10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDe s-ar termina acum campionatul!

De s-ar termina acum campionatul!

Zoran Krstanovic a condus Craiova spre al treilea succes
Zoran Krstanovic a condus Craiova spre al treilea succes

Echipele de handbal feminin și baschet masculin de la SCM-U Craiova merg „ceas“. Sâmbătă au obținut victorii prețioase, care le mențin în fruntea clasamentului, la egalitate cu granzii HCM Baia Mare, respectiv CSU Asesoft Ploiești.

Sâmbătă a fost zi plină pentru iubitorii sporturilor de sală din Bănie, care au putut asista la patru meciuri ale echipelor de la SCM-U Craiova, trei desfășurate la Polivalentă și unu în sala „Ion Constantinescu“.
Handbalistele și baschetbaliștii de la clubul municipalității au adus bucurie suporterilor, obținând victorii frumoase, care îi mențin sus în clasamentul primei ligi. De fapt, aceștia împart prima poziție cu campioanele en-titre și, totodată, principalele favorite la titlu, HCM Baia Mare, respectiv CSU Asesoft Ploiești, echipe cu bugete foarte mari.

Mădălina Zamfirescu (la minge) a părăsit terenul accidentată
Mădălina Zamfirescu (la minge) a părăsit terenul accidentată

Echipa feminină de handbal a învins cu scorul de 26-22 (13-11) pe CSM Ploiești, respectându-și statutul de favorită. Formația prahoveană a venit în Bănie să-și vândă scump pielea, iar prima repriză a fost extrem de echilibrată. A urmat o repriză secundă mult mai bună pentru gazde, care s-au desprins pe tabelă. „Repriza a doua a fost bună, ca de obicei“, a spus la finalul partidei Gheorghe Sbora, antrenor care alături de Aurelian Roșca a dus formația SCM acolo unde mulți nu sperau. „Pregătirea fizică își spune cuvântul în partea a doua a meciului“, a adăugat și portarul Ionica Munteanu, care traversează o perioadă foarte bună a carierei sale.
SCM Craiova a ajuns la nouă victorii consecutive în acest sezon, din cele zece etape disputate. „Ne simțim foarte bine pe locul doi, sper să rămânem acolo până la sfârșitul campionatului“, a completat jucătoarea de 35 de ani, asupra căreia ar trebui să-și îndrepte atenția și selecționerul Gheorghe Tadici.
Și Ana Maria Apipie, handbalistă care joacă de ceva ani în Bănie, este entuziasmată de evoluția echipei SCM: „Ne bucurăm din suflet să aducem cât mai multe victorii în Sala Polivalentă. Jucăm din plăcere, iar în perioada următoare vom dovedi că merităm să fim pe acest loc doi. Ne simțim foarte bine și sperăm să rămânem așa cât mai mult“.
Jocul a fost presărat cu multe durități. Arbitrul a dictat opt eliminări de două minute, chiar și un cartonaș roșu, pentru CSM Ploiești, și cinci eliminări pentru jucătoarele de la SCM Craiova. Meciul nu s-a terminat tocmai bine pentru Mădălina Zamfirescu, care, după o lovitură a unei adversare, a avut dureri mari, părăsind terenul ajutată.
Pentru echipa SCM Craiova au evoluat jucătoarele: Munteanu, Paşca – portari, Ianaşi (1 gol), Şelaru (1), Zamfirescu (3), Tănasie (2), Eidem (4), Apipie (3), Lazarin (3), Pârvuţ (7), Tomescu şi Cioaric (2). Etapa viitoare, oltencele vor juca la Deva.

Krstanovic a purtat Craiova spre victorie

Baschetbaliștii de la SCM-U Craiova au făcut un meci mare, învingând, după un final dramatic, pe U BT Cluj, cu scorul de 90-86 (26-28, 21-18, 17-18, 26-22), în etapa a patra din Liga Națională. Zoran Krstanovic, autor a 33 de puncte, a strălucit în confruntarea cu echipa alături de care în 2011 ieșea campion al României. „A fost o victorie fantastică. Am jucat cu sufletul și mulțumim publicului care ne-a încurajat, în special în momentele dificile. Sunt fericit că am câștigat, că am început sezonul foarte bine“, a spus eroul serii. Andelko Mandic a mizat doar pe șase jucători, din cauza accidentărilor suferite a trei dintre baschetbaliștii de bază (Velickovic, Bosnjak, Petrișor), dar cei care au intrat pe parchet s-au mobilizat şi au reuşit o victorie mare. Pentru Craiova au evoluat jucătorii: Bureau (3 puncte), Bozovic (17), Vucurovic (14), Krstanovic (33), Andrei (8), Otovic (15). SCM-U Craiova a acumulat şapte puncte şi ocupă locul doi în Liga Naţională, la egalitate de CSU Asesoft Ploieşti, care sâmbătă a fost învinsă de Steaua. Şi în runda următoare, elevii lui Andelko Mandic vor juca tot acasă, cu BCMU Piteşti, luni, 3 noiembrie.

Craiovenii (în alb) au pierdut meciul cu Zalău în decisiv
Craiovenii (în alb) au pierdut meciul cu Zalău în decisiv

Voleibaliştii au pierdut derbiul cu Zalăul

Tot în Polivalentă, voleibaliştii de la SCM-U Craiova au condus cu 2-1 la seturi pe Municipal Zalău, în derbiul rundei a treia din Divizia A1, dar sălăjenii au revenit şi s-au impus cu 3-2 (25-19, 22-25, 23-25, 25-22, 15-13). „Sunt nemulţumit că echipa nu a jucat la forma arătată în această săptămână. Nu ştiu de ce s-a jucat cu trac, cu o stare de reţinere, deoarece jucam acasă, în faţa propriului public. Zalăul a fost mai matură. A gestionat mai bine finalul setului patru şi setul cinci“, a concluzionat antrenorul craiovenilor, Dănuţ Pascu. Sâmbătă, de la ora 15.00, Craiova (locul 3) va juca tot pe teren propriu, cu Dinamo Bucureşti.
Alte două echipe de la SCM-U Craiova au pierdut meciurile disputate sâmbătă. Baschetbalistele au fost învinse, pe teren propriu, de U Cluj, cu scorul de 89-47 (18-14, 29-4, 23-10, 19–19), iar voleibalistele din Bănie au jucat la CSM Lugoj şi au fost depăşite cu scorul de 3-1 (25-20, 25-17, 22-25, 25-20).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS