17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia începe cursa spre Euro

România începe cursa spre Euro

Naționala României este pe cale să înceapă o nouă campanie de calificare, de data aceasta ținta tricolorilor fiind participarea la Campionatul European din 2016. Elevii lui Victor Pițurcă vor debuta duminică, de la ora 21.45 (TVR 1), în preliminariile turneului final găzduit de Franța, urmând să întâlnească selecţionata Greciei, pe Stadionul „Karaiskakis“ din Pireu.
Pe lângă importanța celor trei puncte puse în joc, un succes ar însemna mult pentru moral, chiar dacă selecționerul Victor Pițurcă nu consideră o eventuală victorie drept răzbunare după eșecul din barajul pentru Campionatul Mondial. „Începem o nouă campanie cu o partidă în care întâlnim Grecia, echipa considerată cea mai valoroasă din grupă. Este extrem de important să plecăm din acest meci cu punct sau puncte. Îmi doresc victoria! Un succes în Grecia ar fi cât o calificare. Şansele noastre s-ar mări considerabil dacă am reuşi să ne impunem. Eu am speranţa că echipa va reuşi un joc bun acolo şi vom pleca neînvinşi. Nu cred că este o revanşă după ce s-a întâmplat la baraj. Pe noi ne interesează să ne facem jocul şi să ne întoarcem cu puncte. Suntem într-un moment în care putem să realizăm acest lucru. Ştiţi că eu nu arunc cu vorbele. Mai ales datorită faptului că grecii, exceptând trei-patru, nu au jocuri în picioare. Iar ăsta e un atu de partea noastră. Ca să nu mai vorbesc că ei au participat la Cupa Mondială şi eu ştiu ce înseamnă lucrul ăsta. În acelaşi timp, ştiu că jucătorii greci sunt nişte luptători şi au nişte calităţi extraordinare, şi când intră în teren pot să joace pe viaţă şi pe moarte. Echipa Greciei este extrem de speculativă, nu este una spectaculoasă. Este de ajuns să marcheze şi după aceea e foarte greu să mai câştigi cu ei“, a precizat Piţurcă.

Tricolorii sunt optimiști

Atacanții României, Ciprian Marica și Constantin Budescu, au precizat că mizează pe forţa grupului în vederea obţinerii unui rezultat bun în Grecia.
„Fiecare meci e important, însă nu cred că această campanie se joacă în prima partidă. Presiunea există, dar suntem jucători maturi şi ştim ce ne aşteaptă. Noi trebuie să fim un grup unit, jucăm şi ne reprezentăm ţara, vom juca cum ştim mai bine şi vom da totul pe teren. Totul depinde de noi la acest meci, suntem într-un moment în care nu mai putem rata această campanie de calificare. Mergem să câştigăm şi să luăm cele trei puncte. E un avantaj că jucăm fără spectatori, dar până la urmă noi suntem cei care intrăm pe teren. Vrem să nu mai repetăm greşelile din primul meci de baraj“, a spus Ciprian Marica.
„Mă simt cel mai bine în spatele vârfului, dar la naţională voi evolua cum îmi va spune antrenorul. Sper să facem un joc foarte bun şi să ne întoarcem cu puncte din Grecia. Avem şanse să ne calificăm, avem nevoie de acest lucru. Au o apărare foarte bună, dar sper să trecem de această defensivă şi să marcăm gol sau goluri“, a spus Constantin Budescu.

Grecii, siguri de reușită

De partea cealaltă, grecii sunt siguri că România își va vinde scump pielea duminică, însă sunt siguri că ei vor obține și punctele, dar și calificarea la Euro.
„Suntem un grup şi încercăm să aducem cât mai multe bucurii Greciei. Pentru mine e cea mai mare onoare să fiu desemnat liderul din teren, şi o mare responsabilitate. Sper să reuşim calificarea la Euro şi să începem grupa cu o victorie în meciul cu România“, a spus noul căpitan al Greciei, atacantul Dimitris Salpingidis.
Și mijlocaşul Kostas Fortounis a declarat că meciul cu România va fi extrem de dificil: „Noul nostru antrenor, Claudio Ranieri, este un tehnician experimentat. Sigur, va avea nevoie de timp pentru a cunoaşte cât mai bine fiecare jucător, dar are experienţă pentru a obţine rezultate imediate. Va fi un meci extrem de dificil cu România. Cu un antrenor nou pe bancă şi cu multe nume noi în lot, va fi un test pentru noi să vedem în ce stadiu ne aflăm“.
Meciul Grecia – România va fi arbitrat de o brigadă din Anglia, avându-l la centru pe Mark Clattenburg. Acesta va fi ajutat la cele două linii de Michael Mullarkey şi Simon Beck, asistenţi adiţionali fiind Andre Marriner şi Lee Probert, iar arbitru de rezervă Simon Bennett.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS