21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIoana Roșca își schimbă partenera la US Open

Ioana Roșca își schimbă partenera la US Open

Junioarele de aur de la Roland Garros, craioveanca Ioana Roșca și bucureșteanca Ioana Ducu, vor merge pe drumuri diferite. Tenismana de la CSM Craiova pleacă mâine în America, la US Open, unde va face pereche cu britanica Isabelle Wallace.

Jucătoarea craioveană de tenis de câmp Ioana Roșca va participa în perioada următoare la ultimul său turneu la junioare, întrucând luna viitoare va împlini 18 ani. Și nu este vorba despre o competiție oarecare, ci de turneul de mare șlem de la US Open.
Sportiva de la CSM Craiova va pleca mâine peste Ocean, urmând să participe atât la simplu, cât și la dublu, probă unde nu va mai face echipă cu bucureșteanca Ioana Ducu, ci cu o jucătoare din Marea Britanie, Isabelle Wallace.
Câștigătoare la turneul junioarelor de la Roland Garros, de anul acesta, Ioana Roșca și Ioana Ducu, au decis să pună punct colaborării.
„Acum drumurile noastre se despart. Trecem ambele la senioare acum și nu vor mai coincide turneele“, a explicat ieri Ioana Roșca.
Cele două fete de aur au făcut pereche ultima dată săptămâna trecută la Jocurile Olimpice pentru tineret de la Nanjing (China) și deși erau cotate cu șanse mari să urce pe podium, au părăsit competiția prematur, după primul meci. „Nu am fost o echipă și cred că de asta am pierdut. Nu ne-am înțeles deloc“, s-a limitat să spună craioveanca.
Nici în celelalte două probe, simplu și dublu mixt, lucrurile nu au mers așa cum ar fi vrut tânăra jucătoare de la CSM Craiova. „La simplu, am făcut entorsă înaintea meciului și am crezut că nu o să mai pot intra în teren, deoarece abia mai puteam călca în picior, iar la dublu mixt, unde am făcut pereche cu argentinianul Francisco Bahamonde, am câștigat primul meci, cu 7-6, 6-3, dar, din păcate, partenerul meu a făcut ruptură musculară și nu am mai putut juca. Cred că aveam șanse la medalie“, a explicat Ioana.

Amintiri frumoase
de la Nanjing

După prima participare la Jocurile Olimpice, chiar dacă au fost de tineret, Ioana Roșca s-a întors în țară cu multe amintiri frumoase, a trăit experiențe inedite și a legat multe prietenii. „A fost foarte frumos. Am avut multe activități în satul olimpic. Jocuri pe xbox, aruncări cu cercuri, ne învățau să folosim bețele chinezești, să gătim, să facem tot felul de brățări. Mi-am făcut prieteni noi și îmi pare rău că nu am putut rămâne până la sfârșit“, povestește tenismana.
Așa cum a mărtusit într-un articol anterior din Gazeta de Sud, Ioana Roșca este o sportivă polivalentă, iar când a făcut școală în Spania a practicat mai multe sporturi. De aceea, la Nanjing i-a plăcut că a putut vedea mai multe. „A fost diferit, mi-a plăcut pentru că nu a fost doar tenis, au fost toate sporturile, și așa am văzut cum e atmosfera și la alte competiții“.
Campioana din Bănie s-a înțeles bine și cu localnicii din Nanjing. „Oamenii erau foarte darnici și mereu dornici să te ajute, dar nu prea vorbeau engleza, deci nu prea te intelegeai cu ei“, a adăugat Ioana, care s-a întors din Orient cu tot felul de suveniruri, nelipsind bețele chinezești, brățări și plușuri.
Revenind la US Open, Roșca, care va debuta în concurs pe 31 august, își dorește să încheie junioratul cu o comportare cât mai bună. Nu a spus un obiectiv clar, dar își dorește un joc cât mai eficient și un parcurs cât mai lung la ultimul turneu de mare șlem al anului.
Aruncând o privire pe calendarul competițional, Ioana a remarcat că ziua când va deveni majoră, 18 septembrie, o va găsi în Mexic, acolo unde va participa la un turneu de 25.000 de dolari, la senioare.

Halep i-a cedat un set lui Collins

Simona Halep a debutat aseară la US Open, ultimul turneu de mare şlem al anului. Românca s-a calificat în turul doi după ce a învins-o mai greu decât se aştepta pe Danielle Rose Collins (SUA), jucătoare fără clasament WTA, cu 6-7, 6-1, 6-2. În turul secund, Simona Halep (locul 2 WTA) o va întâlni pe slovaca Jana Cepelova (locul 65 WTA).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS