20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii, pregătiți să atace „haita“ lui Mutu

Oltenii, pregătiți să atace „haita“ lui Mutu

CSU Craiova întâlnește duminică, de la ora 21.00 (Look TV), pe teren propriu, formația Petrolul Ploiești, în cadrul etapei a cincea din Liga I. Altădată un derbi al fotbalului românesc, meciul din acest sfârșit de săptămână aduce pe „Ion Oblemenco“ două echipe cu situații diametral opuse, dar care nu iau în calcul decât adjudecarea celor trei puncte.
CSU Craiova, o nou-promovată care a acumulat doar două puncte după primele patru jocuri, vrea să spargă gheața în Liga I, iar Petrolul, una dintre pretendentele la titlu, își dorește să rămână cât mai aproape de liderul Steaua în clasament. Oltenii nu au cunoscut gustul victoriei în acest sezon, iar în ultimul meci de la Mediaș nici nu au mai reușit să marcheze.
De partea cealaltă, Mutu, Toto Tamuz și ceilalți „lupi galbeni“ din Ploiești vin după un semieșec în campionat (0-0 cu Rapid), și o înfrângere în Liga Europa, joi, acasă cu Dinamo Zagreb (scor 1-3). După acest rezultat, elevii lui Răzvan Lucescu și-au diminuat șansele de calificare în grupele acestei competiții.

Fără teamă
de adversar

Deși recunosc că Petrolul vine în postura de echipă favorită în Bănie, oficialii echipei CSU și-au pus speranțe mari în confruntarea de duminică seară. Antrenorul Jerry Gane  crede că CSU are șanse să iasă învingătoare de pe teren. „Întâlnim o echipă foarte bună a campionatului. Va fi un meci de luptă, greu, dar îmi doresc să avem o organizare foarte bună a jocului, o determinare foarte bună și, totodată, să fim pragmatici când avem ocazii, pentru că Petrolul nu-ți oferă foarte multe ocazii, iar când le ai trebuie să le fructifici. Chiar dacă sunt puternici, nici o echipă nu e invincibilă. Dacă te mulțumești cu un punct riști să nu iei nimic. Putem avea aceeași atitudine ca Astra în meciul cu Lyon, să credem mai mult în victorie, fără să ne fie teamă de adversar“, a declarat tehnicianul oltenilor vineri, în cadrul unei conferinței de presă.

Brandan ar putea fi titular

Gane a făcut apel la publicul craiovean să vină în număr cât mai mare la meci. „Avem nevoie de sprijinul publicului. Sper ca suporterii să vină să ne încurajeze pentru că și la bine, și la greu trebuie să-i avem alături. Trebuie să ne sprijine pe toată durata jocului, deoarece e un moment greu. Trebuie să înțeleagă că o construcție nu se face în trei etape. E un început ezitant, mai ales punctele pierdute cu Viitorul au adus o stare de amăgire și neîncredere, dar nu avem alt mod de a ieși din impas decât printr-un joc bun și victorie“.
Singurul indisponibil din lotul craiovean este Alex Mateiu. Pleșan acuză dureri musculare, dar cei din staff speră că va fi apt la ora jocului.
În ceea ce privește postul de portar, Gane nu s-a decis dacă îl va trimite în teren tot pe Straton, cum s-a întâmplat la Mediaș, sau va reveni Brac între buturi. Titular ar putea fi și argentianul Pablo Brandan, care săptămâna aceasta a bifat 60 de minute într-un joc-școală cu echipa de juniori de la CSU.

Achim: Nu doar Mutu
și Tamuz pot da gol

Fundașul Sebastian Achim, care a sosit în vară la CSU chiar de la Petrolul, consideră că în câțiva ani și noua sa echipă poate trage la titlu. „Nu e un pas în spate pentru mine, pentru că puteam rămâne acolo dacă doream. Aveam nevoie de o schimbare, știu proiectul Craiovei și încet-încet putem ajunge la nivelul Petrolului sau poate chiar mai sus“, a spus jucătorul de 27 de ani. Întrebat dacă principalele pericole ale echipei antrenate de Răzvan Lucescu sunt Mutu și Toto Tamuz, Achim a avertizat că oricine din formația prahoveană poate fi periculos: „Petrolul este o echipă puternică. Oricine intră în teren poate decide soarta unei partide. Am văzut că meci de meci dau gol diferiți jucători. Trebuie să fim foarte atenți la orice mișcare a lor. Cred că dacă vom fi concentrați putem câștiga și noi“.
Referindu-se la aportul lui Adrian Mutu în echipa „lupilor galbeni“, Gane a menționat că fostul căpitan al naționalei României, este un jucător care merită o atenție deosebită: „Este un jucător bun, mie mi-a plăcut mereu. Este important pentru Petrolul, periculos, și trebuie să-i acorzi o atenție mai specială“. Fostul jucător al formației Chelsea Londra a avut evoluții destul de bune în acest debut de sezon și își dorește să revină la națională.

Grigore: La CSU trebuie rezultate imediate

Proaspătul manager general al CSU Craiova, Felix Grigore, a îndemnat suporterii să privească optimist spre viitor. Acesta este conștient că în Bănie lumea nu are răbdare prea multă: „CSU Craiova nu poate aștepta, trebuie să aibă rezultate imediate, chiar dacă este greu. Ăsta e clubul, asta e tradiția. Acum este un moment greu, nici noi nu suntem mulțumiți de ce am realizat, dar nu trebuie să facem o tragedie. Anul trecut, după primele patru etape aveam trei puncte și am terminat la 15 puncte în fața principalei contracandidate, Târgu Mureș. Acum, în afară de trei echipe mai valoroase, Steaua, Astra și Petrolul, restul fac diferența prin forța grupului, dar nouă ne-a lipsit, justificat, acest lucru, deoarece am adus 15 jucători și nu s-a creat omogenitatea“. Întrebat dacă antrenorul Jerry Gane este în pericol în eventualitatea unor rezultate negative în următoarele două meciuri, cu Petrolul și Astra, Grigore a răspuns că „nu s-a pus în nici un moment problema schimbării lui Gane“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS