12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportȘi-au luat ajutoare pentru meciul cu Trentino

Și-au luat ajutoare pentru meciul cu Trentino

Voleibaliştii şi elevii s-au distrat pe cinste (Foto: Lucian Anghel)
Voleibaliştii şi elevii s-au distrat pe cinste (Foto: Lucian Anghel)

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova s-au antrenat ieri pentru marele meci de marțea viitoare (ora 17.30), cel cu italienii de la Trentino, în compania elevilor de la Colegiul Național „Nicolae Titulescu“, la care au învăţat doi dintre componenții lotului, Ghionea și Marciu.
Elevii lui Dănuț Pascu au ajuns în jurul prânzului la singurul liceu din Bănie cu clase de volei, iar în sala de sport se strânseseră deja zeci de elevi. Până să servească prima minge a durat cam o jumătate de oră, pentru că sonorizarea le-a jucat feste organizatorilor. Cum problema tehnică nu s-a rezolvat, Laurențiu Lică și colegii săi au intrat în teren, dar fără să beneficieze de un fundal sonor cu imnul Universității Craiova, așa cum era planul.

DSC_4477

Au jucat cu cei mici pe umeri

În prima parte, componenții lotului au făcut schimb de pase între ei, apoi i-au chemat pe elevi în teren. În câteva secunde, pe suprafața de joc au pătruns zeci de copii, iar cei mai mici dintre ei au lovit mingea, fiind urcați pe umerii voleibaliștilor. „Acestea sunt ajutoarele noastre pentru meciul cu Trentino. A fost un antrenament bun“, a spus unul dintre componenții echipei SCM-U. Voleibaliștii au mers la întâlnirea cu școlarii „înarmați“ cu postere pe care le-au oferit celor mici, aceștia, la rândul lor, luând autografe de la toți jucătorii, chiar și de la mascota „Simba“ de la Polivalentă, nelipsită de la astfel de evenimente. „Ne place mult voleiul și îl practicăm. Am fost chiar și copii de mingi la sală. Nu este un sport dur, nu ai contact cu adversarul, și ne ajută să creștem frumos. Știm că echipa masculină a avut multe rezultate bune și suntem mândre că i-am cunoscut aici la școală“, au spus în cor trei micuțe voleibaliste, Jiulia, Teodora și Raluca.

DSC_4501

Lică: Elevii de la „Titulescu“ nu trebuie să rateze meciul cu Trentino

După ce s-au destins o oră în compania viitorilor voleibaliști, elevii lui Dan Pascu i-au invitat pe cei prezenți să vină marți la Sala Polivalentă, la meciul cu Trentino, din sferturile de finală ale Cupei CEV. „Am început promovarea meciului cu Trentino la Colegiul «Nicolae Titulescu», unde știm că copiii iubesc voleiul, iar mulți dintre ei vin la sală. Sperăm ca și ei să meargă pe același drum ca noi în carieră. Așteptăm spectatorii în număr mare marți, la meciul cu Trentino, iar noi sperăm să avem o evoluție cât mai bună, pentru că doar așa putem arăta un spectacol de calitate împotriva acestei echipe de mare valoare. Elevii de la „Titulescu“, viitori voleibaliști, nu trebuie să rateze meciul cu Trentino!“, consideră căpitanul echipei  SCM-U Craiova, Laurențiu Lică. „Le ținem pumnii voleibaliștilor noștri și vom fi prezenți la meci. La noi, iubirea pentru volei este pe primul plan. Avem echipe de juniori și cadeți cu rezultate deosebite și sperăm că în viitor voleibaliștii noștri vor fi în postura de a veni aici ca și componenți ai echipelor de seniori de la SCM-U Craiova“, a afirmat Raluca Pâncu, director adjunct la Colegiul Național „Nicolae Titulescu“.
Claudiu Mitru, antrenorul secund al formației craiovene, a lipsit motivat de la acțiunea de ieri, deoarece soția sa a născut un băiețel.

DSC_4518

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS