10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova merge „ceas“ în amicale

Craiova merge „ceas“ în amicale

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a mai câștigat un turneu amical. După ce în urmă cu o săptămână câștigaseră „Cupa Craiovei“, handbalistele pregătite de Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora și-au adjudecat ieri Cupa Râmnicului, de la Vâlcea, după ce au obținut trei victorii din tot atâtea partide. Sâmbătă, craiovencele au disputat două jocuri, în compania unor formații din Divizia A. Dimineața, Ionica Munteanu și colegele sale au învins Știința București, cu scorul de 30-20, iar în partea a doua a zilei au trecut mult mai categoric de SCM-U Pitești, scor 35-18. Ieri, SCM Craiova a învins colega de liga națională HCM Râmnicu Vâlcea, scorul final al confruntării din Sala „Traian“ fiind de 29-24. În acest ultim meci, antrenorii craioveni au mizat pe jucătoarele: Ionica Munteanu, Mirela Pașca (portari), Andreea Ianași (1 gol), Aneta Pârvuț (4), Anca Amariei (1), Carmen Șelaru (3), Ana Maria Tănăsie (6), Ana Maria Apipie (7), Irina Lăzărin, Alexandra Georgescu, Cristina Florica (2), Cynthia Tomescu (1), Cătălina Cioaric (4) și Mădălina Bonea. Gheorghe Sbora a apreciat că turneul de la Vâlcea a fost unul bun pentru jucătoarele echipei din Bănie: „A fost bine, în sensul că ne-am realizat ce ne-am propus, am practicat un joc îmbucurător. Toate fetele deplasate la Vâlcea au fost utilizate și este bine că ne întoarcem sănătoși acasă, fără vreo accidentare“. Trebuie menționat că echipa din Bănie a mai jucat cu Piteștiul și Vâlcea și în urmă cu o săptămână, la Cupa Craiovei, impunându-se și atunci.

Nu mai participă la turneul de la Brașov

SCM Craiova ar fi trebuit să mai participe la sfârșitul acestei săptămâni la un al treilea turneu amical la Brașov, dar nu va mai merge. „Nu mai jucăm la Brașov, pentru că nu ne-au mai invitat. Vom mai încerca să mai jucăm alte amicale. Este adevărat că în această perioadă de pregătire sunt importanți și adversarii, dar atât s-a putut până acum“, a completat profesorul Sbora.
Un oficial al clubului brașovean a explicat de ce s-a renunțat la participarea echipei din Bănie la Turneul Memorial „Dumitru Popescu Colibași“: „Am făcut invitații mai multor echipe și am cerut să confirme participarea până la o anumită dată. Cum Craiova nu a confirmat în timp util, deși i-am și sunat și le-am zis să se grăbească, a fost invitată altă echipă care a confirmat, adică Slobozia“. La turneu, în afară de Corona Brașov și Slobozia vor mai participa HC Zalău și „U“ Jolidon Cluj.
În ceea ce privește lotul craiovean, jucătoarele necesare pentru linia de 9 metri nu au apărut nici acum, deși discuții cu diverse handbaliste au existat. Nu cunoaștem motivele clare pentru care nu se fac transferuri, dar cert este că timpul până la debutul sezonului este tot mai scurt. Craiova va juca în prima etapă acasă, în compania campioanei HCM Baia Mare, pe 29 august.

Gogârlă, demisă

Rezultatul din meciul cu Craiova, dar și jocul prestat de echipa HCM Vâlcea au dus la demiterea antrenoarei Simona Gogârlă. „În urma rezultatelor extrem de slabe obținute de echipa de handbal feminin HCM Râmnicu Vâlcea, atât în meciurile de la Craiova, cât și de la Râmnicu Vâlcea din turneul de handbal, conducerea clubului a decis demiterea antrenorului Simona Gogârlă. Vom căuta cât mai rapid soluții pentru ca echipa să fie antrenată pentru a face perfomanță”, a spus primarul Gheorghe Matei, citat de Agerpres.

În replică, Gogârlă s-a arătat dezamăgită: „Mi s-a reproşat faptul că am făcut prea multe schimbări în echipă în meciul cu Craiova! Dacă nu faci schimbări în meciurile amicale, atunci cînd mai faci? Domnul Pleşa mi-a transmis că domnul primar Ion Matei a luat această decizie! De ce nu a avut curajul să-mi spună în faţă?”.

Fosta mare jucătoare a preluat echipa sezonul trecut când nu avea nici un punct şi a salvat-o de la retrogradare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS