10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŢenter crede în potenţialul echipei SCM-U

Ţenter crede în potenţialul echipei SCM-U

Djordje Milic (la minge) a marcat 13 puncte în meciul cu U BT Cluj (Foto: Claudiu Tudor)
Djordje Milic (la minge) a marcat 13 puncte în meciul cu U BT Cluj (Foto: Claudiu Tudor)

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a disputat sâmbătă un amical, pe teren propriu, în compania colegei din Liga Naţională, U BT Cluj. Formaţia ardeleană s-a impus cu scorul de 82-71, la capătul unui meci pe care l-a dominat. Pentru SCM-U au evoluat jucătorii: Petrişor (6 puncte), Bureau (7), Bozovic (10), Micic (13), Marojevic (13), Bosnjak (6), Boltic (8), D. Andrei şi Şanta (8). La echipa ardeleană, principalii marcatori au fost Barnette (22 de puncte) şi Hargrove (20).
Antrenorul clujenilor, Marcel Ţenter, care anul trecut a antrenat Craiova în play-off, consideră că SCM-U poate obţine rezultate bune în retur, chiar dacă în lot au avut loc schimbări. „Craiova a jucat foarte solid. Dacă băieţii vor mai face meciuri împreună, vor juca foarte bine în retur. Orice schimbare necesită timp până se aşază lucrurile. Nu va fi uşor la început, dar, dacă vor câştiga câteva meciuri, acest lucru le va da încredere şi omogenizarea va putea dura mai puţin“, a spus Ţenter, care s-a declarat mulţumit de jocul echipei sale: „Am jucat foarte agresiv. Am reuşit să ne impunem ritmul. A fost un meci util pentru ambele echipe“.
Primul meci oficial din 2015 pentru SCM-U Craiova va fi miercuri (ora 20.00), pe teren propriu, cu Sigal Priştina, în Liga Balcanică.
Tot sâmbătă, baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova au fost învinse la scor, 110-47, în deplasare, de liderul Sepsi Sfântu Gheorghe, în etapa a doua din returul Ligii Naţionale. Pentru Craiova au evoluat: Moţăţeanu (12 puncte), Ninu (10), Pop (9), R. Matei (5), Niţă, Olteanu (2), Radovic (7), Lungu (2) şi Pirnea.

Gorjenii, supăraţi pe arbitri după eliminarea din Cupa României

Baschetbaliştii de la Energia Târgu Jiu au pierdut vineri meciul retur de la Sibiu şi calificarea în Final Four. CSU Atlassib Sibiu s-a impus cu 102-94, după prelungiri. În tur, Energia câştigase cu scorul de 82-78.
La finalul meciului de la Sibiu, gorjenii au pus înfrângerea pe seama manierei de arbitraj. Antrenorul Antonis Constantinides a atacat în termeni duri arbitrajul. „Ceea ce s-a întâmplat la Sibiu, din punct de vedere al arbitrajului, s-a petrecut şi în meciurile cu Ploieşti, Craiova sau Cluj. Astăzi (vineri – n.r.) ne-au furat. Vom juca un baschet foarte bun şi o să le promitem arbitrilor că o să-i facem să arate ridicol şi toţi fanii din tribună vor râde de «performanţele» lor prin performanţa noastră. Sunt un luptător ca antrenor şi jucătorii mei sunt nişte luptători şi nu voi lăsa pe nimeni să ne oprească în acest fel. Nu există respect pentru această echipă. Dar, aşa cum am găsit soluţii în EuroChallenge, vom găsi şi în campionatul românesc. Echipa va fi acolo, în primele 5-6, vom merge în play-off. Suntem echipa care a câştigat Cupa României, care a reprezentat România în EuroChallenge, nu doar oraşul Târgu Jiu, dar nu suntem trataţi corect“, a spus tehnicianul cipriot, conform site-ului oficial al clubului.
Alte două echipe, BCM-U Piteşti şi BC Mureş, s-au calificat în semifinalele Cupei, iar pentru ultimul loc disponibil se vor lupta BC Timişoara şi CSU Asesoft Ploieşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS