10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Maximii“ îndeamnă la victorie

„Maximii“ îndeamnă la victorie

Foştii componenţi ai Craiovei Maxima au făcut, ieri, declaraţii mobilizatoare pentru Jerry Gane şi elevii săi, sperând ca CS Universitatea să bifeze duminică, de la ora 21.00 (Look TV), contra Petrolului Ploieşti, primul succes din Liga I.
Nicolae Negrilă şi-a amintit de primul trofeu cucerit de gruparea alb-albastră în 1974 chiar pe terenul „lupilor galbeni“, sperând ca actuala CSU să repete în viitor acea performanţă. „Mă leagă amintiri frumoase de Petrolul. În 1974, la meciul meu de debut, Universitatea a ieşit pentru prima oară campioană a României. Chiar dacă eram foarte tânăr nu am avut nici o emoţie, deşi jucam cu titlul pe masă. Mi-am făcut jocul şi am ieşit campioni. În Craiova am ajuns târziu în noapte, ne-au aşteptat suporterii de la intrarea în oraş. Am făcut vreo două ore până în centru, am coborât de mai multe ori din autocar să jucăm hore şi să ne bucurăm împreună cu suporterii. Acum este un nou început, va dura ceva timp până se va construi o echipă puternică. Nici Craiova Maxima nu a apărut peste noapte. Îmi doresc ca noul urcuş pe culmi să înceapă tot de la un meci cu Petrolul, de la cel de duminică“, a spus „Negoro“, pentru site-ul oficial al clubului din Bănie.

Publicul, cheia succesului

La rândul lor, Nae Ungureanu, Aurică Beldeanu şi Nae Tilihoi le-au cerut elevilor lui Jerry Gane să se autodepăşească în jocul cu Mutu şi compania şi să câştige cu orice preţ disputa cu Petrolul. Cei trei coloşi ai fotbalului românesc au făcut apel şi la publicul craiovean să fie alături de CSU, considerând că numai împreună se pot depăşi vremurile tulburi din acest început de campionat.
 „Este timpul să câştigăm, chiar dacă întâlnim un adversar mai dificil. Dintotdeauna, Craiova la meciurile tari strânge rândurile, se mobilizează şi reuşeşte evoluţii de excepţie. Pentru noi, cei din Craiova Maxima, suporterii au fost întotdeauna cel de-al 12-lea jucător. Sper aşa să fie şi la meciul de duminică, pentru că adevăratele caractere la greu se văd“, a spus Nae Ungureanu.
„Am mare încredere
într-un rezultat pozitiv în partida cu Petrolul. Important este ca jucătorii să arate ambiţie, dorinţa de a învinge, să fie cu gândul numai la victorie. Eu sunt oltean prin adopţie, dar simt poate mai bine decât oltenii autentici această ambiţie. Cu un stadion plin ochi, ca pe vremea noastră, putem învinge Petrolul!“, a punctat Aurică Beldeanu.
 „Depinde numai de noi să învingem duminică, de modul în care acţionează, la unison, echipa şi publicul. Băieţii trebuie să se autodepăşească, să aibă curaj. Iar cu 12.000 de fanatici în spate sunt convins că vor arăta adevărata faţă a CS Universităţii Craiova. Pe noi, fanii ne-au ajutat enorm, dat totodată ne-au obligat să facem performanţă“, a încheiat Nicolae Tilihoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS