14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎn sfârşit: s-a trezit şi CSU!

În sfârşit: s-a trezit şi CSU!

CS Universitatea Craiova şi-a amintit ieri seară cum „arată” victoria, sentiment pe care nu l-a mai trăit din timpul cantonamentului din Slovenia, de la începutul verii. Din păcate, succesul a venit tot înr-un amical, perdanţi pe „Ion Oblemenco” fiind sârbii de la OFK Belgrad. Alb-albaştrii s-au impus cu 2-1 la capătul unui joc bun în multe momente, mai ales în prima repriză când Vătăjelu, Bancu şi Herghelegiu au „strălucit” în ofensivă, iar Băluţă s-a dovedit eficient în faţa porţii, înscriind în minutul 23 un gol foarte frumos. După pauză, oaspeţii au fost mai „obraznici” în atac şi au reuşit să restabilească egalitatea în minutul 50, prin Jovanovic, care a pus latul la un balon venit de pe stânga, jucătorii Craiovei reclamând un aut la autorul centrării. Treziţi de indicaţiile lui Sorin Cârţu şi Emil Săndoi, aflaţi la primul joc pe banca CSU, alb-albaştrii au împins uşor, uşor jocul în partea adversă de teren şi după câteva tentative eşuate de gol au izbutit să puncteze prin Pleşan (’80) şi să „închidă” tabela.

De remarcat faptul că între buturile Craiovei s-a aflat pentru prima oară Cristian Bălgrădean, „Pufi” salvând-o pe CSU de la două goluri ca şi „făcute” în prima repriză. De asemenea, pe teren s-a regăsit în partea a doua şi Silviu Izvoranu, care a „rupt” ieri contractul cu CSM Vâlcea pentru  reveni la Craiova, în Liga I, el ajungând în Bănie la solicitarea lui Sorin Cârţu. La capitolul opus s-a regăsit Alex Neacşa, „Piticul” reziliindu-şi înţelegerea cu gruparea alb-albastră.

CS Universitatea Craiova: Bălgrădean – Achim (’11, Dănănae), Avrămia (’46, Izvoranu), Acka, Vătăjelu (’68, Velcovici) – Băluţă (’66, Varga), Madson (’57, Pleşan), Brandan, Bancu – Herghelegiu (’84, Cârstea), Ferfelea (’62, Sin). Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.

OFK Belgrad: Cupic (’65, Dragojevic) – Vasilic (’73, Aksentijevic), Antonov (’79, Colovic), Zdjelar, Savic, Vasiljevic, Vukovic, Cakic, Jankovic (’55, Palocevic), Drazic, Jovanovic (’67, Jesic). Antrenor: Dejan Djurdjevic.

Cartonaşe galbene: Savic, Cakic.

Au arbitrat: Cătălin Găman – Mihai Iliescu, Daniel Mitruţi; Ionişor Fugaru.

 

Cârţu: Chiar dacă a fost victorie, nu sunt super încântat

 

La finalul jocului, directorul tehnic al CSU, Sorin Cârţu, a apreciat dăruirea şi rezultatul, însă a admis că sunt destule lacune în jocul echipei sale. „A fost un meci de pregătire, asta am urmărit de altfel: să vedem stadiul la care suntem printr-un joc. Vrem agresivitate. OFK Belgrad ne-a creat probleme şi a ieşit un super-antrenament. Jucătorii au fost un pic greoi, mai ales că ieri (vineri – n.r.) au avut două antrenamente pe terenurile acestea ude. Băieţii sunt receptivi la ceea ce le cerem, încearcă, vom vedea în timp ce va ieşi. Dar aş fi vrut altceva, nu sunt super-încântat, chiar dacă a fost victorie. Au fost momente în care am suferit. E greu pentru ambele părţi, şi pentru noi ca antrenori că am luat un lot din mers, şi pentru ei, că întâlnesc antrenori care au o anumită filozofie diferită faţă de ceea ce au avut înainte. E un impact pe care sperăm să-l trecem cu bine“, a spus „Sorinaccio”, explicând şi sistemul de joc folosit: „E un 4-4-2, cu un vârf poziţionat şi celălalt volant, care se poate uşor transforma în 4-3-2-1 şi în 4-5-1, depinde cum înţeleg să-l joace. Cert e că vreau mai multă implicare din partea mijlocaşilor de bandă, vreau să intre mai mult şi în zona centrală“.

Directorul tehnic al Craiovei a vorbit şi despre evoluţiile anumitor jucători: „Îl ştiu pe Herghelegiu de la Iaşi, are viteză. Aici pare mai slab decât era la Iaşi. Important e să ştie să-l joace, aşa cum a fost situaţia de la gol, super-gândită. Bălgrădean a avut intervenţii bune, îmi place de el, ţine echipa în priză, vorbeşte mult, dar trebuie să aibă şi şansă, asta este o calitate importantă a portarului – să fie băftos, barele să fie ale lui. Izvo a jucat bine în perioada din B, mie mi-a plăcut şi atitudinea lui Avrămia, e un jucător pe care ne putem baza în viitor. Pe Acka l-am văzut prima dată, a început mai greu, dar şi-a dat încet drumul, e o soluţie bună. Trebuie să avem soliditate în axul central, ne dă speranţa de puncte“.

 

Săndoi: Este un balon de oxigen pentru jucători

 

Antrenorul principal al CSU Craiova, Emil Săndoi, a precizat că victoria de ieri va juca un rol important din punct de vedere moral. „În primul rând rezultatul este important, chiar dacă a fost un meci amical. A fost o perioadă dificilă pentru echipă şi din acest motiv ne-a interesat şi rezultatul. Ţinând cont că am avut două antrenamente pe zi, suntem mulţumiţi pentru că din punct de vedere fizic au reuşit să ducă 90 de minute. Este un balon de oxigen pentru fiecare dintre ei, în special pentru cei care au reuşit să înscrie. Băluţă a marcat un gol frumos, şi Pleşan. A fost un câştig acest joc amical. De fiecare dată când rezultatele nu te ajută automat jucătorii nu pot să aibă un moral foarte bun. Sperăm ca acesta să fie declicul de care aveau nevoie. Cu toţii ne dorim să vină victorie şi în primul meci oficial, cu Oţelul. Ştim unde ne aflăm, că avem un drum greu de parcurs în continuare, până la finalul turului şi orice punct contează. Mai ales că acest campionat este cel mai dur din toate care au fost până acum“, a spus Emil Săndoi.

 

Pleşan: A fost un antrenament bun

 

Mijlocaşul Mihăiţă Pleşan, omul care a decis soarta partidei cu OFK Belgrad, speră într-un rezultat bun şi contra Oţelului, în campionat. „Am avut un antrenament bun. Sper să fie de bun augur venirea lui nea Sorin şi de acum înainte să o ţinem într-un şir de victorii. Meciurile pe care nu le pierzi îţi dau un plus de încredere, care ne lipseşte la acest moment. Întotdeauna e loc de mai bine, mai avem o săptămână până la un duel important şi sperăm să strângem rândurile şi să facem un meci bun cu Galaţiul acasă. Va fi un meci de şase puncte. Mă bucură foarte mult revenirea lui Silviu Izvoranu, este un jucător de valoare, să nu uităm că a fost unul din oamenii de bază care au dus greul în sezonul promovării“.

 

Brandan: Important e că echipa a alergat bine

 

Căpitanul pentru prima oară la CS Universitatea Craiova, Pablo Brandan a afirmat că se simte onorat să poarte banderola şi s-a bucurat intens pentru succesul obţinut. „Nu mă gândeam că voi fi căpitanul CS Universităţii Craiova atunci când am venit, eu încerc tot timpul să joc bine. Important e că echipa a alergat bine astăzi. Am fost puţin obosiţi pentru că în cursul săptămânii am făcut antrenamente fizice. Sunt bucuros pentru victorie, ne dă moral. Ne ajută să ne pregătim bine pentru meciul cu Oţelul. Ne-a prins bine acest joc. Şi adversarii au fost buni, au echipă extrem de agresivă“, a spus Brandan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS