17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVor mai sus în clasament

Vor mai sus în clasament

Sorin Cârţu, Emil Săndoi şi ajutoarele lor au condus ieri primul antrenament din 2015 (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Sorin Cârţu, Emil Săndoi şi ajutoarele lor au condus ieri primul antrenament din 2015 (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Staff-ul tehnic și administrativ al CS Universitatea Craiova a înlocuit proverbul „cine se trezește de dimineață…“ cu „cine își reia devreme pregătirile pentru retur departe ajunge“ și nu le-a acordat o vacanță prea mare jucătorilor alb-albaștri. Gruparea din Bănie este prima echipă din Liga I care s-a reunit în vederea reluării pregătirilor pentru retur, evenimentul petrecându-se ieri la prânz, în Sala Polivalentă. După o scurtă ședință susținută în vestiar, antrenorul principal Emil Săndoi, directorul tehnic Sorin Cârțu și ajutoarele lor au comandat primul antrenament din 2015 pe „sinteticul“ din Complexul Sportiv „Popeci“, având la dispoziție 21 de fotbaliști: portari: Cristi Bălgrădean, Bojan Brac, Cătălin Straton; jucători de câmp: Sebastian Achim, Silviu Izvoranu, Ionuț Târnăcop, Alexandru Băluţă, Viorel Ferfelea, Alexandru Mateiu, Adrian Cârstea, Cosmin Frăsinescu, Adrian Avrămia, Andrei Ivan, Andrei Dumitraş, Marius Briceag, Bogdan Vătăjelu, Andrei Herghelegiu, Andrei Sin, Dacian Varga, Angelo Iuga şi Alin Manea.
La reunire a fost prezent și Costin Curelea, dar atacantul a rămas să se pregătească la sala de forță din incinta Sălii Polivalente, fiind nerefăcut după accidentarea suferită înainte de meciul cu CSMS Iași, când a fost contrat cu talpa de Acka. „Curelea a avut metatarsienele piciorului stâng fisurate și asta necesită o pauză de aproximativ opt săptămâni. Ar mai fi două, dar să vedem cum evoluează lucrurile“, a declarat medicul echipei, Ion Șerban, pentru GdS.

Străinii vin mâine la București

De la reunire au lipsit jucătorii străini, argentinianul Pablo Brandan, ivorianul Acka și brazilianul Madson urmând să se alăture lotului alb-albastru mâine-dimineață, la Institutul Național de Medicină Sportivă din București, unde vor efectua vizita medicală. În tot acest timp, africanii Kay și Nuno Rocha sunt angrenați cu naționala Insulelor Capului Verde la Cupa Africii pe Națiuni și vor rata o mare parte din pregătirea celor de la CSU. De asemenea, pe lista absenților și-au trecut numele și craiovenii Ovidiu Dănănae și Gabriel Velcovici, conducerea clubului dorind să le rezilieze contractele, însă momentan nu s-a ajuns la nici un numitor comun. Reamintim că CSU s-a despărțit în această iarnă de Mihăiță Pleșan și Nerijus Valskis.
Alb-albaștrii se vor pregăti toată săptămâna pe „sinteticul“ de la „Popeci“, după următorul program: astăzi – ora 11.30, mâine – vizita medicală (la București), joi – ora 13.00, vineri – ora 14.00, sâmbătă – ora 11.00. Duminică va fi zi liberă, urmând ca luni să se plece în primul cantonament din Antalya.

 

Săndoi ar vrea pe locul doi

Silviu Lung, Emil Săndoi şi Sorin Cârţu vor ca alb-albaştrii să fie la fel de eficienţi şi în retur
Silviu Lung, Emil Săndoi şi Sorin Cârţu vor ca alb-albaştrii să fie la fel de eficienţi şi în retur

Antrenorul CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a afirmat că echipa sa nu are nici o șansă la titlul de campioană, dar nu a exclus o poziționare pe locul secund. „Am început cu câteva zile mai devreme decât celelalte formații, pentru că avem treabă. Cred că băieții au avut o vacanță binemeritată, aproape o lună, iar eu sper ca în această perioadă să fi respectat și programul de pregătire pe care noi l-am dat. Va fi destul de greu să terminăm pe locul doi, dar, dacă ne vom menține pe aceeași linie, dacă vom avea în continuare și suportul publicului, putem să prindem o clasare bună. În schimb, trebuie să fim realiști și să nu ne gândim la primul loc. Steaua domină autoritar de atâta timp fotbalul românesc, are jucători de mare valoare, nu poate fi prinsă de nici una dintre competitoare din punctul meu de vedere, chiar dacă vor pierde câțiva jucători în această perioadă. E bine că vă gândiți că putem termina pe locul doi, și noi gândim așa, dar asta nu înseamnă că trebuie să punem o presiune artificială pe umerii jucătorilor. Ne dorim să ne clasăm cât mai sus“, a spus tehnicianul craiovean.

Săndoi a exclus transferurile „petroliștilor“ Teixeira, Geraldo și Alcenat, dar a admis că vor mai veni jucători în perioada următoare: „Porțile unei echipe sunt deschise permanent pentru jucătorii de valoare. Mai suntem în discuții, dar nu avem certitudini în momentul de față“.

Cârțu: Nu e momentul să ne gândim la Liga Europa

La rândul său, directorul tehnic Sorin Cârțu a spus că alb-albaștrii mai au mult de muncit până să prindă un loc de Liga Europa. „Pentru mine, 2014 a fost un an bun pe toate planurile, şi profesional, şi familial, pentru că am devenit bunic. Pentru 2015 dorim să continuăm ce am făcut bine în aceste 11 etape, dar depinde de noi, conducerea tehnică, de jucători, cum vor face faţă presiunii mai mari care este acum pe umerii noştri. Dacă nu vom îmbunătăţi parcursul, măcar să fie la fel. Nu trebuia să fie multe modificări. Ne-am acoperit partea dreaptă a defensivei, deşi improvizaţia pe care am folosit-o în tur, Tîrnăcop, a dat mari satisfacţii. L-am mai luat pe fundaşul stânga Briceag, aşa că avem mobilitate tactică acolo, pe Vătăjelu îl putem urca la mijloc. Nu ne trebuie foarte mulţi jucători, pentru că nu mai suntem obligaţi să lucrăm la factorul omogenitate“, a spus strategul Craiovei. „Steaua este principala favorită la câştigarea campionatului. În rest, se joacă, pentru că diferenţa este mică între locurile doi şi șase. Avem 29 de puncte, primul obiectiv este acela de a rămâne în prima ligă, deci va trebui să ajungem la un minim de 44-45 de puncte. Trebuie să obţinem 15 puncte pentru a ajunge la acest barem, care se poate atinge în cinci-șase meciuri sau mai multe. În funcţie de rapiditatea cu care realizăm acest barem ne putem modifica obiectivul. Nu e momentul acum să ne gândim la Lia Europa, totul depinde de ce muncim în această perioadă“, a completat Sorin Cârțu.

Jucătorii, optimiști

Dumitraş (foto, în centru) şi Briceag sunt bucuroşi că au semnat cu CSU Craiova
Dumitraş (foto, în centru) şi Briceag sunt bucuroşi că au semnat cu CSU Craiova

Portarul Cristi Bălgrădean s-a arătat optimist în privința participării în Liga Europa, pe o clasare bună mizând și nou-veniții Marius Briceag și Andrei Dumitraș.
„Suntem prima echipă care se reuneşte, în ultimele 11 etape. De când au venit domnii Cârţu şi Săndoi am fost tot primii. Am făcut un tur de campionat bun, sper să continuăm tot aşa. Sunt 14 puncte distanţă de Steaua, un pic cam mult, însă patru – cinci puncte se pot recupera în 17 etape, aşa că locul doi e un obiectiv realizabil“, a spus Bălgrădean.
„Semnarea contractului cu CS Universitatea Craiova este un vis devenit realitate. Sper să fac o treabă cât mai bună. Concurenţa cu Bogdan Vătăjelu este benefică, reprezintă o motivaţie în plus. Mi-aş dori ca în acest sezon să terminăm în primele cinci, iar la anul să tragem şi la campionat“, a declarat Marius Briceag.
„Pentru mine, acest transfer este un pas înainte. Am venit la o echipă foarte iubită în România și dorința clubului de a face performanță m-a convins să vin aici. Sigur că Steaua mai poate fi prinsă din urmă, mai sunt atâtea etape de jucat, iar în fotbal se poate întâmpla orice. Am căpătat experiență pe unde am mai fost și sper ca aici să o demonstrez. Nu vreau să dau o palmă celor de la Steaua că au renunțat la mine, ci să-mi fac datoria cât mai bine și să fiu apreciat. Mă gândesc și la echipa națională, care cred că este o prioritate pentru orice jucător. Sper să fac jocuri bune și să intru și în vizorul echipei naționale. Craiova are, la ora actuală, un lot foarte valoros și poate face diferența prin ce a făcut-o și până acum: printr-un grup unit, un colectiv bun și stabilitate. Emil Săndoi și Sorin Cârțu au făcut o treabă foarte bună și sunt convins că vor face și de acum înainte. Nu am jucat niciodată pe «Ion Oblemenco», dar am observat că lumea iubește foarte mult acest stadion. Sunt sigur că oriunde am juca publicul va fi alături de noi“, a punctat Andrei Dumitraș.

Galerie foto:

Brac şi compania au fost foarte glumeţi la prima şedinţă din 2015
Brac şi compania au fost foarte glumeţi la prima şedinţă din 2015
Briceag (dreapta) s-a împrietenit cu Avrămia
Briceag (dreapta) s-a împrietenit cu Avrămia
Juniorii Angelo Iuga (foto, în centru) şi Alin Manea au fost surprizele lui Săndoi de la antrenament
Juniorii Angelo Iuga (foto, în centru) şi Alin Manea au fost surprizele lui Săndoi de la antrenament
Secundul Adrian Popescu nu i-a scăpat din ochi pe Vătăjelu şi Herghelegiu
Secundul Adrian Popescu nu i-a scăpat din ochi pe Vătăjelu şi Herghelegiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS