21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDuminică are loc Crosul Inimii

Duminică are loc Crosul Inimii

Duminică, începând cu ora 9.00, în centrul Craiovei, vor avea loc Crosul Inimii și Promenada Inimii, cu prilejul Zilei Mondiale a Inimii. Evenimentul se adresează tuturor craiovenilor și este organizat de Asociația de Sprijinire a Cardiologiei din Oltenia și Rotary Craiova, în parteneriat cu Primăria Craiova, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, Direcția de Sănătate Publică, Fundația Română a Inimii, Societatea Studenților Mediciniști din Craiova, Liceul de Artă „Marin Sorescu“, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, CSM Craiova, CS Universitatea Craiova și LPS „Petrache Trișcu“ Craiova. Crosul Inimii și Promenada Inimilor vor avea loc pe strada A.I. Cuza, cu punct de start din zona McDonald’s și punct de sosire în Piața „Mihai Viteazul“.
Programul manifestărilor: ora 9.00, înscrierea participanților; ora 10.00, mesajul organizatorilor; ora 10.15, start Crosul Inimii pentru persoane sub 18 ani; ora: 10.30, start Crosul Inimii pentru participanți peste 18 ani; ora 11.00, festivitatea de premiere și prezentări ale medicilor cardiologi.
Liceul de Artă „Marin Sorescu“ va oferi două premii speciale realizate de elevi: celui mai tânăr și celui mai vârstnic participant. Spectacolul „Anotimpurile Inimii“ va avea loc în incinta Operei Române, de la ora 13.00, iar în același timp în foaier va fi organizată o expoziție de artă cu sprijinul elevilor de la Liceul „Marin Sorescu“ și al studenților de la UMF Craiova.
Ziua Mondială a Inimii a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2000, cu scopul de a informa populaţia cu privire la principala cauză de deces, şi anume bolile cardiovasculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS