Acasă Sport Handbal (m): Naţionala U21 a României s-a calificat la Campionatul Mondial

Handbal (m): Naţionala U21 a României s-a calificat la Campionatul Mondial

-

Naţionala masculină de handbal tineret a României s-a calificat la Campionatul Mondial din Brazilia de anul acesta, după ce a câştigat grupa a şasea de calificare, disputată de vineri până astăzi la Piteşti.

În ultimul joc, disputat în această seară, tricolorii antrenaţi de Ovidiu Mihăilă au învins Slovenia cu 27-26, după un meci dramatic.

România s-a calificat la Mondiale la 10 ani distanţă de la ultima performanţă similară.

Marcatorii României au fost Nistor 11 puncte, Rotaru 4, Negru 3, Şomlea 3, Racoţea 3, Szasz 2, Burlacu 1 gol.

În primul meci al zilei, Croaţia a învins Bulgaria, cu scorul de 41-27 (19-10). Anterior, la turneul de la Piteşti, România a învins Bulgaria, cu scorul de 38-20 (22-9), iar apoi a remizat cu Croaţia, scor 23-23 (11-10).

Astfel, România încheie pe primul loc cu 5 puncte, la fel ca şi Croaţia, dar care este pe locul 2, cu golaveraj inferior, urmate de Slovenia cu 2 puncte şi Bulgaria 0, tricolorii antrenaţi de Ovidiu Mihăilă calificându-se la turneul final al CM din Brazilia.

Conform regulamentului, doar prima clasată din fiecare din cele opt grupe europene preliminare obţine calificarea la turneul final al Campionatului Mondial under 21, găzduit în 2015 de Brazilia.

 Germania, campioana europeană under 20, vicecampioana aceleiaşi competiţii, Suedia, şi campioana mondială en-titre, Danemarca, sunt calificate direct la turneul final.

Pentru celelalte opt locuri disponibile au fost angrenate 30 de echipe, între care şi România.

Campionatul Mondial din Brazilia va avea loc între 19 iulie şi 2 august. La ultima participare în competiţie, în 2005, România s-a clasat pe locul 6.

 

ȘTIRI VIDEO GdS