24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDonose vrea sănătate și pe CSU în Liga Europa

Donose vrea sănătate și pe CSU în Liga Europa

Costică Donose îşi doreşte ca oraşul Craiova să redevină o forţă a fotbalului românesc (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Costică Donose îşi doreşte ca oraşul Craiova să redevină o forţă a fotbalului românesc (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Costică Donose, a împlinit ieri 62 de ani. De numele lui „Pele“ din Bănie se leagă două titluri de campion ale Universității Craiova (1979/1980, 1980/1981) și patru cupe ale României (1977, 1978, 1981, 1983), în palmaresul acestuia regăsindu-se o cupă a României cucerită și cu Chimia Râmnicu Vâlcea în anul 1973. Craiovean prin adopție, Costică Donose a evoluat în 396 de meciuri în prima divizie, având 60 de goluri, și 26 de partide europene. În CV-ul său de jucător, „Pele“ a evoluat la Universitatea Craiova (1968-1972, 1974-1984), Chimia Râmnicu Vâlcea (1972-1974), FC Olt Slatina (1984-1985) și IOB Balș (1986-1987). Ca antrenor, Costică Donose a pregătit-o pe Petrolul Stoina (Divizia C) în 1991, CFR Craiova (Divizia D) în 2001-2002 și Senaco Novaci (Divizia C) în 2003-2005, implicându-se apoi în descoperirea tinerelor talente. De altfel, în prezent este scouter pentru CS Universitatea Craiova, alături de mai mulți colegi din Craiova Maxima: Gheorghiță Geolgău, Nicolae Tilihoi, Nicolae Negrilă, Nicolae Ungureanu și Aurică Beldeanu.

„A fost un an de vis“

Contactat telefonic, Costică Donose a afirmat, pentru GdS, că își dorește sănătate și să o vadă pe CS Universitatea Craiova evoluând în cupele europene, punctând că a fost un an neașteptat de bun pentru gruparea din Bănie. „Am primit multe cadouri și urări de bine și îmi doresc să fiu sănătos, la fel și familia, și să meargă CS Universitatea cel puțin la fel de bine ca până acum. A fost un an de vis pentru CS Universitatea Craiova, nu se aștepta nimeni la acest parcurs. Craiova a avut un an nesperat de bun, începând cu promovarea și terminând cu locul șase în turul Ligii I, cu 11 meciuri consecutive fără înfrângere. Inclusiv Cârțu a recunoscut că a fost peste așteptările lui și ale lui Săndoi. E o mare performanță. Cred că lui Cârțu și Săndoi nu li s-a mai întâmplat în carieră să aibă 11 jocuri fără eșec. Sunt bucuros că merge bine echipa“, a spus Donose, dezvăluind care au fost jucătorii care i-au plăcut cel mai mult: „Mi-au plăcut Bancu atât cât a jucat, păcat de acea accidentare, și Brandan, mai puțin primele jocuri când a venit. După aceea a făcut partide excelente. Mi-a părut și rău pentru el că s-a încheiat turul de campionat, pentru că era în mare formă. I-am și spus lucrul ăsta. A jucat mai bine de la meci la meci. Nu trebuie să-l lăsăm să plece. Trebuie să i se ofere un contract bun, pentru că merită. Sunt optimist, cred că o să semneze prelungirea contractului“.

„Vreau un mijlocaș
la creație cu tupeu“

Costică Donose a spus că nu este imposibilă o participare în cupele europene, dar a condiționat asta de transferurile pe care oficialii CSU ar trebui să le facă în această iarnă. „Ne dorim cu toții o participare în cupele europene, dar nu va fi ușor. Sunt convins că returul va fi mult mai disputat decât turul, pentru că sunt multe echipe care evoluează cu cuțitul la os. Dacă vom reuși să facem trei transferuri bune, atunci nu avem cum să ratăm participarea în Liga Europa. Important este să luăm jucători de mare valoare, nu așa, ca să ne aflăm în treabă. Ne trebuie un mijlocaș la creație, un fundaș central și un atacant. La postul de fundaș dreapta, eu cred că s-au reglat lucrurile. Achim a făcut partide bune și cred că-și va reveni și Dănănae. Putem să-l luăm în calcule și pe Târnăcop, care a dat randament pe toate posturile în care a fost folosit. Mie mi-a plăcut Târnăcop, și-a făcut treaba de când a venit la Craiova. E un câștig pentru echipă. Ne trebuie un fundaș central că am avut multe probleme medicale pe acest post și nu trebuie să riscăm nimic, dar cel mai mult vreau un mijlocaș la creație cu tupeu, care să ia mingea și să se ducă să dea gol. Cam un fel de Balaci, dar poate exagerez. Ducem lipsa unui golgheter, un jucător care să marcheze dintr-o jumătate de ocazie. Chiar dacă s-au zbătut în atac Curelea și Bawab, eu zic că este nevoie de o concurență mai mare. Ca să sperăm la o cupă europeană ne mai trebuie ceva întăriri“, a punctat Costică Donose.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS