8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBogdan Vătăjelu: „Totul e bine când se termină cu bine“

Bogdan Vătăjelu: „Totul e bine când se termină cu bine“

Bogdan Vătăjelu îşi doreşte victorii şi cu FC Viitorul, şi cu FC Botoşani
Bogdan Vătăjelu îşi doreşte victorii şi cu FC Viitorul, şi cu FC Botoşani

CS Universitatea Craiova a reuşit o victorie cu emoţii, dar frumoasă, în Ardeal, impunându-se cu 3-2 în faţa lui FC Braşov, rezultat în urma căruia a urcat pe locul nouă în Liga I. Golurile alb-albaştrilor au fost marcate de Vătăjelu (’31), Bawab (’45) şi Nuno Rocha (’82), replica gazdelor venind de la Constantinescu (’70 – penalti) şi Liviu Ganea (’78).

Bogdan Vătăjelu, cel care a deschis drumul spre victoria Craiovei, a afirmat că nu se aştepta să apară emoţiile pe final de joc, ţinând cont de rezultatul înregistrat la pauză. „Totul e bine când se termină cu bine. Prima repriză a fost în totalitate a noastră, puteam să înscriem de trei, patru ori dacă eram mai atenţi, pentru că în afara golurilor au mai avut ocazii mari Bawab şi Rocha. Puteam să ne liniştim încă de la pauză. În a doua repriză, ei au venit peste noi, pe un fond de relaxare al nostru, şi ne-au egalat. Toată lumea se aştepta să le mai dăm goluri după ce fusese în prima parte, dar nu ştiu ce s-a întâmplat, cred că nu am mai ţinut mult de minge, iar ei au riscat şi au stat mai mult în jumătatea noastră. Nu ne-a cerut nimeni să facem pasul înapoi. Cred că orice echipă care conduce cu 2-0 ar vrea să facă şi 3-0, dar se gândeşte să «îngheţe» rezultatul. Am făcut nişte greşeli şi era să ne coste scump. Bine că am reuşit să marcăm şi al treilea gol… Mulţi nu credeau că mai marcăm la 2-2, pentru că ei veneau mereu peste noi, dar eu am fost liniştit, am crezut că putem reveni şi cred că golul a venit meritat“, a spus Vătăjelu, pentru GdS.

„E primul meu gol în Liga I şi sunt fericit“

Bogdan Vătăjelu a explicat şi reuşita sa din minutul 31, punctând că nu a fost o întâmplare faptul că a şutat cu piciorul drept atât de bine, ţinând cont că este stângaci. „Toată lumea m-a întrebat dacă l-am văzut ieşit pe Iacob atunci când am şutat, dar nu a fost asta. De mic m-am obişnuit să şutez şi cu stângul, şi cu dreptul şi exersez asta, pentru că eu cred că un jucător bun dă cu ambele picioare. Toată lumea îmi striga să şutez, l-am auzit şi pe Pablo în spatele meu şi am tras. Mă bucur că am marcat, e primul meu gol în Liga I şi sunt fericit“, a explicat fundaşul stânga al Craiovei. „După egalul cu Chiajna, unde noi nu trebuia să greşim, ne-am pregătit foarte bine săptămâna aceasta şi ne-a ieşit. Contează foarte mult pentru noi această victorie, pentru că facem puncte şi urcăm în clasament. Nu vrem să mai avem grija locului din clasament, ne dorim să nu ne mai gândim la retrogradare“, a completat Vătăjelu.

„Ne interesează Cupa“

Alb-albaştrii nu au prea mult timp de respiro, miercuri, de la ora 18.00 (Sport.ro), fiind programată partida cu FC Viitorul, din optimile Cupei României, apoi sâmbătă, tot de la ora 18.00, vor juca împotriva echipei FC Botoşani, în etapa a 13-a din Liga I.
„Pe noi ne interesează şi Cupa, pentru că este o competiţie la care putem ajunge în finală şi, de ce nu, să câştigăm şi trofeul. Sunt multe echipe care nu aspiră la Cupă şi putem profita de asta. După aceea vine meciul de campionat cu FC Botoşani, care este foarte greu, pentru că şi ei au o echipă care se luptă pentru evitarea retrogradării. Vor fi două partide foarte grele şi sper să ieşim bine din ambele, îmi doresc două victorii“, a punctat Bogdan Vătăjelu.

 

FC Braşov – CSU Craiova 2-3
Au marcat: Constantinescu ’70 – penalti, L. Ganea ’78 / Vătăjelu ’31, Bawab ’45, Nuno Rocha ’82.
FC Braşov: Iacob – Străuţ, Leko, Diogo Santos, Rodriguez da Silva – Constantinescu, Madeira (’65, Liviu Ganea), Munteanu, Aganovic, Grigorie (’46, Ciocâlteu) – Ţâră (’46, Enceanu). Antrenor: Adrian Szabo.
CS Universitatea: Bălgrădean – Achim, Acka, Frăsinescu, Vătăjelu – Târnăcop (’77, Velcovici), Brandan, Madson (’71, Pleşan), Bancu, Nuno Rocha (’88, Ferfelea) – Bawab. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.
Cartonaşe galbene: Diogo Santos ’9, Ţâră ’10, Leko ’90 / Madson ’46, Bălgrădean ’69, Nuno Rocha ’73.
Au arbitrat: Paul Unimătan – Florin Păunescu, Imre Laszlo Bucsi; Cristina Dorcioman.
Observatori: Patriţiu Abrudan, Constantin Stătescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS