21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Hai în sferturi!

Alexandru Băluţă (la minge) îşi doreşte o evoluţie bună contra fostei echipe şi o calificare fără emoţii în sferturile Cupei
Alexandru Băluţă (la minge) îşi doreşte o evoluţie bună contra fostei echipe şi o calificare fără emoţii în sferturile Cupei

CS Universitatea Craiova mută din nou frontul, urmând să evolueze astăzi, pe „Ion Oblemenco“, de la ora 18.00 (Sport.ro), în optimile de finală ale Cupei României. Alb-albaștrii primesc vizita echipei FC Viitorul și vor să se revanșeze față de propriii suporteri, după ce în disputa din campionat, nu au izbutit decât un 2-2. Antrenorul Emil Săndoi a explicat ieri, într-o conferință de presă, importanța acestei confruntări și dorința sa și a elevilor săi de a continua lupta în competiția KO.
„Venim după un joc în campionat, disputat la Brașov, unde am reușit să ne impunem și suntem bucuroși că am continuat linia ascendentă din ultimul timp. Acum vine un meci de Cupă, cu Viitorul, o echipă care că este în creștere de formă. În ultima perioadă a reușit rezultate bune, a câștigat cu Galațiul, 3-0 acasă, iar ultima oară a obținut un egal la Universitatea Cluj, 2-2. Este o formație cu jucători tineri, de perspectivă, cu calități individuale, antrenată de Gică Hagi, un tehnician care nu mai are nevoie de prezentările mele. Chiar dacă în jocul din campionat echipa noastră nu a reușit să se impună aici, și a înregistrat doar un 2-2, vă dați seama că ne propunem calificarea. Ne dorim mult să mergem mai departe. Cupa României este o competiție pe care nu o desconsiderăm și nu trebuie să uităm că după un număr mic de meciuri aici poți ajunge în fazele superiorare. Țin minte că prima oară când am fost antrenor, eram la retrogradare cu echipa, dar am reușit să jucăm o finală de Cupa României, eliminând rând pe rând Steaua, Petrolul, Rapidul, care și la vremea respectivă erau echipe de top. Sperăm să avem o evoluție bună și să mergem mai departe. Cupa României poate să creeze o emulație în plus pe lângă echipe, iar în fazele superioare interesul devine destul de mare. Orice joc oficial pe care această formație îl dispută poate conduce la creșterea individuală a jucătorilor, la creșterea valorii colective, deci este un prilej în plus pentru a confirma forma bună prin care trecem și de a atrage cât mai mulți suporteri în continuare la stadion“, a spus Săndoi.

Nu vor mai fi rezervele în prim-plan

Fiind la un pas de sferturi, staff-ul tehnic al grupării din Bănie nu vrea să riște prea mult și să înceapă meciul cu jucători care au evoluat mai puțin până acum, așa cum s-a întâmplat în 16-imi, cu FC Caransebeș, dar este dispus să arunce în luptă și tinerii cu evoluții bune la echipa a doua în ultimul timp, în funcție de cum decurg ostilitățile pe teren. „Să știți că astăzi (ieri – n.r.) intrăm în cantonament, am luat doar 20 de jucători. În lot sunt și fotbaliști care au evoluat mai mult până în această perioadă, dar sunt și jucători cu mai puține prezențe, și ne vom hotărî după antrenamentul de astăzi (ieri – n.r.) în privinţa formulei de start. Să nu vă așteptați să fie schimbări majore în primul unsprezece. Dacă mă întrebați acest lucru datorită faptului că la Caransebeș am menajat o serie de jucători și am utilizat unii care bifaseră puține prezențe în campionat, pot să vă asigur că la acest joc nu se va întâmpla acest lucru. Nu vom evolua cu altă echipă, dar asta nu înseamnă că nu pot să apară mici modificări în unsprezecele de start. Cred că pentru unii jucători această partidă ar putea să însemne alt început, și mă refer la Mateiu, care vine după o perioadă în care a fost accidentat. În afară de prima etapă din campionat, el nu a bifat nici o prezență într-un joc oficial pe care noi l-am avut și este un jucător în care ne punem mari speranțe și este posibil să evolueze“, a spus Săndoi.

Vor exista și fotbaliști menajați

Tehnicianul Craiovei a admis că vor exista și jucători din prima „linie“ care vor fi menajați, pentru că dorește să abordeze meciul din campionat, cu FC Botoșani, programat sâmbătă, de la ora 18.00, cu întreg efectivul apt 100%. „Este posibil să fie și câțiva menajați, pentru că sunt unii care acuză o stare de oboseală și trebuie să ne gândim că jucăm și sâmbătă, cu FC Botoșani, și va fi o partidă foarte grea. Botoșaniul este un adversar incomod și vedeți poziția lor din campionatul ăsta, dar și din sezonul trecut. Chiar dacă am reușit evoluții și rezultate bune în campionat, suntem totuși în apropierea acelei linii care ne înspăimântă pe toți. Încercăm să facem o strategie bună pentru aceste două partide. Trebuie să fim realiști și să nu ne îmbătăm cu apă rece, pentru că jocurile din Liga I sunt extrem de importante“, a afirmat „Sandy“, excluzând o revenire a fundașului Silviu Izvoranu: „Izvoranu nu este prea bine, a făcut antrenamente separat de echipă și chiar în această dimineață (ieri – n.r.) a lucrat puțin în sala de forță. În aceste zile a încercat și o alergare ușoară și, dacă se află în acest stadiu, este puțin probabil ca el să poată evolua înainte de întreruperea campionatului, cauzată de meciul României cu Irlanda de Nord“.
Întrebat despre câte puncte se așteaptă să facă în campionat până la finalul turului, Emil Săndoi s-a ferit să dea cifre și a punctat că obiectivul este obținerea a cât mai multe: „Să dea Dumnezeu să facem vreo zece! V-am mai spus-o: trebuie să luăm fiecare joc în parte și să încercăm să obținem maximum. Nu am stat să calculăm câte puteam realiza când am preluat echipa, pentru că de obicei socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Ne-a interesat prima partidă de fiecare dată. Este adevărat că până în acest moment chiar suntem pe plus și poate că nici cei mai înfocați suporteri nu se așteptau ca echipa să aibă rezultatele de până acum. Îmi doresc să fim foarte precauți în continuare pentru că fotbalul este un fenomen care poate să-ți aducă surprize. Nu trebuie să fie o automulțumire în rândurile noastre sau să existe momente de lipsă de concentrare pe parcursul jocurilor pentru că asta poate să ne coste“.

Băluță: Nu ne va aștepta un meci ușor

Mijlocașul Alexandru Băluță, sosit în Bănie după o experiență la FC Viitorul, a afirmat că își dorește mult calificarea echipei CS Universitatea în sferturile Cupei și să aibă evoluții bune, pentru că nu a fost prea mulțumit de realizările sale de până acum. „Întâlnesc fosta mea echipă și mă bucur că mă revăd cu colegii. Sunt conștient că nu ne va aștepta un meci ușor, pentru că și ei își doresc să se califice mai departe, dar sper să facem un joc bun, să ne mobilizăm și să câștigăm. Sincer să fiu, niciodată nu am fost mulțumit de mine. Îmi doream mai mult și vreau ca de la meciul de Cupă să fiu într-o continuă creștere valorică. Probabil că îmi doresc să fac prea multe și de-asta nu iese totul așa cum vreau. A fost și acest pas dintr-o dată, pentru mine încă este greu, dar sper să mă acomodez repede și să fac meciuri din ce în ce mai bune. Sper să mă revanșez“, a spus mijlocașul craiovean. „A fost mai ușor să joc la o echipă precum Viitorul decât la Craiova, pentru că acolo eram numai copii și întotdeauna antrenorii stăteau cu gura pe noi. Acolo nu aveam presiunea publicului, pe când aici toată lumea are pretenții de la tine și este mai dificil să te obișnuiești“, a completat Alexandru Băluță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS