trentino, din Italia.
Partida tur se va disputa astăzi, de la ora 17.30 (Digisport, Digi24 Craiova), în Sala Polivalentă din Craiova, iar returul va fi pe 21 ianuarie, în Italia.
După ce au realizat cea mai mare performanță din istoria echipei de volei masculin din Craiova, jucătorii pregătiți de Dan Pascu și Claudiu Mitru se află în fața unui meci important din cariera lor.
Trentino este o echipă titrată, cu un palmares impresionant și cu jucători extrem de valoroși, care nu mai au nevoie de nici o prezentare.
Italienii au cucerit de trei ori Liga Campionilor și de patru ori Campionatul Mondial al cluburilor. Pe lângă acestea, mai au în vitrină mai multe titluri de campioni naționali, cupe și supercupe ale Italiei.
Trentino are antrenor bulgar, Radostin Stoytchev, iar din lot fac parte, pe lângă italieni, și patru jucători străini: un bulgar, un argentinian, un polonez și un slovac.

Pascu: Sunt un fel de Real Madrid din fotbal

Antrenorul Dan Pascu a vorbit despre valoarea incontestabilă a celor de la Trentino: „Sunt un fel de Real Madrid din fotbal, o formație faimoasă. Jucătorii mei sunt nerăbdători să înceapă partida și sper să ne ridicăm la valoarea adversarului. Am făcut o pregătire bună, am ținut cont de caracteristicile adversarilor. Vom avea în față voleibaliști de talie mondială, care au participat la Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale, Europene, care au câștigat multe trofee în carieră. Sunt lideri în puternicul campionat al Italiei, cu 13 victorii și doar un eșec. Obiectivul nostru este să ne exprimăm cât mai aproape de valoarea noastră. Vrem lume multă la sală, întotdeauna publicul numeros a creat o motivație în plus pentru elevii mei“.

Lică: Important e să câștigăm un set

Căpitanul echipei oltene, Laurențiu Lică, nu se hazardează în declarații, dar promite că el și colegii săi vor face tot ce pot să aibă o prestație bună: „Cel mai important este, în primul rând, să reușim să câștigăm un set și pe urmă să încercăm mai mult. Va fi destul de greu să găsim breșe în sextetul lor de bază. Sunt jucători de mare calitate. Noi va trebui să ne depășim condiția și să reușim să ținem piept cu brio adversarilor. Nu vom intra pe teren doar să ne facem selfie-uri cu adversarii, chiar dacă sunt unii foarte buni. Jucăm pe teren propriu și trebuie să profităm“.

Braun: Atacurile lor vin din linia a doua

Fostul voleibalist Nicu Braun va susţine echipa craioveană din tribunele Sălii Polivalente
Fostul voleibalist Nicu Braun va susţine echipa craioveană din tribunele Sălii Polivalente

Nicu Braun, fostul mare voleibalist craiovean, campion cu echipa Universității, a spus că suporterii din Bănie nu trebuie să rateze meciul cu Trentino, despre care spune că este „unicat“: „Mâine (astăzi – n.r.) avem un meci unicat. Pentru ca spectatorii craioveni să mai vadă o colecție de vedete, cum au italienii, va mai trece mult. Sunt oameni plătiți cu milioane de euro. Este o echipă atipică, joacă altceva, față de noi care jucăm un volei normal. Atacurile lor, 90 la sută sunt din linia a doua. Adică pasul la un metru și jumătate ca să eviți cât mai mult blocajul sunt lucruri normale, nu pe fileu, nu combinații, nu «cruci», cum făceam noi. De aceea, recomand la toată lumea să vină să vadă această echipă care poate peste zece ani mai vine la Craiova. Ar trebui ca sala să fie arhiplină, să vină lumea să susțină echipa noastră, care a realizat o performanță că a ajuns până aici, dar să vadă și pe Trentino, o echipă care joacă volei parcă de pe altă lume“.

Voleiul, un sport în care nu te poți apăra

Referindu-se la valoarea incontestabilă a celor de la Trentino, Nicu Braun a glumit puțin, spunând că voleiul este singurul sport în care jucătorii nu se pot apăra: „Antrenorul Dănuț Pascu este optimist, și eu la fel, dar nu prea ai ce să faci când întâlnești o forță ca Trentino… Voleiul este singurul sport din lume în care nu te poți apăra. La handbal, ții interul dreapta și pivot om la om, la fotbal îi dai la picioare, dar la volei te desparte fileul și sunt arbitrii care în momentul în care atingi fileul te fluieră. O echipă dacă este foarte bună, te bate până se plictisesc jucătorii“.

Pe vremuri, Polivalenta era arhiplină

În încheiere, Braun, în prezent inspector în cadrul DJST Dolj, a rememorat cum se disputau meciurile pe timpuri în Polivalenta din Bănie:  „Era sala arhiplină. Odată se juca turneul final la Craiova, cu Dinamo, care câștigase Cupa Campionilor Europeni, Steaua, câștigătoarea Cupei Cupelor, Baia Mare, care cucerise Cupa Balcanică și cu noi, Craiova. Au fost 4.000 de oameni în sală și 10.000 pe afară. Și vremurile erau altele. Oamenii nu prea aveau ce face acasă, veneau mereu la meciuri, iar voleiul a prins foarte bine în Craiova.
Delegația celor de la Trentino a ajuns ieri după-amiază în Bănie, iar aseară au făcut un antrenament la Sala Polivalentă, pentru a se acomoda cu suprafața de joc. Un bilet de intrare la meciul de astăzi costă cinci lei, iar pentru copii este gratis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS