6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMisiune îndeplinită la Caransebeș

Misiune îndeplinită la Caransebeș

Formația CS Universitatea Craiova și-a confirmat statutul de favorită în partida disputată ieri, în Banat, contra divizionarei secunde FC Caransebeș, câștigând cu 2-1 confruntarea din șaisprezecimile Cupei României. Golurile oltenilor au fost marcate de Goșa (‘20 – autogol) și Ferfelea (‘70), replica „gugulanilor“ venind de la Sabin Lupu (‘24), un fotbalist originar din Fratoștița (Dolj).
FC Caransebeş: Coca – Lupu, Manea, Barbu, Goşa, Făiniş (’46, Săulescu), Negoescu (’64, Gafiţa), Artean, Ologu (’71, Centea), Buşu, Suru. Antrenor: Sorin Bălu.
CS Universitatea: Straton – Dănănae, Acka, Frăsinescu, Velcovici – Băluţă, Madson (’73, Pleşan), Ferfelea, Varga (’64, Bancu) – Herghelegiu, Ivan (’55, Nuno Rocha). Antrenori: Sorin Cârţu, Săndoi Emil.
Cartonașe galbene: Coca, Lupu (2) / Băluţă.
Cartonaș roșu: Lupu 67.
Au arbitrat: M. Balaci – M. Bălan, D. Lucaciu; A. Ţiţii.

Cârțu: Nu a fost o calificare fără emoții

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârțu, s-a declarat mulțumit de calificarea în optimi, însă a admis că evoluția nu a fost pe placul său în anumite momente. „Sunt mulțumit de victorie, dar de joc nu în totalitate. Au fost momente când mi-a displăcut evoluția noastră, momente în care nu am avut meciul sub control și atâta timp cât mergi umăr la umăr cu o echipă de Liga a II-a, oricând ți se poate întâmpla o nenorocire. Cupa e competiție specială. Nu a fost o calificare fără emoții, pentru că la sfârșit, chiar dacă eram 11 contra 10, băieții și-au bătut joc de niște faze, nu am făcut noi 3-1 și la o greșeală a lui Acka puteau să facă ei 2-2, să intrăm în prelungiri și așa mai departe. Gândurile noastre au fost la meciul cu Târgu Mureș și înainte de primul fluier și chiar în timpul partidei cu Caransebeșul. De asta ne-am și hotărât să abordăm așa Cupa, pentru că trebuie să facem o rotație și să avem niște jucători proaspeți pentru partida cu Târgu Mureș, pentru că este foarte dificilă, poate cea mai grea de când am venit noi. Este mai dificilă decât cea de la Cluj sau cu Galațiul, pentru că ASA-ul este o echipă în formă, cu fotbaliști buni. Ar fi prea frumos să câștigăm, să mai luăm trei puncte. Ar fi și peste ceea ce ne-am propus noi, atunci când am venit la echipă“, a declarat Sorin Cârțu, pentru GdS.

Săndoi: Meritam să câștigăm

Antrenorul grupării din Bănie, Emil Săndoi, a fost pe aceeași lungime de undă cu Sorin Cârțu, punctând în schimb că a fost o victorie meritată. „Nu a fost un meci ușor. Am făcut unele greșeli, mai ales individuale, dar și formula de echipă care a fost astăzi (ieri – n.r.) a fost diferită. Cei care au intrat nu au prea jucat împreună și s-a simțit acest lucru, pentru că nu a existat o omogenitate în cadrul grupului. Până la urmă rămâne o calificare în optimi, exact ceea ce ne propuseserăm. Meritam să câștigăm fără probleme. Este adevărat, am avut ceva emoții la final de joc, puteam fi egalați, dar obiectivul nostru era să trecem mai departe în Cupă, să folosim jucători care au evoluat mai puțin, și a fost atins“, a spus Săndoi, pentru GdS. „Ferfelea a reușit să înscrie, iar per ansamblu e foarte bine că a apărut la finalizare, pentru că și el avea nevoie de o deblocare psihică, pentru că nu a trecut printr-o perioadă prea bună în ultimul timp. Atâta timp cât reușești să-ți treci numele pe lista marcatorilor e totul OK“, a completat tehnicianul craiovean.

Bălu: Victoria CSU a fost fără dubii

Tehnicianul formației FC Caransebeș, Sorin Bălu, a afirmat că elevii săi au făcut tot ce au putut ca să-i țină piept CS Universității Craiova, fiind dezamăgit, în schimb, de arbitraj.
„Meciul a fost exact cum anticipam: greu. Glumind, spunem că am dat două goluri și am pierdut… Primul gol încasat a fost o ușoară deviere a lui Goșa, însă șutul i-a aparținut lui Băluță. La Ferfelea nu avem ce spune, s-a văzut experiența și valoarea. A fost un joc bun, noi am încercat să ne ridicăm la nivelul Craiovei, pe alocuri am reușit, în unele momente chiar am pus-o în dificultate, dar victoria celor de la CS Universitatea este fără dubii. Mi-a plăcut Ferfelea astăzi, care a avut două execuții excepționale, Băluță, care are o tehnică foarte bună în regim de viteză, Bancu și Ivan, au jucat bine. Craiova a forțat atât cât să obțină victoria. Eliminarea nu vreau să o comentez, pentru că trebuie să cumpăr scutece și lapte pentru fiica mea, n-am bani să dau pe la comisii și mă opresc aici referitor la arbitrul Balaci. Nu avea nevoie Craiova de Balaci astăzi, ca să ne bată. Pentru noi a fost un test bun și o sărbătoare cum anticipam, au fost vreo 3000 de oameni, stadionul arhiplin, iar jucătorii mei au respectat cât au putut ei sarcinile de joc“, a afirmat Sorin Bălu, pentru GdS.

http://www.youtube.com/watch?v=7owD8T6ZUr4

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS