9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportErik Lincar: Se vede luminiţa de la capătul tunelului

Erik Lincar: Se vede luminiţa de la capătul tunelului

Antrenorul formaţiei CSM Vâlcea, Erik Lincar, nu este panicat de rezultatele slabe înregistrate de formaţia din Zăvoi în ultima perioadă de pregătire, fiind convins că echipa vâlceană va ajunge în vârful de formă exact la startul campionatului şi va face un tur foarte bun. Tehnicianul oltenilor a mai afirmat, într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului, că lupta pentru promovare în Seria a II-a va fi una încinsă şi echilibrată.

 

– Erik, ar mai fi aproximativ 10 zile pe care CSM le are la dispoziţie pentru a ajunge la vârful de formă scontat de toată lumea. E timp suficient?
– Eu zic că este şi mai spun că nu trebuie să ne afecteze rezultatele înregistrate în această pauză competiţională. E drept că am pierdut ultimele trei partide, dar eu sunt mulţumit de ultimul joc (pierdut cu 3-2 în faţa slătinenilor de la FC Olt – n.r.), în special de prima lui repriză când ne-am creat bune ocazii de a marca, ceea ce nu s-a întâmplat până acum. În primele 45 de minute cu FC Olt Slatina cred că am făcut cea mai bună repriză a noastră din această vară. În cea de-a doua repriză a intervenit şi lipsa de concentrare, nu ştiu ce alte motive au mai fost, am primit două goluri dar per total eu cred că vom fi la formă maximă pe 30 august, atunci când e foarte important pentru noi.

– Te îngrijorează greşelile personale care au fost destul de multe în ultimele partide amicale?
– Dacă stau să analizez golurile pe care le-am primit, au fost nişte greşeli pe care nu le-am făcut de mult timp. Apoi am mai primit destule goluri din situaţii de faze fixe. E frustrant când se mai întâmplă să fie şi greşeli de arbitraj în anumite situaţii dar asta este, se întâmplă, noi trebuie să ne vedem de joc şi să încercăm să câştigăm chiar împotriva unor decizii eronate. Eu nu sunt îngrijorat, am mare încredere în acest lot şi sunt sigur că vom face un tur de campionat foarte bun.

– Ca să glumim un pic, se pare că cei de la FRF te-au ascultat şi vom avea un sistem competiţional cum tu ţi-ai dorit, adică două serii, cu turnee de play-off şi play-out la care să se meargă cu toate punctele acumulate în campionat. Te mulţumeşte sistemul, e cea mai bună formulă?
– În momentul de faţă este cea mai bună formulă, aşa cred. Cred, însă, că fotbalul românesc va ajunge până la urmă la o singură serie în Liga a II-a. M-ar fi mulţumit şi acum o singură serie, având în vedere că ar fi promovat două echipe. Este adevărat că se băteau cinci sau şase formaţii pentru aceste locuri, dar era bine. Pe de altă parte recunosc că dacă în seria noastră ajungea şi FC Clinceni ar fi fost foarte dificil pentru noi cu trei, patru echipe care să se bată pentru un singur loc care ajunge în Liga I. Practic fiecare dintre aceste formaţii avea 25% şanse de promovare. Aşa cu o singură serie, şansele fiecărei echipe creştea normal.

 

„Va fi o luptă echilibrată”

 

– Şi cum vezi Seria a II-a? Cât de echilibrată va fi lupta pentru singurul loc care duce în Liga I?
– Va fi o luptă extrem de echilibrată. În sezonul tecut au fost două echipe cu o forţă financiară deosebită, CS Universitatea Craiova şi ASA Târgu Mureş. În acest sezon nu mai este o aşa mare diferenţă între echipe. Vor fi formaţii ca Olimpia Satu Mare, CS Mioveni, Metalul Reşiţa, FC Olt şi chiar Unirea Târlungeni, nu mai zic de Fortuna Câmpina, echipe care pot face puncte în faţa oricărui adversar. Probabil nu se va cunoaşte înainte de ultima etapă cine va intra în play-off şi cine va ajunge în play-out.
– Crezi într-o teorie a conspiraţiei conform căreia Politehnica Timişoara ar urma să fie ajutată de formaţiile din Ardeal în tentativa de promovare?
– E puţin probabil, pentru că îmi închipui că fiecare echipă va dori să ajungă în play-off şi să scape de emoţile legate de evitarea retrogradării. Nu e mai puţin adevărat că la noi în serie, fiind numai 11 echipe, va retrograda numai una şi o alta va da baraj, asta dacă toate cele 11 vor termina sezonul şi nu vor exista abandonuri. Sper ca fiecare echipă să îşi dorească să joace numai pe teren, să câştige punctele puse în joc în toate meciurile. Sper că a trecut perioada în care în fotbalul românesc se făceau şi altfel de jocuri, cele de care vorbeşti tu.
– Miercuri (astăzi – n.r.) vom juca revanşa cu FC Olt Slatina. La ce te aşteptţi de la această partidă?
– Am înţeles că vom juca această partidă la Piatra Olt, unde este un teren foarte bun. Sper să avem o evoluţie cu mult mai bună decât cea de la Măciuca. Vreau să văd progresul, să ne apropiem de forma sportivă pe care o doresc. Şi la Măciuca am fost mulţumit de progresul unor fotbalişti care jucaseră mai slab. Una peste alta eu sunt convins că deja se vede luminiţa de la capătul tunelului.

 

„Avem o echipă mai valoroasă decât în sezonul trecut”

 

– Va fi penultimul amical sau este posibil să mai apară măcar unul?
– Da, vom mai avea zun amical cu cei de la Vişina Nouă, sâmbătă dimineaţa. Poate o să mai fie o altă partidă, în săptămâna primului joc, eventual cu o formaţie de Liga a IV-a. Apoi vom juca pe puncte şi pe bani.
– Ca o concluzie, tu crezi că suntem pe plus în ceea ce priveşte valoarea lotului de fotbalişti, comparativ cu sezonul trecut?
– Eu aşa cred. Din punctul meu de vedere pierderile importante sunt Matache, care a ales să meargă la Liga I, la Chiajna, apoi Pârvulescu, cel care s-a dus tot în primul eşalon, la Pandurii, a şi evoluat contra Stelei. Au mai fost şi jucători care şi-au făcut treaba bine meci de meci, cum ar fi Monel Cârstoiu, dar eu am încercat să aducem fotbalişti cu un profil mai tehnic, mai ofensiv şi de asta am renunţat şi la el. În rest, fotbaliştii care au plecat au jucat mai puţin şi în perioada în care am fost eu la echipă, dar şi în restul campionatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS