10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHai mai sus în clasament!

Hai mai sus în clasament!

CS Universitatea Craiova s-a revigorat odată cu venirea cuplului de antrenori Sorin Cârțu – Emil Săndoi, alb-albaștrii au obținut trei victorii în meciurile oficiale, două în campionat, cu Oțelul și Universitatea Cluj, și unul în Cupă, cu FC Caransebeș, iar asta le-a adus atât un salt în clasament, cât și un plus de moral. Ca să-și convingă suporterii că s-a încheiat perioada „neagră“, fotbaliștii Craiovei trebuie să mai facă un efort și să se impună și în fața formației ASA Târgu Mureș, în partida programată duminică, de la ora 16.00 (Look TV), pe „Ion Oblemenco“.
Cei doi tehnicieni ai CS Universitatea nu-i vor putea utiliza în acest joc pe brazilianul Madson, suspendat pentru cumul de „galbene“, și pe mai vechii accidentați Alex Mateiu și Silviu Izvoranu, în timp ce prezenţa atacantului Nuno Rocha este sub semnul întrebării. Vor reveni în formula de bază fundașul Kay, care și-a ispășit suspendarea în jocul de la Cluj și în cel de la Caransebeș, și argentinianul Brandan, care are «cazierul» curat după partida de joi, din Cupă, și Costin Curelea, refăcut după o problemă musculară și o comoție suferită săptămâna trecută.

„Sperăm să continuăm parcursul bun“

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a admis că adversarul este de calibru și că „ar fi nemaipomenit“ dacă s-ar contabiliza alte trei puncte. „Ne așteaptă o partidă foarte grea. Mi-a plăcut ASA-ul și anul trecut, în Liga a II-a, iar acum au mai transferat jucători de valoare, cu experiență. Din punctul meu de vedere este una dintre echipele bune ale campionatului. Au un lot foarte echilibrat, cu jucători cu multă maturitate, cu experiența primei ligi, au câteva nume importante, mulți dintre ei au fost internaționali. Dacă ne uităm la lotul echipei ASA eu cred că merită să fie acolo în clasament. Sperăm să continuăm parcursul bun de până acum și bineînțeles să reușim și duminică să acumulăm puncte, pentru că avem mare nevoie pentru liniștea noastră și a suporterilor. Ne dorim victoria, pentru că trei puncte
ne-ar urca în clasament, n-am mai fi acolo imediat sub linie, dar să vedem ce vom reuși“, a spus Emil Săndoi.
Tehnicianul CSU este de părere că echipa sa poate încheia turul campionatului fără înfrângere dacă fotbaliștii respectă indicațiile tactice, sunt disciplinați și vor pune osul la treabă. „Nu am mai primit gol în campionat, iar o echipă capătă curaj și încredere în momentul în care are o siguranță în faza defensivă. Eu cred că acestei echipe asta i-a lipsit la începutul de campionat. Dacă s-ar putea să nu mai pierdem nici un joc până la finalul turului ar fi fantastic. În fotbal este posibil. Am încredere în băieții noștri că pot să aibă un parcurs bun în continuare. Este adevărat că mai ține și de șansă, de greșeli, de arbitraj, dar ca idee se poate dacă este seriozitate și se muncește bine. Trebuie să fim atenți și la cartonașe, pentru că avem câțiva jucători care sunt la un pas de suspendare pentru cumul de galbene“, a punctat Emil Săndoi.

Frăsinescu: Trebuie să ne autodepășim

Fundașul central Cosmin Frăsinescu a afirmat vineri, într-o conferință de presă, că meciul cu ASA Târgu Mureș va fi foarte greu și trebuie tratat cu maximă seriozitate. „Duminică întâlnim o echipă matură, cu experiență și foarte valoroasă. Trebuie să ne autodepășim în meciul ăsta, cu ASA Târgu Mureș, și să continuăm șirul victoriilor. Cu siguranță că abordăm acest duel cu alt moral, am început să câștigăm, am legat două victorii în campionat, una în Cupă, și vă dați seama că nu vrem să mai pierdem puncte. Am pierdut mult la începutul campionatului și acum oricâte victorii legi tot acolo ești. Trebuie să muncim și să scoatem capul cât mai repede de acolo. Nu cred că N’Doye este inamicul principal, toată echipa lor e bună. Mai este Gabi Mureșan, un jucător cu experiență, îi mai au în față pe Szekely, Goga, Hora, fotbaliști foarte buni, cu multe meciuri în prima ligă. Trebuie să fim foarte atenți, pragmatici și să ne legăm de orice la meciul ăsta, pentru că va fi unul de uzură, de muncă. Nu arată rău deloc echipa ASA Târgu Mureș și nu degeaba sunt acolo, sus, în clasament. Așteptăm un public numeros. Suporterii au fost alături de noi la greu și îi așteptăm și acum, când lucrurile se mișcă bine“, a declarat Cosmin Frăsinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS