16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Brandan: Sunt fericit, m-am reîntâlnit cu colegii

Fotbal – Brandan: Sunt fericit, m-am reîntâlnit cu colegii

Pablo Brandan s-a alăturat lotului craiovean (foto: csuc.ro)
Pablo Brandan s-a alăturat lotului craiovean (foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova se află la Bucureşti în această seară, urmând ca mâine, la ora 12.30, să decoleze spre Antalya, pentru primul cantonament. Lotului alb-albastru i s-a alăturat în această seară şi căpitanul Pablo Brandan, acesta acordând site-ului oficial un scurt interviu, pe care vi-l prezentăm integral.

– Pablo, te-ai reîntâlnit astăzi cu colegii. De ce ai întârziat la renire?

– Am avut acceptul din partea clubului să revin mai târziu la echipă, din cauza unor probleme familiale. Astăzi am vorbit cu conducerea şi va fi bine în continuare. M-am reîntâlnit cu colegii, sunt fericit. Mâine plecăm şi îmi doresc să ne pregătim bine pentru retur.

– Deci a fost vorba de o problemă familială.

– Da, cu copilul. A crescut şi începe şcoala în Argentina. Dar orice problemă are şi o soluţie. Am venit la CS Universitatea cu gândul să stau mult timp. Am linişte, sunt fericit la Craiova, cu coechipierii, cu nea Sorin, Emil. Îmi doresc să rezolv problemele personale şi să mă gândesc numai la fotbal.

– Ai colegi noi, pe lângă juniori mai sunt Andrei Dumitraş, Marius Briceag…

– Pe Andrei Dumitraş îl ştiu de la Ceahlăul, sper să se adapteze cât mai repede posibil şi să ajute echipa. Şi noi, la rândul nostru, trebuie să-i fim aproape, să-l integrăm în echipă. Ca pe toţi ceilalţi, de altfel.

CS Universitatea nu a efectuat multe transferuri în această iarnă, se mizează pe omogenitatea lotului?

– Eu consider că atunci când echipa e pe drumul cel bun atunci trebuie să se continue, iar dacă mai vine cineva trebuie să aducă plus valoare. Însă în aceste şase luni care au trecut toţi cei care au jucat, dar şi cei care au fost mai mult rezerve s-au comportat excelent. Eu nu cred că trebuie făcute schimbări multe, pentru că noi, cei care suntem la echipă, putem deveni mai tari.

Presa speculează: Craiova în Europa League. Este posibil?

– Mai avem un obiectiv preliminar: să facem 15 puncte, să fim liniştiţi, siguri că rămânem în prima ligă. Odată ce acest obiectiv va fi îndeplinit atunci ne vom gândi la Europa, dar nu este acum momentul. Trebuie făcut fiecare pas.

Sunt meciuri tari în acest cantonament. Aţi venit cu poftă de fotbal?

– Avem meciuri frumoase, ne vom pregăti mai bine pentru că avem adversari puternici. Fiecare ne jucăm postul, pentru că jucătorii care vor arăta cea mai bună formă vor fi titulari în retur. Jucătorii mai tineri au acumulat experienţă, aşa că şi noi, „bătrânii“, trebuie să tragem mai tare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS