12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCalificare istorică pentru voleibaliștii craioveni

Calificare istorică pentru voleibaliștii craioveni

Laurenţiu Lică şi colegii săi au prins o zi bună, iar ungurii au plecat fără nici nu set ()Foto: Claudiu Tudor
Laurenţiu Lică şi colegii săi au prins o zi bună, iar ungurii au plecat fără nici nu set ()Foto: Claudiu Tudor

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova a avansat fără probleme în sferturile de finală ale Cupei CEV, după ce au eliminat în optimile celei de-a doua competiții europene ca valoare formația ungară Kecskemet. Accederea în această fază reprezintă o premieră pentru voleiul masculin craiovean, conform spuselor antrenorului Dănuț Pascu.
După ce, în turul întâi, au depășit formația sârbă Partizan Belgrad, în optimile de finală oltenii au fost net superiori ungurilor de la Kecskemet, pe care i-au învins cu 3-0 atât în partida tur, disputată în Ungaria, cât și în returul care s-a desfășurat marți seară în Polivalenta din Bănie.
Laurențiu Lică și colegii săi nu le-au dat nici o șansă adversarilor, iar după primele două seturi, pe care le-au câștigat cu 25-16 și 26-14, au obținut calificarea, spre bucuria celor aproximativ 350 de spectatori prezenți în sală.
Voleibaliștii craioveni și-au adjudecat și setul al treilea, cu 25-18, partida încheindu-se după 80 de minute de joc.
Antrenorul Dănuț Pascu a vorbit despre performanța realizată de elevii săi, care readuc orașul Craiova în prim-planul voleiului european: „Este o onoare pentru noi că am obținut calificarea în sferturile de finală ale Cupei CEV. Ne-am făcut datoria cu brio în aceste două tururi, am reușit o calificare, care pentru club și oraș înseamnă foarte mult. Este cea mai bună performanță a echipei de volei masculin din Craiova. Chiar și atunci când am fost eu jucător mai mult de turul doi nu am reușit să trecem“.

Trentino, un fel de Real Madrid din fotbal

În sferturile de finală, craiovenii vor înfrunta una dintre marile puteri ale voleiului din Europa, formația italiană Trentino.
Dănuț Pascu a explicat care este valoarea celor de la Trentino: „Este o echipă supercunoscută și supertitrată, cu un palmares extrem de bogat.
În ultima perioadă, a câștigat trei titluri de Liga Campionilor la rând, Campionatul Mondial al cluburilor. Dacă facem o comparație cu fotbalul, este un fel de Real Madrid sau Barcelona în volei în Europa. Își permit să ia cei mai buni jucători din Europa, la bugetul și istoria lor, și chiar au în componență jucători de națională. O să vedeți ce înseamnă jucători de top, cu calități de excepție. Publicul va fi impresionat“.
În același timp, antrenorul echipei SCM-U Craiova și totodată selecționerul României nu se teme de adversar: „Respectăm adversarul, dar vom încerca să jucăm cât mai bine pentru a face un joc bun, atât la Craiova, cât și în Italia“, a completat Pascu.
Și căpitanul Laurențiu Lică așteaptă cu interes întâlnirea cu italienii de la Trentino: „Vom întâlni o echipă care nu mai știe nici câte trofee are. Va fi o plăcere pentru noi să ne luptăm cu ei. Este o echipă care trebuie văzută live. Ne bucurăm că am ajuns până aici, am realizat o premieră pentru Craiova!“.
Meciul tur este programat pe 14 sau 15 ianuarie, la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS