5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMandic: Putem prinde play-off-ul

Mandic: Putem prinde play-off-ul

Antrenorul Andelko Mandic speră ca nou-venitul Djordje Micic (dreapta) să ajute echipa SCM-U (Foto: Lucian Anghel)
Antrenorul Andelko Mandic speră ca nou-venitul Djordje Micic (dreapta) să ajute echipa SCM-U (Foto: Lucian Anghel)

 

Antrenorul echipei masculine de baschet SCM-U Craiova, Andelko Mandic, abordează cu optimism, dar și cu doi jucători noi returul Ligii Naționale.

Andelko Mandic, antrenorul principal al echipei masculine de baschet SCM-U Craiova, a vorbit ieri, în cadrul unei conferințe de presă, despre modificările care au avut loc în lotul alb-albastru în ultima perioadă, dar și despre returul Ligii Naționale și șansele echipei oltene de a ajunge în play-off, pentru al treilea an consecutiv.
Mai întâi, tehnicianul sârb a explicat motivele pentru care au plecat patru dintre jucătorii sârbi, care au făcut parte din formația SCM-U în turul campionatului. Baschetbaliștii care au fost doar cinci luni în lotul craiovean sunt Uros Velickovic, Nicola Vucurovic, Nicola Otovic și Zoran Krstanovic. „Am avut un tur de campionat nesatisfăcător. Sunt o mulțime de lucruri din cauza cărora s-a întâmplat asta. Am făcut câteva schimbări. Au plecat Velickovic, Vucurovic și Otovic. Nu ne-au putut ajuta așa cum credeam noi, în primul rând din cauza accidentărilor. Când au revenit pe teren, nu au putut juca la adevăratul potențial. În ceea ce-l privește pe Krstanovic, ne-am despărțit printr-o înțelegere amiabilă, iar ambele părți au fost mulțumite. Să fie clar, nu a fost vorba despre o problemă între el și mine sau între el și alți colegi“, a spus Mandic.

Despre statisticile lui Krstanovic: „Aici nu este tenis sau sărituri cu schiurile“

Întrebat de jurnaliști de ce s-a renunțat la Krstanovic și care ar fi câștigul clubului SCM, în condițiile în care a pierdut principalul marcator al competiției interne în tur (21,3 puncte pe meci), antrenorul sârb a fost un pic ironic: „Cine a spus că Krstanovic este cel mai bun jucător? Cifrele? Ale cui? Ale lui? Aici nu este tenis sau sărituri cu schiurile, că tot este sezonul acum“.
În locul celor patru plecați au venit doi jucători, tot străini, fundașul sârb Djordje Micic (31 de ani, 1,96 m) și pivotul muntenegrean Radomir Marojevic (33 de ani, 2,07 m).Micic, care a jucat și în amicalul cu CSU Asesoft Ploiești, de duminică, vine de la formația Borac Cacak, unde a contabilizat nouă prezențe, cu medii de 16 puncte, 3.2 pase decisive, 2.5 recuperări și 0.7 intercepții.

Marojevic a evoluat ultima dată la OKK Belgrad, având medii de 15 puncte, 4.6 recuperări și 2.3 pase decisive. Baschetbalistul muntenegrean revine în România după experiențele avute la Gaz Metan Mediaș și CSM București.
În momentul de față, în lotul SCM-U Craiova sunt șase jucători străini: Travis Bureau, Ivan Bosjnak, Milivoje Bozovic, Marko Boltic, Djordje Micic și Radomir Marojevic.

Pivotul muntenegrean Radomir Marojevic (dreapta) îl va înlocui pe Zoran Krstanovic (foto: Lucian Anghel)
Pivotul muntenegrean Radomir Marojevic (dreapta) îl va înlocui pe Zoran Krstanovic (foto: Lucian Anghel)

Nu intră în play-off, nu iau toți banii

SCM-U Craiova ocupă locul 11 în campionat, cu 16 puncte, la două puncte distanţă de locul opt, ultimul care duce în play-off.
Elevii lui Andelko Mandic au înregistrat în turul campionatului patru victorii şi opt înfrângeri, dar tehnicianul plav este încrezător că Travis Bureau și colegii săi vor reuși să se califice din nou în play-off.
„Am încercat să schimbăm ceva, poate va fi bine, poate va fi rău. Vom vedea. Structura echipei s-a modificat un pic, și chiar cred în șansa noastră la play-off, nu e doar demagogie. Nu va fi ușor. Pe de o parte, depindem de noi, dar putem fi ajutați și de rezultatele altor echipe.
Matematic, avem șanse și până se încheie returul trebuie să dăm maximum. Vom vedea cât de departe vom ajunge. Obiectivul nostru este play-off-ul. Dacă ne calificăm, luăm ultima tranșă din contract, 20 la sută, dacă nu, acea sumă rămâne la club“, a spus Andelko Mandic.

Penultimul buget din campionat

Acesta a ținut să puncteze faptul că echipa pe care o antrenează are penultimul buget din campionat, iar acest lucru se simte: „Pot garanta că avem penultimul buget din Liga Națională. Suntem recunoscători pentru banii primiți, dar fac o comparație: Mureșul are doi jucători, ale căror salarii însumează 14.500 de euro, iar noi avem patru-cinci în această sumă. Nu este vorba despre bani, ci despre valoare. Cine joacă pentru 8.000 sau 9.000 de euro pe lună ar trebui să fie mai bun decât cineva care joacă pentru 2 sau 3 mii. Nu încerc să îmi creez un alibi. Dacă cineva crede că este mai bun manager, antrenor, jucător, este liber să vină aici“.

Antrenorul formației din Bănie a recunoscut că, atunci când managerul Marius Toma i-a spus că pleacă de la club, a vrut să renunțe și el și a adăugat că îi simte lipsa din staff a bunului său prieten: „Când a decis să plece, i-am zis că voi pleca și eu. Am început acest proiect împreună acum patru ani și era normal. Dacă cine m-a adus aici a plecat, trebuia să plec și eu, dar el mi-a zis să rămân, să continui treaba. Ne lipsește, dar nu putem schimba nimic“.

Suporterii, chemați alături și la bine, și la rău

În încheiere, Mandic a transmis un mesaj suporterilor: „Știu că suporterilor, vorbesc aici despre adevărații fani, nu le este ușor să vadă cum echipa preferată pierde meciuri și nu are rezultate bune, dar cred că cine iubește această echipă o va susține la bine și la rău. Există foarte mulți care pretind că sunt suporteri și că iubesc echipa, dar nu este chiar așa“.
SCM-U va disputa sâmbătă, de la ora 16.00, în Polivalentă, un amical cu U BT Cluj.
Primul meci oficial va fi pe 14 ianuarie, în Liga Balcanică, cu Sigal Priștina, tot în Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS