16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCS Universitatea a trecut şi de ASA (UPDATE)

CS Universitatea a trecut şi de ASA (UPDATE)

CS Universitatea Craiova a continuat seria rezultatelor pozitive de la numirea cuplului Sorin Cârţu – Emil Săndoi, câştigând astăzi, scor 1-0, pe „Ion Oblemenco”, cu ASA Târgu Mureş, într-o partidă contând pentru etapa a 9-a din Liga I. Alb-albaştrii au punctat prin Brandan, care a transformat cu precizie o lovitură de la 11 metri, obţinută de Curelea în urma unui duel cu Gabi Mureşan (’26).

Pablo Brandan a transformat cu precizie lovitura de pedeapsă obţinută de Curelea
Pablo Brandan a transformat cu precizie lovitura de pedeapsă obţinută de Curelea

De menţionat că lovitura de începere a dat-o Marin Dumitrescu (101 ani), participant la Crosul Inimii, desfăşurat în această dimineaţă în centrul Băniei.

Marin Dumitrescu (101 ani) a dat lovitura de începere
Marin Dumitrescu (101 ani) a dat lovitura de începere

Altfel, jucătorii Craiovei au afişat un banner cu chipul lui Petre Deselnicu, cu mesajul „Stimă şi recunoştinţă”. În această săptămână Deselnicu ar fi împlinit 68 de ani.

Alb-albaştrii nu l-au uitat pe Petre Deselnicu
Alb-albaştrii nu l-au uitat pe Petre Deselnicu

CS Universitatea: Bălgrădean – Achim, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Bancu, Kay (’40, Băluţă), Brandan, Târnăcop – Nuno Rocha (’64, Pleşan), Curelea (’90+2, Ivan). Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.

ASA Târgu Mureş: Viciu – Feussi, M. Constantin, Bejan, Sepsi – G. Mureşan – Hora, Gorobsov (’53, Amauri), N’Doye (’83, Castro), Szekely (’65, Zicu) – Axente. Antrenor: Adrian Falub.

Cartonaşe galbene: Băluţă, Bălgrădean / Feussi, N’Doye, Axente.

Cartonaş roşu: Pablo Brandan ’85.

Au arbitrat: Radu Petrescu – Vlad Bârleanu, Gabriel Bârjac; Andrei Chivulete.

Observatori: Iulius Nemţeanu, Eduard Dumitrescu.

 

Declarații după meci:

 

Emil Săndoi, antrenor CS Universitatea Craiova: „Suntem foarte mulțumiți de acest rezultat. A fost o echipă dificilă, dar cred că după aspectul jocului noi am avut câteva ocazii prin Curelea, iar ASA în partea a doua nu a avut nici măcar una. Vă spuneam în momentul în care am fost instalați că ne dorim să ducem mai multe etape fără să pierdem puncte și am izbutit acest lucru. Am reușit să nu luăm gol nici astăzi, era foarte important, pentru că așa poate să crească o echipă și în încredere și în valoare. Ne-am închis bine și am demonstrăm încă o dată că în momentul de față suntem o echipă disciplinată și organizată, din primul și până în ultimul minut. Dacă stau bine să mă gândesc în toate etapele de până acum am avut câte un jucător eliminat și mulți accidentați, dar am reușit să câștigăm și așa. Jucătorii, chiar dacă au fost folosiți pe niște posturi pe care nu evoluaseră mai puțin sau chiar deloc au dat randament. Dar asta pentru că au fost cât se poate de disciplinați din punct de vedere tactic. Aș putea spune că este un redebut în campionat, pentru că după două puncte obținute în șase etape, au reușit după aceea să luăm maximum în trei etape și vorbim de niște jocuri foarte grele”.

Sorin Cârțu, director tehnic CS Universitatea Craiova: „A fost un meci foarte greu și am luat cele trei puncte pe care ni le doream cu ardoare. Nu cred că a fost un spectacol deosebit, dar trebuie să luptăm ca să recuperăm ceea ce s-a pierdut înainte, să acumulăm puncte pentru ca pe viitor să avem o altă stare de spirit. Avem trei meciuri în campionat câștigate și fără gol primit, e un lucru bun. Trecem și noi printr-o perioadă destul de grea din punct de vedere al lotului, pentru că nu putem să jucăm exact ceea ce ne dorim, suntem mereu fără jucătorii importanți, ba Madson, ba Brandan este acum suspendat pentru meciul următor, dar am practicat un joc care să ne dea speranțe pentru viitor”.

Pablo Brandan, mijlocaș CS Universitatea Craiova: „Suntem fericiți, pentru că am făcut nouă puncte în trei meciuri și echipa a arătat caracter, cine a intrat pe teren a fost concentrat 100%. Avem încredere în noi tot timpul și asta se vede și pe teren. Nu meriam roșu la acea fază. Am văzut mingea în aer, nu am lovit-o bine și când am căzut l-am lovit și pe adversar. Cred că s-a grăbit puțin arbitrul și am lăsat echipa în momente grele pentru final. Mi-am dorit foarte mult să joc contra lui Dinamo, dar ăsta este fotbalul. Sper să-mi dea doar o etapă de suspendare, nu știu dacă poate cineva să mă ajute, pentru că trebuie să stau două etape pentru acest roșu. Nea Sorin ne cere mereu să fim atenți ca să nu primim gol și e foarte important că am reușit acest lucru pentru moral și pentru clasament. Nu mi-am propus să fiu golgheter, ci să-mi ajut echipa, ca să fim cât mai sus în clasament. Și fanii au fost alături de noi și a fost foarte frumos. Trebuie să câștigăm și cu Dinamo, pentru că este un derbi și este bucuria cea mai mare pentru orașul Craiova”.

Adrian Falub, antrenor ASA Târgu Mureș: „A fost un meci echilibrat, un joc de luptă, decis de faza penaltiului, pentru că nici Craiova și nici noi nu am reușit să ne creăm situații mari de gol. Am început meciul slab, am fost fără reacție, lenți, previzibili la construcție și nu am reușit să ducem foarte bine mingea în față, să avem o posesie cu progresie și asta s-a văzut. Nu am venit la egal, ci să jucăm și să câștigăm, dar din păcate am întâlnit o echipă care s-a apărat foarte bine. În mare parte din joc am controlat ostilitățile, ca posesie, dar n-am fost și eficienți, cei de la Craiova s-au așezat bine în jumătatea proprie, au acceptat dominarea și s-au descurcat. După aspectul jocului ne mulțumeam și cu un punct. Craiova este o echipă care a investit mulți bani, a adus jucători de calitate și nu cred că va avea probleme cu salvarea de la retrogradare, dacă ăsta îi este obiectivul”.

Daniel Stanciu, manager general ASA Târgu Mureș: „Am făcut un meci destul de slab. Au jucat mai bine ei în prima repriză și zic că este o victorie meritată a Craiovei. Penaltiul a fost corect acordat, nu am ce să reproșez arbitrajului”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS