9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii, în teste

Alb-albaștrii, în teste

http://www.youtube.com/watch?v=IloetIfmyEwhttp://www.youtube.com/watch?v=C_q1YSIqoLI

Noii antrenori ai CS Universitatea Craiova, Sorin Cârțu și Emil Săndoi, au început evaluările în ceea ce privește lotul de jucători. Dacă miercuri seară, din cauza vremii nefavorabile, singurul antrenament al zilei s-a desfășurat în sala de atletism din incinta Polivalentei, alb-albaștrii s-au putut pregăti ieri pe iarba terenului „Zoltan Crișan“, ședința de dimineață fiind alocată evaluărilor fizice. Pe teren nu a existat practic nici o minge, Pleșan și compania ascultând cu strictețe comenzile preparatorului Cornel Blejan, care a fost supervizat în permanență de Sorin Cârțu și Emil Săndoi. Aproape de mijlocul ședinței, „Sandy“ și Blejan și-au împărțit lotul, ambii comandând „lansate“ sau alte circuite cu specific fizic ce trebuiau efectuate în regim de viteză, ulterior notându-și parametrii fiecărui component în parte, datele fiind furnizate de sistemul Polar.
Un „meniu“ diferit au avut portarii, Cătălin Straton, Bojan Brac și Bălgrădean au intrat pe mâna lui Silviu Lung în partea a doua a antrenamentului și s-au pregătit separat de jucătorii de câmp.

Irimia – out, Neacșa – la echipa a doua

De la lecțiile cuplului Cârțu – Săndoi au lipsit motivat Andrei Ivan, Kay, Nuno Rocha și Nerijus Valskis, cei patru dând curs convocărilor de la echipele naționale, precum și Alexandru Mateiu, care se află în Turcia, fiind supus unui control medical. În schimb, au fost prezenți juniorii Angelo Iuga și Adrian Cârstea.
Din „schemă“ au mai lipsit doi jucători, portarul Ionuț Irimia și mijlocașul de bandă Alexandru Neacșa. În cazul goalkeeper-ului, gafa impardonabilă făcută la meciul cu Astra Giurgiu, când a scăpat mingea printre mâini la șutul din lovitură liberă al lui Budescu, soldată cu primirea primului gol, pare să-i fi fost „fatală“. Ionuț Irimia (35 de ani) nu s-a mai prezentat la pregătiri și și-a exprimat dorința de a-și încheia șederea în Bănie, fapt agreat și de conducere, care a admis că îi va rezilia contractul în curând. „Irimia nu va mai veni la echipă, îi vom rezilia contractul. Am discutat deja termenii și ne vom strânge mâna în zilele care urmează“, a afirmat managerul general al CSU, Felix Grigore, pentru GdS.
Și fotbalistul Alexandru Neacșa este pe cale să-și încheie socotelile cu CSU Craiova. Curios este însă faptul că „Piticul“ a fost anunțat că va trece pe linie moartă chiar de cel care l-a adus în Bănie, Jerry Gane, înainte ca acesta să-și rezilieze contractul. Neacșa a fost înștiințat ulterior că nu intră nici în vederilor noului staff tehnic, însuși jucătorul admițând că există șanse mari să se ajungă la rezilierea contractului. „Prima dată m-a anunțat Jerry că nu mai intru în vederile lui, apoi am fost sunat și anunțat că nici noua conducere tehnică nu mă dorește. Acum sunt acasă, la Craiova, mă pregătesc cu echipa a doua și aștept să fiu chemat la discuții de conducere. Sper să mi se lămurească situația până săptămâna viitoare, dacă nu, o să plec“, a declarat Alex Neacșa, pentru GdS.

Curelea ar putea rata amicalul cu OFK Belgrad

La capitolul convales-cenți și-a trecut numele doar căpitanul Costin Curelea, care a suferit o entorsă în timpul partidei cu Astra și acum a fost menajat, el efectuând alergări ușoare și exerciții de stretching pe marginea terenului. Atacantul CSU a afirmat că nu va forța nici zilele următoare și că nu va juca în amicalul cu OFK Belgrad, programat mâine, de la ora 18.00, pe „Ion Oblemenco“. „Prin minutul 10 cu Astra am călcat strâmb, dar am jucat tot meciul. După, în schimb, am avut dureri. Și acum mă resimt un pic, de aceea nu voi forța nici zilele următoare. Nu cred că o să joc sâmbătă, dar la meciul cu Oțelul voi fi apt, asta e clar“, a declarat Curelea, pentru GdS.
Al doilea antrenament al zilei s-a desfășurat în aceeași formulă și a fost destinat elementelor tehnico-tactice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS